Kojima: Keby som Death Stranding konzultoval s komunitou, nikdy by som nebol schopný priniesť niečo nové

Kojima prezrádza viac o svete Death Stranding a jeho vízii priniesť niečo, čo tu ešte nebolo. Zároveň hovorí, že potom ako prvýkrát skúsil otvorený svet už sa k uzavretému nemôže vrátiť.

pridal Gam_er 29.8.2019 o 9:34 pod hry
Kojima: Keby som Death Stranding konzultoval s komunitou, nikdy by som nebol schopný priniesť niečo nové

HRY > NOVINKY >

Hideo Kojima pripravuje momentálne očakávaný projekt Death Stranding, ktorý napriek niekoľkým prezentáciám pôsobí stále dosť záhadne. Vo svojom najnovšom rozhovore prezradil zopár vecí, ktoré do celej hry vnášajú viac svetla. 

Jednou z kľúčových vecí bol fakt, čo svojou hrou chce vlastne povedať a akú správu má k ľuďom niesť:

„V skutočnom svete boli všetci izolovaní alebo oddelení od niekoho. Izolácia je niekedy vnímaná ako trend. Online tiež. Všetci sú v spojení so svetom, preto je vlastne témou Death Stranding prepojenie, ale nie priame spojenie. Chcem, aby hráči počas hrania priamo premýšľali o svete ako takom, nielen o samotnom hernom zážitku. Čo znamená prepojiť alebo izolovať samozrejme zostáva tajomstvom hry.

Chcem, aby ste si ju užili. Ale po jej dohraní chcem, aby ľudia otvorili oči a povedali si niečo v zmysle "och, to by mohlo znamenať toto alebo hento." Dúfam, že v hra vo vás zanechá tento efekt po."

Kojima sa vyjadril aj k otvorenému svetu a všetkému, čo tvorba hier v tejto podobe prináša. Skúsenosti nabral najmä s Metal Gear Solid: The Phanom Pain:

Nuž, po skúsenostiach s hrou v otvorenom svete sa nemôžete vrátiť k iným veciam. Myslím to najmä z dôvodu interaktivity. Samozrejme, existujú aj iné spôsoby, ako vytvoriť hru, napríklad lineárne tituly. Nemôžem sa však vrátiť po tom, čo som mal skúsenosť s herným svetom vo veľkom meradle. Problém je však v technológii.

Vytvorenie otvoreného sveta je, samozrejme, technicky náročné. Hráč má najväčšiu možnú slobodu v otvorenom svete. Preto si nikdy nie ste istí, čo bude robiť a neviete sa pripraviť na konkrétne situácie. V tomto kontexte je rozprávanie príbehov v hre otvoreného sveta najväčšou výzvou. Keďže existuje čoraz viac slobody, znamená to, že príbeh niekedy narúša rozptýlenie. Akonáhle sa svet v hre otvorí, príbeh sa v istej miere môže posunúť do úzadia. V Death Stranding sme však nechceli znižovať jeho dôležitosť. Fanúšikovia mojich hier určite nebudú sklamaní.”

Kojima tiež odmietol vývoj hier založený na komunikácii s komunitou, ktorý je v posledných rokoch populárny najmä v online tituloch. Vývojári komunikujú s hráčmi, počúvajú ich požiadavky a hráči sa rovnako podieľajú aj na samotnom výsledku. To však nie je cesta, ktorú by Kojima presadzoval:

„Pre mňa toto nie je možnosť. Keby som to urobil, nebol by som schopný vyskúšať nové veci. Pri začatí nového projektu je najhorším nepriateľom zvyčajne vaša rodina. Rodina v zmysle vašich zamestnancov alebo dôverníkov. Je to preto, že keď si vypočujú váš nápad, budú vám hovoriť, že toto jednoducho nebude úspech, nikdy sme nič také nevideli. A toto je presne ten bod, kedy vytvoríte niečo nové.”

Kojima chce v Death Stranding chce priniesť niečo nové, čo tu ešte nebolo.  Zároveň už spomenul aj štýl multiplayeru, ktorý prirovnáva k Spider-verse.

"Miles si myslí, že je jediný Spider-Man, potom sa z Spider-Manom stávajú aj rôzne postavy z rôznych alternatívnych dimenzií."

Čo prakticky znamená to, že každý hráč má svoju hru a prepája sa s ostatnými hráčmi v určitých miestach. Teda niečo ako vymienanie si vecí, alebo boli spomínané stopy iných hráčov.

Ako sa mu to podarí uvidíme už 8. novembra. 





Páči sa mi! (+6)






PS4
PC

Vývoj: Sony, 505 Games / Kojima Productions
Štýl: Akcia / Survival
Dátum vydania: 8. november 2019
 14.7. 2020 (PC)
 24.9. 2021 (,PS5)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18425)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk