Gamescom 2019: Prvý pohľad na Little Nightmares 2

Budúci rok sa vrátime do temného sveta hry Little Nightmares v jej napínavom pokračovaní

pridal matus_ace 24.8.2019 o 17:16 pod hry
Gamescom 2019: Prvý pohľad na Little Nightmares 2

HRY > NOVINKY >

Herný trh sa globalizuje a ako sa postupne stierajú niektoré hranice medzi platformami, tak si aj vydavatelia uvedomujú, že sa nedokážu sústrediť už len na určité trhy a aj tak uspieť. Napríklad Wargaming vie, že nedokáže žiť len z ruského trhu. No už dlho predtým to zistili japonskí vydavatelia. Capcom má posledný rok také predaje len vďaka tomu, že s Monster Hunter World, Resident Evil 2 a Devil May Cry 5 zabodoval na západe viac ako kedykoľvek predtým. O to isté sa samozrejme snaží aj Bandai Namco, ktoré čoraz viac spolupracuje so západnými štúdiami, aby im priniesli západné hry.

Teraz im napríklad vyšiel RAD, čo je rádioaktívna postapokalyptická roguelike založená na hravom humore, nostalgickej atmosfére a takmer neobmedzenom množstve kombinácií mutácií. No a západ chcú osloviť aj pokračovaním Little Nightmares, ktoré sme vôbec po prvý raz mohli vidieť práve na Gamescome. Za Little Nightmares 2 opäť stojí švédske štúdio Tarsier a hru vydajú v roku 2020 na PC, Xbox One, PS4 a Nintendo Switch.

Je zrejmé, že chcú autori nadviazať na to, čo slávilo úspech v prvej hre. Vidieť ste to mohli už sami v prvom traileri. Ten bežal priamo v engine a ukazuje, čo môžeme od hry čakať aj po vizuálnej stránke. Hlavne chcú ale opäť ponúknuť hutnú atmosféru, kedy sa vaša postava snaží prejsť temným prostredím, kde jej hrozí nebezpečenstvo na každom kroku. Akurát teraz tou postavou nebude priamo Six, ale nový hrdina nazvaný Mono. Je to dieťa stratené v tomto temnom svete, kde stretáva práve Six, s ktorou musí spolupracovať, aby prežil. Čaká na nich množstvo nástrah a aj nepriateľov, kde si na vás brúsia zuby napríklad aj sadistickí učitelia.

Zatiaľ sa nám aj z prezentácie za zatvorenými dverami javí, že sa hrateľnosť oproti jednotke až tak nezmenila. Opäť tak bude založená na mixe zakrádania sa a bojovania o život, no kľúčovým rozšírením konceptu bude spolupráca. A možno nás aj čakajú nejaké zaujímavé prekvapenia, ktoré si zatiaľ autori skrývajú v rukáve. Na Gamescome totiž predviedli sošku, na ktorej sa obrovská Six s groteskne deformovanými končatinami zlovestne skláňa k drobnému Monovi. Čo to môže znamenať?





Gamescom 2019: Prvý pohľad na Little Nightmares 2
Páči sa mi! (+1)






PC
PS4
Xbox One
Switch

Vývoj: Bandai Namco / Tarsier Studios
Štýl: Arkáda
Dátum vydania: 11. február 2021
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19976)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk