EA vysvetľuje svoj prístup k vydávaniu hier na Switch

Vydavateľ má v portfóliu len štyri hry na Switch. Dve z nich sú FIFA a dve pochádzajú od menších developerov. Je to vraj preto, že hráči pri ich hrách dávajú prednosť skôr veľkým platformám.

pridal Gam_er 6.8.2019 o 8:52 pod hry
EA vysvetľuje svoj prístup k vydávaniu hier na Switch

HRY > NOVINKY >

Počas toho, ako Nintendo Switch stále naberá na popularite, hlási sa k nemu čoraz viac vývojárov, ktorí logicky chcú svoje hry na túto konzolu dostať. EA však patrí k spoločnostiam, ktoré nezdieľajú rovnaké pocity zo Switchu. Počas celej existencie Switchu, čo je zhruba dva a pol roka, prinieslo Electronic Arts na túto platformu len štyri hry. Dve z nich sú FIFA a dve sú od menších vývojárov, kde ide o Unravel Two a Fe. Podľa štvrťročných ziskov EA to vyzerá, že sa postoj firmy k Switchu ani nezmení.

Mnoho hráčov by si na Switch želalo The Sims, ktoré má stále veľký úspech aj na mobiloch. K postoju EA voči Switchu sa teraz vyjadril CEO spoločnosti Andrew Wilson:

„Keď hodnotíme konverzie na plaformách, zaoberáme sa niekoľkými vecami. Prvou je, či nám hra zapadne do profilu danej platformy, pokiaľ ide o ovládanie, komunitu a jej ekosystém. Po druhé sa pozeráme na to, či komunita okolo tejto platformy ocení našu hru, ktorú by hrala na nej alebo sa rozhodne túto hru hrať radšej na inej platforme.

Máme veľa dát, ktoré naznačujú, že veľa majiteľov Switchu vlastní tiež PC, PlayStation 4 alebo Xbox One. Veľmi často sa však rozhodnú hrať naše hry práve tam a dávajú prednosť týmto platformám pred Switchom. Napriek tomu však vlastnia Switch, na ktorom si užívajú množstvo iného skvelého obsahu.”

Postoj EA k Switchu je teda na základe ich dát skôr pasívnejší. Je to predovšetkým preto, že vyrábajú veľké AAA hry, ktoré chcú hráči zažiť na veľkých platformách s výkonom a kvalitnou vizuálnou stránkou. Majú však v ponuke aj veci, ktoré by si našli svoje miesto aj na cestách. Wilson napriek tomu nevysvetlil, z akých dát firma EA čerpala. 

Značka FIFA sa po celom svete predáva vynikajúco a patrí tiež k tomu málu hier, ktoré EA vydáva na Switch. Titul má na tejto konzole úspech aj napriek tomu, že oproti veľkým platformám má značne obmedzené funkcie. Nič z toho ale neznamená, že by EA úplne zanevrelo na Switch s inými titulmi. Podľa ich finančných plánov myslia aj na to, aby investovali do rôznych platforiem. Možno sa tak na displej vreckovej konzoly raz dostane aj Mass Effect, no v dohľadnej dobe sa to zrejme nestane. 





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (10)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19932)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk