Finančné výsledky EA prekonali očakávania, vydavateľ je pripravený vstúpiť na novú generáciu konzol

Ľudia z Electronic Arts sa na novú generáciu už tešia a tvrdia, že ich čaká jasná budúcnosť. Okrem toho zhŕňajú svoje finančné výsledky, ktoré prekonali očakávania. Najlepšie išiel Apex Legends.

pridal Gam_er 31.7.2019 o 21:35 pod hry
Finančné výsledky EA prekonali očakávania, vydavateľ je pripravený vstúpiť na novú generáciu konzol

HRY > NOVINKY >

Electronic Arts má za sebou bilancovanie finančných výsledkov, pri ktorom tradične nastáva situácia, kedy sa dozvedáme o ďalších plánoch spoločnosti. Konkrétne bola reč o tom, ako sa EA pripravuje na ďalšiu generáciu konzol:

„Usilovne pracujeme na presune a vývoji hier pre budúci rok na 5. generáciu. Myslím, že je to zrejmé. Myslím, že to robia všetci v tomto odvetví. Ako ste už videli v minulosti, nie všetky hry vyšli okamžite na novú generáciu. A samozrejme, s hrami ako Madden, môžete vyjsť na novú generáciu až vtedy, keď sa začne expedovať daná konzola, nie keď sa začne expedovať hra. Napriek tomu budeme pripravení na 5. generáciu. Sme z nej nadšení a pracujeme na tom nejaký čas.”

Na slová Blakea Jorgensena nadviazal výkonný riaditeľ EA Andrew Wilson, ktorý diskutoval o budúcich plánoch spoločnosti v oblasti digitálnych technológií (cloud a predplatné služby):

„Vzhľadom na rozsah tejto spoločnosti a vedenie nášho CTO Kena Mossa a na to, o čom sme hovorili s projektom Atlas pred niekoľkými mesiacmi, investujeme tiež do budúcnosti, aby sme sa sami nestratili na tejto pozícii. Ako spoločnosť sme začali investovať do našej digitálnej platformy pred viac ako 5 rokmi. Myslím si, že sme stále jediným vydavateľom/vývojárov s unikátnym ID systémom, ktorý sa stará o hráčov bez ohľadu na hru či platformu, na ktorej hrajú. 

Máme jednotnú dátovú schému a dátovú platformu v celej spoločnosti, s jednou infraštruktúrou v bezpečnom a transakčnom engine, a podobné veci. Na tomto modeli pracujeme už niekoľko rokov, aby sme sa uistili, že sme pripravení na budúcnosť. Teraz, keď uvažujeme o cloude a predplatnom, opäť sme vyšli na svetlo - kúpili sme malú spoločnosť z Izraela, ktorá nám skutočne poskytla náskok v tom, ako uvažujeme o cloude. Okrem toho sme pracovali na organizačnej štruktúre a učení okolo predplatného. Čo sa týka našej budúcnosti, naozaj sa cítime dobre.

Čo sa týka finančných výsledkov, zdá sa, že EA je po menšom pretrase znova na pevnej pôde. Tržby medziročne vzrástol nad očakávania, na 1,21 miliardy dolárov a čistý zisk bol pôsobivých 1,42 miliardy dolárov. Ako je to možné? EA tento rok dostalo šťavnatý daňový benefit vo výške 1,7 miliardy dolárov. Aj bez daňových úľav spoločnosť dosiahla v prvom štvrťroku čistý zisk vo výške 436 miliónov dolárov, v porovnaní s 319 miliónmi dolárov v minulom roku. Akcie spoločnosti EA vzrástli o 5 percent. 

Keď sa pozrieme na konkrétne hry, najlepšie im išiel Apex Legend, ktorý tvoril významnú časť ziskov. Hru hrá 8 až 10 miliónov týždenne a zapojenie do aktuálneho obsahu Season 2 prekonalo očakávania. Apex Legend sa považuje za nový produkt a plánuje jej 10 ročný život. Electronic Arts podržali aj overené klasiky FIFA, Madden a The Sims. Špeciálne The Sims 4 malo za sebou svoj najlepší rok, aj napriek tomu, že ide o staršiu hru, EA s ňou stále pracuje a nový obsah bol predstavený aj na E3. Vydavateľ očakáva, že simíci nastavia nový rekord, čo sa týka ziskov. 

Napriek zmieneným titulom, plynulo fungujú aj služby predplatného EA Access / Origin, ktoré neustále rastú. Z hier je väčším sklamaním Star Wars, ktoré robí EA nemalé problémy. Veľa očakávaní sa preto vkladá do Jedi Fallen Order, ktoré však zatiaľ zaznamenalo rozporuplné reakcie. O vývoj sa stará Respawn, ktoré patrí ku kvalitnejším EA štúdiám. Ostatne mali na starosti Titanfall a posledný hit vydavateľa, ktorým je zmienený Apex Legends. 





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk