Zamestnanci Naughty Dog hovoria o kríze, nadčasoch a nevhodnom zaobchádzaní v štúdiu

Pracovné podmienky vývojárov sú stále horúcou témou v hernom priemysle. Ďalšie štúdio, ktorého sa kontroverzia dotýka, je Naughty Dog.

pridal Gam_er 30.7.2019 o 9:18 pod hry
Zamestnanci Naughty Dog hovoria o kríze, nadčasoch a nevhodnom zaobchádzaní v štúdiu

HRY > NOVINKY >

Téma zaobchádzania so zamestnancami vo vývojárskych študiách stále rezonuje herným svetom. Tentorkát prišlo na paškál dvorné štúdio Sony, Naughty Dog, o ktorom sa súčasní i bývalí zamestnanci rozpovedali, aké je tam pracovať. V rozsiahlej správe COGConnected hovoria zamestnanci o tom, koľko v štúdiu odpracovali hodín a aké pracovné podmienky pri tom mali. Museli ťahať nadčasy, aby sa stihli dodržať termíny:

Počas posledných troch až šiestich mesiacov projektu sa moje odpracované hodiny strašidelne blížili k 60 až 70 v závislosti od toho, čo všetko bolo v stávke. Niektorí ľudia dokonca robili viac, no ja som už svoje čísla považoval za nezdravé. Takže môj crunch v Naughty Dog, pravda je skôr šedá než čierna a biela. Na krízu tu neexistuje žiadny príkaz zhora.

Môžete však cítiť veľké množstvo vzájomného tlaku, čo zahŕňa tlak zo strany ľudí, ktorí sú vašimi manažérmi. Vzájomný tlak vychádza tiež zo spolupráce tímu skvelých, talentovaných a oddaných ľudí, ktorí tvrdo pracujú na projekte.”

Ďalší zdroj vysvetľuje, že Naughy Dog nemá špecifickú štruktúru riadenia. Aj keď na každom oddelení sú vedúci ľudia, vykonávajú rovnakú prácu ako všetci ostatní. Napriek tomu, že pracovali na vedúcom poste oddelenia a mali vstupné informácie v hodnoteniach výkonnosti. Okrem toho zdroj uvádza, že vedúci sa niekedy podieľajú na vzájomnom tlaku. 

Aj keď môžu byť hodiny vyčerpávajúce, ďalší zdroj zdôrazňuje, že Naughty Dog sa stará o svojich zamestnancov tým, že ponúka catering, food trucky a platí im jedlo:

Pravda je, že vám nehovoria, aby ste pracovali X množstvo hodín. Ale musíte svoju prácu dokončiť. Jej množstvo je však pre každého zamestnanca neúnosné. Je toho príliš veľa. A ak nedosiahnete ciele, budete prepustení. Takže si myslím, že nemáte na výber.”

Jeden vývojár sa zmienil o dobe, keď zamestnanci volali oddelenie ľudských zdrojov spoločnosti Sony, aby ho informovali o množstve svojich hodín. Zástupca pre ľudské zdroje povedal, že vývojári si musia zvyknúť na to, ako Naughty Dog pracuje:

„Mnohí z nás mali pocit, že sme neboli súčasťou spoločnosti. Tvrdo sme pracovali len preto, aby sa k nám chovali tak, ako by naozaj nemali. Bola to kravina. To spolu s množstvom hodín, ktoré sme odpracovali, nám naozaj spôsobovalo pokles na duchu. Počas mojej práce v ND som býval doma a mohol prejsť týždeň bez toho, aby som čo i len zazrel svojich rodičov, aj keď sme žili v jednej domácnosti.

Vývojári hier ako Uncharted 4 či The Last of Us nie sú jediní, ktorých sa dotýkajú dlhé hodiny v práci. Ľudia, ktorí zabezpečujú kvalitné AAA hry, čelia tiež dlhým hodinám, aby dodržali termíny. Podľa jedného testera kvality sa bežný pracovný týždeň pohybuje od 10:00 do 22:00, ale pokojne sa môže predlžiť až do polnoci alebo do 1:00. Niektorí ľudia navyše pracovali 24-hodinové zmeny smerom k posledným siedmym týždňom vývoja Uncharted 4, čo viedlo k tomu, že testeri mimo práce nemali žiadny život.

Ďalší vývojár vyjadrenia o kríze uzatvára slovami:

"Po tom, čo sa kríza skončila, mi trvalo nejaký čas, kým som sa prispôsobil normálnemu životu. Ale bol som vďačný za túto skúsenosť, aj keď nie som si istý, či by som niekedy chcel prekonať ďalšiu krízu."

Naughty Dog aktuálne pracujú na The Last of Us Part II. 





Páči sa mi! (+7)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19750)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk