Aký je Gears 5 tech test?

Gears 5 tech test je už online a ponúka hráčom možnosť krátkeho tréningu a hry v troch režimoch v multiplayeri.

pridal saver 20.7.2019 o 14:18 pod hry
Aký je Gears 5 tech test?

HRY > NOVINKY >

Včera začal prvý testovací víkend pre Gears 5 a to ako pre Xbox One, tak aj PC verziu. Ponúkajú Boot Camp tréning a tutoriál v jednom a Versus multiplayer s tromi režimami. Prvý je unranked Arcade režim, druhá dva sú ranked King of the Hill a Escalation. 

 

Arcade je voľnejší režim s možnosťou vstupu a vyskočenia z hry kedykoľvek, pričom si môžete vybrať postavu s vlastnými možnosťami a upgradmi na zbrane. Je to jednoduché a zábavné. Napríklad po každom zabití si môžete vybrať novú náhodnú zbraň.  King of the Hill je už vážnejší režim s obsadzovaním kontrolných bodov a Escalation je ultimatívny competitívny režim, kde sa hrá na kolá a vyžaduje si skill, tímovú hru a stratégiu. Hráči tu majú obmedzený počet respawnov a rovnako zameraný na kontrolné body. Hrá sa na počet víťazných kôl. Len tu rátajte s tým, že z hry nevyskočíte pokiaľ sa neskončí, ak budete chcieť natvrdo odísť dostanete 15 minútový ban na ranked multiplayer. V každom režime hráte buď za stranu ľudí, alebo swarm.

Čo hlavne tech test ukázal je, že už teraz hra ide pekne stabilne, vizuál je veľmi pôsobivý a 60 fps rýchlosť bezproblémová a to ako na Xbox One, tak aj na PC. Na PC má hra aj benchmark tak sa pekne dá otestovať rýchlosť kariet.  Napríklad na RTX2080ti v 1440p je to okolo 95 fps na Ultra, v 4K 60 fps v priemere. 

Ovládanie a aj samotné prestrelky a boje idú v štandarde Gears série s niekoľkými vylepšeniami do dynamiky. Stále to bude založené na cover hrateľnosti, strieľaní ponad prekážky, ale aj bojoch na telo a finishoch s nožmi alebo motorovými pílami. Nechýbajú ikonické zbrane ako lancerka, granáty, alebo brokovnica pre boj na blízko.  Samozrejme nie je to tu Call of Duty kde stačí jedna-dve strely a ste mŕtvy, tu pokiaľ po vás nejde niekto z brokovnicou, alebo nie je veľmi blízko z lancerkou, často znesiete aj 20 rán, pričom vždy najskôr spadnete k zemi, ale ak vás vtedy nikto nedorazí, po desiatich sekundách sa znovu zdvihnete. Môže vám vtedy prísť na pomoc aj tímový kolega a vyliečiť vás rýchlejšie. Je to iná hrateľnosť ako v bežných multiplayerovkách. Je to primárne zamerané na boje na blízko a na brualitu s tým súvisiacu.

Vizuál v tech teste najlepšie ukazuje Boot camp časť, ktorá je detailná a veľmi pekne spracovaná. Ukazuje ako pôsobivú scenériu do diaľky, tak kvalitné textúry a objekty v okolí. Benchmark zase ukazuje peknú dynamiku a fyziku scén počas singleplayer bojov, a zároveň aj spracovanie zasneženého lesa a ľadovej pláne. Samotná District mapa ukazuje viac oranžovo nasvietenú a menej vizuálne výraznú mapy, detaily jej však nechýbajú.  Vizuálne ťažko niečo vytknúť, je to Gears štýl, ktorý teraz dostane upgrade a hlavne nové viac presvetlené a farebnejšie prostredia, špeciálne kampaň pôjde po rozmanitosti, uvidíme aké prostredia použijú do multiplayerových máp.

 

Na to, že je to tech test sa to celé hýbe prekvapivo dobre, videl som len drobné chyby ako zaseknutie matchmakingu, alebo chýbajúca zbraň v rukách pri replayi. Zjavne to už bude neskoršie beta štádium, nakoniec hra vychádza už v septembri a už budúci mesiac musia mať gold aby mohli lisovať.  To síce v dnešnej dobe patchov veľa neznamená, ale čím lepšie to dotiahnu tým menší patch bude pri vydaní.

Tech test bude prebiehať ako tento víkend tak aj nasledujúci víkend. Zúčastniť sa ho môžu predobjednávatelia Gears 5 ako aj majitelia Game Passu, či už Xboxového, alebo PC.





Aký je Gears 5 tech test?  Aký je Gears 5 tech test?  Aký je Gears 5 tech test?
Aký je Gears 5 tech test?  Aký je Gears 5 tech test?  Aký je Gears 5 tech test?
Aký je Gears 5 tech test?  Aký je Gears 5 tech test?  Aký je Gears 5 tech test?
Aký je Gears 5 tech test?  Aký je Gears 5 tech test?
Páči sa mi! (+4)






PC
Xbox One
Xbox Series X|S

Vývoj: Xbox Game Studios / The Coalition
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 6. september 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18431)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk