Autori Factorio hry reagujú na G2A podvody, tiež s nimi majú svoje skúsenosti

Ani autori Factoria nemajú dobre skúsenosti s G2A, nákupy a následne predaje kľúčov kradnutými kreditkami ich stáli tisíce dolárov.

pridal saver 13.7.2019 o 18:42 pod hry
Autori Factorio hry reagujú na G2A podvody, tiež s nimi majú svoje skúsenosti

HRY > NOVINKY >

Autori Factoria sa v novom blogu tiež zastavili pri téme podvodov pri G2A predajcovi a rovnako ako hovoril autor No More Robots, tiež radšej uprednostnia pirátenie ako nákupy cez G2A. Zároveň vysvetlili aj to, akými spôsobmi sa kódy dostávajú na G2A.

V roku 2016 mali tony problémov s podvodmi. To bolo hneď po vydaní na Steame, kde bolo cez 300 Steam kľúčov kúpených s kradnutými kreditkami. Priemerný poplatok za vrátenie peňazí na jednu hru bol 20 dolárov a to robilo cez 6600 dolárov mínusu. Autori aj teraz aj mailovali G2A, aby im ukázali zoznam problémových Steam kľúčov a zistili, koľko z nich bolo predaných cez ich stránku, ale neodpovedali im.  Na druhej strane sami používatelia im písali, keď im zrušili kľúč a pýtali sa, prečo im hra nejde. Všetci im písali, že kúpili kľúč z G2A.

Podvody prestali, keď zmenili predajcu a začali u seba predávať hru cez Humble Widget (predtým predávali kľúče cez iného predajcu). G2A ich už nezaujíma. Síce sú tam ešte Steam Gifty ich hry, ale pravdepodobne sú legitímne bez podvodov a nákupov kradnutou kreditkou. Tieto Steam Gifty sú často špekulatívne nákupy, kde používatelia nakupujú z jednej krajiny a predajú ju do druhej, kde je cena vyššia. Niekedy takto nakupujú aj počas výpredajov alebo pred zvýšením ceny hry. Nakúpia 1000 kusov za 20 dolárov a napríklad neskôr, keď cena stúpne na 25 dolárov, predajú ich a majú 5000 dolárov zisku.  Takáto možnosť bola pri Factoriu len raz, keďže hru nedávajú do výpredajov. Pri iných hrách toho môže byť viac.

Nakoniec odporúčajú ľuďom kupovať hru od niektorého z ich oficiálnych partnerov. Ak kupujete zo šedých trhov, niekedy môžete mať problémy a musíte si to riešiť cez support daných predajcov. K tomu, ak kúpite kľúč na Factorio priamo od autorov, máte 28 dňový refund, stačí im poslať mail pri akomkoľvek probléme a peniaze vám vrátia. 





Páči sa mi! (+2)






PC
Switch

Vývoj: Wube Software / Wube Software
Štýl: Managementová / Survival
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 14. august 2020
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk