Sean Murray vysvetľuje, prečo je pre vývojárov Anthem a Fallout 76 lepšie byť teraz ticho a pracovať

Režisér No Man's Sky má s pokazeným vydaním hry bohaté skúsenosti. Teraz odkazuje kolegom, že ich činy sú dôležitejšie než slová.

pridal Gam_er 11.7.2019 o 13:36 pod hry
Sean Murray vysvetľuje, prečo je pre vývojárov Anthem a Fallout 76 lepšie byť teraz ticho a pracovať

HRY > NOVINKY >

Sean Murray, zakladateľ Hello Games, je známy najmä vďaka práci na No Man's Sky. Hra nemala najlepší úvod a Murray je teda osoba, ktorá najlepšie vie, ako sa vysporiadať s hnevom hráčov. Hra vyšla v roku 2016 a zožala veľkú vlnu kritiky. Hráči sa totiž cítili podvedení kvôli tomu, že hra neobsahovala to, čo tvorcovia pred jej vydaním sľubovali. 

Indie štúdio si od tej doby našlo cestu z tejto prekérnej situácie, keď hre dali dlhodobú podporu po vydaní, ktorá trvá vlastne doteraz. Autori pridali množstvo funkcií a významné dodatky, ktoré hru zmenili a znova prilákali hráčov, z ktorých sa napokon vykľula slušná fanúšikovská základňa.

Úspech možno pripisovať najmä No Man's Sky Next a podobne sa to očakáva aj u No Man's Sky Beyond, ktoré má prísť v nasledujúcich mesiacoch. Murray na Developing Conference vysvetlil, ako sa Hello Games podarilo zachrániť zdanlivo potápajúcu sa loď. Tvrdí, že sa zamerali skôr na post launch obsah, než aby sa dostávali ešte do väčších problémov kvôli ďalším sľubom:

„Strávili sme asi dva roky bez toho, aby sme hovorili s médiami. Tiež sme fungovali asi tri mesiace bez toho, aby sme niečo povedali komunite. Bolo to naozaj ťažké. Veľakrát som si sadol a napísal perfektný blogový príspevok, ktorý by vysvetlil všetko o vývoji hry a o pripravovanej road mape. Vedel som však, že by nebol dôveryhodný, pokiaľ ide o štádium, v ktorom sme sa momentálne nachádzali. Ľudia by tomu skrátka neverili.

No Man's Sky bola hra, ktorá medzi prvými v posledných rokoch narazila na dno. Podobné prípady sme neskôr zaznamenali pri Fallout 76, Sea of Thieves a Anthem. Hrách, ktoré sa snažia udržať pozitívnu reputáciu po problémovom období vydania. S výhodou spätného pohľadu má Sean Murray rady pre štúdiá, ktoré stoja za zmienenými hrami a odkazuje im, že skutky hovoria hlasnejšie než slová:

„Od vydania našej hry tu bolo niekoľko ďalších, ktoré mali naozaj polarizujúci štart s explozívnym mixom hlasných ľudí, ktorý ich hrali, no mali problémy. Potom som videl Bethesdu, Microsoft a EA, ktoré sa snažili upokojiť hráčov tým, že s nimi komunikovali.

Či sa k nim prihovárali správne alebo nesprávne, pravda je taká, že to skrátka nefunguje. Vidíme to stále, keď sa veľký vydavateľ prihovára komunite a snaží sa vyriešiť problémy, no potom sa ešte viac zamotá a začne hovoriť viac a viac do vetra.

Zaujímavé je, že komunita za Anthem sa stále viac rozčuluje nad tým, že BioWare s nimi dostatočne nekomunikuje a o budúcnosti hry vedia len málo. Murrayov komentár však naznačuje, že to môže byť najlepšia cesta, ktorá umožní štúdiám dostať sa k práci a riešiť problémy činmi, nie rečami. To všetko bez toho, aby sa rozptyľovali nad zachovaním si imidžu pred ľuďmi:

Hovoria o funkciách a nových veciach, ktoré chcú do hry pridať v štádiu, kedy pre ľudí už nemá takú kredibilitu a neveria jej. Vaše skutky sú oveľa dôležitejšie než to, čo hovoríte.





Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19620)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk