Game Pass je prvý férový predplatný systém pre vývojárov

Bývalý vývojár z Playdead štúdia hovorí, že Game Pass je voči vývojárom veľmi férový.

pridal saver 10.7.2019 o 21:23 pod hry
Game Pass je prvý férový predplatný systém pre vývojárov

HRY > NOVINKY >

Na Gamelab 2019 vývojári v diskusii rozoberali výhody a nevýhody Game Passu. Bývalý vývojár z Playdead štúdia Dino Patti hovorí, že Game Pass je voči vývojárom veľmi férový. Sú totiž dva pohľady na predplatné systémy, jeden je zo stránky zákazníkov, druhý zo stránky vývojárov. Kde zákazníci chcú čo najviac hier a čo najlacnejšie, ale vývojári potrebujú tiež peniaze. 

Patti dodáva, že predchádzajúce predplatné systémy ako Onlive alebo Gaikai zlyhali hlavne pre technické obmedzenia streamingu. Game Pass nie je streamovacia služba a to je z jeho pohľadu najdôležitejší aspekt. Zároveň z ohľadu peňazí je to prvýkrát, čo je predplatný systém hodnotený ako fér k vývojárom. Všetky ostatné modely nefungovali, lebo nevedeli, čo vývojári skutočne potrebovali. 

Fredrik Wester z Paradoxu k tomu dodáva, že ľudia robia chybu, keď prirovnávajú Spotify a Netflix, ako keby mali rovnaký biznis model. Spotify napríklad platí za to, koľkokrát je vaša pesnička prehratá. Netflix však platí jednorázovo podľa toho, čo si myslí, že je váš film alebo seriál hodný. Sú to úplne rôzne veci a Game Pass je rovnako iný (nekonkretizoval, ako sa vlastne v Game Passe platí vývojárom, ale podľa dávnejších informácií sú rôzne možnosti, suma vopred, alebo suma za každé stiahnutie, mesačné platby, záleží od samotnej hry a dohody). Zároveň ale upozorňuje, že tento biznis model je pre niektorých vývojárov lepší, pre niektorých menej. 

Totiž ich titulom z Paradoxu, ktoré sa hrávajú 3000-4000 hodín, by najviac vyhovoval model OnLive, kde sa platilo za počet odohraných hodín. Oproti tomu Game Pass má decentný model, ale oni si myslia, že nie sú platení dostatočne, keďže ich hry ľudia hrávajú dlhšie ako príbehové hry. Na druhej strane majú veľké portfólio 70 titulov a sú v pozícii, že môžu skúsiť všetko. A napriek tomu, že Game Pass model pre nich nie je perfektný, môžu ho skúsiť. Pre väčšinu vývojárov však sú služby ako Game Pass potenciálom na rast a expandovanie. 

Uzatvára to tým, že nikdy predtým nevidel nič podobné. V biznise je 16 rokov. Nové platformy prinášajú veľmi dobré zmluvy a firmy na nich doslova hádžu peniaze. Ak vraj neviete zarobiť peniaze dnes, pravdepodobne nezarobíte peniaze nikdy inokedy. Spomína napríklad sumu 10 miliónov dolárov. Je to niečo, čo sa už nevráti.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19886)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk