Ďalší diel série Gran Turismo bude kombináciou minulosti, súčasnosti a budúcnosti

Server GTPlanet sa v aktuálnom rozhovore s Kazunori Yamauchim rozprával o budúcnosti GT série a taktiež spomenuli možnosti PlayStation 5 v súvislosti s virtuálnou realitou

pridal play3man 4.7.2019 o 14:45 pod hry
Ďalší diel série Gran Turismo bude kombináciou minulosti, súčasnosti a budúcnosti

HRY > NOVINKY >

Na poslednej súťaži Gran Turismo Sport, ktorá sa konala na slávnom Nurburgringu, sa hlavnou hviezdou stal dážď. Ten sa však neprehnal Nemeckom, ale niekoľko stoviek kilometrov vzdialenou traťou Red Bull Ring v GT Sport. Bolo to totiž prvýkrát, čo sa v hre takéto počasie objavilo pri klasickom preteku. Aj tejto akcie sa zúčastnil sám šéf štúdia Polyphony Digital Kazunori Yamauchi, ktorý tak poskytol rozhovory viacerým médiám. Jedným z nich bol aj server GTPlanet, ktorému prezradil niečo viac o budúcnosti série, no tiež novej PlayStation konzole.

Prvou otázkou sa chceli dostať hneď k možnému pokračovaniu, pričom nezabudli spomenúť, že aj oni kritizovali aktuálnu časť za nedostatok offline obsahu. Podľa slov Yamauchiho po stránke fyziky a samotných pretekov sa dostali s GT Sport tam, kde doteraz ešte neboli. To, čo sa im s hrou podarilo dosiahnuť z pohľadu súťaží je niečo, o čom už dlho sníval ako o budúcnosti série, čo ale neznamená, že ďalší diel bude rovnako zameraný. Hra by si totiž mala niečo zobrať aj zo starších dielov:

"Normálne nehrám staršie diely Gran Turismo. No odvtedy, ako som začal chodiť na tieto turnaje, hráči, s ktorými sa stretávam, to sú všetko mladí chalani, ktorí si so sebou berú Gran Turismo 2 alebo Gran Turismo 3. Hovorím si, koľko ste vôbec mali rokov, keď tieto hry vyšli!? Takže som mal možnosť sa k nim opäť dostať a je prekvapujúce, koľko vecí som zabudol!"

V rozhovore ďalej prezrádza, že vďaka tomu môže cítiť históriu Gran Turismo a zároveň dostáva dôležité upozornenia na to, čo by v ďalších hrách mali určite spraviť. Tento prístup tak cieli k jednoznačnému záveru: "Myslím si, že ďalší diel vytvoríme z kombinácie minulosti, súčasnosti a budúcnosti - taká kompletná forma Gran Turismo."

Aj napriek tomu, že doteraz sa každá PlayStation konzola dočkala dvoch častí Gran Turismo, zdá sa, že PlayStation 4 bude výnimka. Ďalší diel by sa teda pravdepodobne mal dostať až na PlayStation 5. V tejto súvislosti načrtli tému virtuálnej reality. V túto technológiu verí a práve PS5 by mala vďaka vyššiemu výkonu veľmi ovplyvniť kvalitu VR. Tento spôsob hrania hier je totiž veľmi závislí od hardvéru: "Je to niečo, pre čo nebudete mať nikdy dostatok výpočtového výkonu. Stále tu bude to hardvérové obmedzenie a to pre nás nebude nikdy dostatočne vysoké! Samozrejme, časom sa to zmení a my to budeme sledovať.", dodáva Yamauchi.





Páči sa mi! (+2)






PS4
PS VR

Vývoj: Sony / Polyphony
Štýl: Racing / Simulácia
Dátum vydania: 18. október 2017
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (10)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20013)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk