Gabe Newell hovorí o Index VR, ktorý by v budúcnosti mohol byť bez káblov, a znovu teasuje Half-Life 3

Valve má vonku nový VR headset, ku ktorému predniesol pár slov prezident Gabe Newell. Reč prišla dokonca aj na Half-Life 3. Nie je to však prvýkrát.

pridal Gam_er 1.7.2019 o 10:33 pod hry
Gabe Newell hovorí o Index VR, ktorý by v budúcnosti mohol byť bez káblov, a znovu teasuje Half-Life 3

HRY > NOVINKY >

Valve Index VR je konečne vonku a podľa skorých recenzií ide o jeden z najlepších headsetov pre tých, ktorí chcú vkĺznuť do VR zážitkov. Napriek tomu však nie je vôbec lacná a za jej kompletnú verziu zaplatíte cez tisíc eur. Na oslavu vydania nového hardvéru Valve usporiadalo launch party, na ktorej rečnil aj sám Gabe Newell. Ten dokonca naznačil viaceré novinky, ktoré sa netýkajú iba VR. 

Na margo Indexu VR prezident Valve povedal, že je to len začiatok. Budúce verzie zariadenia budú lepšie vďaka spätnej väzbe, nehovoriac o vlastných plánoch Valve priniesť lacnejšiu a verziu bez káblov. Newell dokonca teasoval potenciálne revolučnú technológiu, ktorá by spôsobila prielom v displejoch a optických zariadeniach. Momentálne s ňou vo Valve experimentujú:

„Pozrite, je pre nás veľmi ťažké vyvinúť produkt bez spolupráce so zákazníkmi. Musíme tak hádať, čo je dôležité a aké môžu byť kompromisy. Bude sa to dať zhodnotiť? Môžeme v našich hlavách spúšťať rôzne simulácie, ale napokon je to oveľa lepšie, keď máme skutočných zákazníkov. Vstúpili sme do najlepších časov ako tvorcovia. Dostali sme sa do momentu, kedy ste vy, ľudia, našou súčasťou. Nie len na to, aby ste nám povedali, čo robiť s Indexom, ale predovšetkým na to, ako ho spolu dokážeme urobiť lepším. To je úžasné.

Ako som už povedal, prosté dodanie produktu nie je koniec. Naopak, je to len začiatok. Poďme sa teda porozprávať o niektorých, zrejme ďalších krokoch. Jednoduché a dôležité pre nás je, aby sme rozšírili distribúciu z USA do Európy a ďalších krajín. Existujú tu tiež zrejmé spôsoby, ako znížiť náklady. Samozrejme sú tu aj spôsoby, ako rozšíriť produkt. Potom však musíme viac špekulovať.

Pozeráme sa na niekoľko spôsobov, ako spraviť Valve Index VR bez káblov. Okrem toho máme veľa revolučných nápadov, ktoré súvisia s displejom a optickou technológiou, a samozrejme veľa príležitostí na ďalšie zlepšovanie.”

Gabe Newell okrem vyjadrení k VR pridal tiež malý teasing k Half-Life 3:

„Míľniky naozaj neznamenajú koniec čohokoľvek. Sú len začiatkom. Takže Half-Life viedol k Half-Life 2, Source viedlo k Source 2, experimenty, ktoré sme robili s Team Fortress 2, nám umožnili vybudovať Dotu. Artifact je dôvod, prečo sme schopní robiť Underlords.

Takže možno jedného dňa nás číslovka 2 dovedie k tomu lesklému, celému číslu, ktoré žiari niekde na konci...jednoducho uvidíme.

Ide však o veľmi vlažné slová, takže nie je veľmi pravdepodobné, že by Valve naozaj pracovalo na Half-Life 3. Okrem toho z Newellovych úst odznelo už desiatky podobných teasov vždy, keď sa fanúšikovia opýtajú na očakávané tretie pokračovanie Half-Life. Objavilo sa aj niekoľko leakov, ktoré hovorili, že Valve istý krátky čas na trojke pracovalo, no projekt upadol k ľadu, pretože zrejme nebol tým, čím chceli, aby bol. A čím chcú, aby bol, vlastne ani sami nevedia. 

Či sa niekedy Half-Life 3 dočkáme je teda veľmi otázne, keďže Valve nepatrí k ukážkovým spoločnostiam a momentálne sa sústredí skôr na online služby, ktoré im dokážu zarobiť. Mali sme tu niekoľko správ o tom, že situácia vo firme z pohľadu nových hier nie je ružová. Práve z podobných Newellovych tvrdení vzniklo dnes už notoricky známe video:





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk