Hollow Knight: Silksong nám vo svojom E3 deme ukázal, že sa máme na čo tešiť

Nintendo nám a ďalším novinárom umožnilo vyskúšať si pokračovanie jednej z najobľúbenejších indie platformoviek

pridal matus_ace 29.6.2019 o 20:35 pod hry
Hollow Knight: Silksong nám vo svojom E3 deme ukázal, že sa máme na čo tešiť

HRY > NOVINKY >

Ešte síce nevieme, kedy vyjde Hollow Knight: Silksong, no už teraz sme si mohli pripravované pokračovanie úspešnej indie platformovky vyskúšať v dvoch leveloch z E3 dema. Vďaka nim sme si tak mohli vytvoriť predstavu o tom, čo nás v hre čaká a neminie. Hra chce opäť ponúknuť metroidvania štýl, boje a hlavne poriadnu výzvu, čo sa potvrdilo napríklad aj hromadným potleskom vtedy, keď po niekoľkých hodinách hrania konečne niekto na Nintendo PostE3 Show vo Frankfurte konečne porazil náročného bossa na konci druhého levelu.

Prvý level bol skôr úvodný, ako z pohľadu príbehu, tak aj hrateľnosti. Hornet, hlavná postava hry, sa dostáva do nového a tajomného sveta, kde na ňu čakajú nové výzvy, nové príbehy a nové boje. Sledujeme, ako sa dostáva do neľahkej situácie, z ktorej sa dokáže dostať len vďaka svojim schopnostiam, pričom postupne v hre spolu s vami získava nové, vďaka ktorým sa dostane ďalej. táto netradičná princezná tak musí loviť svojich únoscov, objaviť svoju pieseň a zachrániť svoj svet.

Už prvý level ale ukázal, o čo tu pôjde – nie je to totiž len o boji, aj keď zohráva dôležitú rolu a už ten samotný vám dokáže narobiť veľké problémy. Je to tiež o presnom platformingu naprieč zložitými úrovňami, kedy vám niektoré skoky vyjdú len tak tak, no musíte ich spraviť. Len tak sa dostanete ďalej, prípadne odhalíte nejakú skrytú časť úrovne. Do toho tu a tam pribudne nejaká tá hádanka, aby ste si otvorili bránu a posunuli sa ďalej.

Druhý level nás v hre posunul ďalej. Hornet tu už zvládala viac vecí, no zároveň čelila náročnejším prekážkam a tiež nepriateľom. Aj tento však potvrdil kvalitný leveldesign, ktorý je komplikovaný, no zábavný. Chvíľu trvalo predrať sa ním a nakoniec nasledoval spomínaný bossfight. Ten je ťažký, taktiež dobre navrhnutý a preverí vaše schopnosti. Pred nepriateľom musíte uskakovať, uhýbať sa jeho špeciálnym útokom a hlavne zasadiť ranu v správny moment. Postupne nazbierate dosť materiálu na to, aby ste sa vedeli oliečiť, ak budete mať problém. Neraz je to tesné, ale  hra ponúka naozaj uspokojivý pocit z každej správne zasadenej rany.

Parádne je vyladená nielen hrateľnosť, ale aj atmosféra, ktorej veľmi pomáha zvuk spolu s hudbou, ktorá sa tu krásne hodí. No a nakoniec v deme oslovila aj grafika, ktorá nadväzuje na svojho predchodcu, no prináša vylepšenia a aj nové svety, ktoré vizuálne čerpajú napríklad aj z H.R. Gigera, čo je nečakaná, no veľmi príjemná inšpirácia. Zdá sa teda, že sa máme na čo tešiť po každej stránke.





Hollow Knight: Silksong nám vo svojom E3 deme ukázal, že sa máme na čo tešiť  Hollow Knight: Silksong nám vo svojom E3 deme ukázal, že sa máme na čo tešiť  Hollow Knight: Silksong nám vo svojom E3 deme ukázal, že sa máme na čo tešiť
Páči sa mi! (+1)






Hollow Knight: Silksong nám vo svojom E3 deme ukázal, že sa máme na čo tešiť
PC
PS4
Xbox One
Switch
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: Team Cherry
Štýl: Akcia / Arkáda
Dátum vydania:  2023
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk