E3 demo novej Mario & Sonic olympiády ukázalo starú známu hrateľnosť

Niekoľko mesiacov pred vydaním sme si mohli vyskúšať demo z ďalšieho olympijského zápolenia dvoch známych maskotov

pridal matus_ace 30.6.2019 o 12:36 pod hry
E3 demo novej Mario & Sonic olympiády ukázalo starú známu hrateľnosť

HRY > NOVINKY >

Mario a Sonic spolu kedysi súperili v obchodoch, keď každý z týchto maskotov bojoval za to, aby ste si kúpili práve jeho konzolu. To sa teraz zmenilo a už viac ako desať rokov súperia len na virtuálnych olympiádach. Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 síce vychádza až v novembri, no my sme mali možnosť sa na hru pozrieť v predstihu. V deme sme si mohli vyskúšať päticu disciplín: 110 metrov cez prekážky, karate, surfovanie, lukostreľbu a skateboarding.

Sega s hrou jednoznačne smeruje na lokálne párty hranie, čo je badať prakticky na každom kroku. Pri vydaní ponúkne multiplayer až pre 8 hráčov a podporuje ovládanie tlačidlami, no aj pohybom. Disciplíny sú tak zjednodušené, aby vás rozhýbali, no hlavne zabavili aj ľudí, ktorí držia ovládač v rukách prvý raz. Ak nie ste fanúšikmi pohybu, tak to jednoducho môžete hrať klasicky. Hra je založená na QTE, rýchlosti a postrehu, aby ste v správnej situácii správne reagovali. Odľahčenému charakteru hry zodpovedá aj to, že tu majú postavičky rôzne špeciálne schopnosti, ktoré im umožňujú nahnať si body/sekundy...navyše.

Najzábavnejšou disciplínou v deme bola jednoznačne lukostreľba, pri ktorej používate Joy-Cony ako luk. Pripomína to éru športových hier pre Wiimote a PS Move ovládače – natiahnete, namierite a pustíte. Počítať musíte so silou a smerom vetra, hrať môžete v splitscreene, takže zároveň sledujete, ako sa darí vášmu súperovi. Môžeme tak očakávať momenty, kedy váš protihráč vystrelí, nazbiera istý počet bodov, tak sa ho budete snažiť priamo prekonať, podpichovať sa, kaziť si to na gauči a podobne.

Karate je čiastočne riešené ako 2D bojovka. Najmä v tom, že proti sebe stoja dve postavy a k dispozícii majú niekoľko útokov a obranu. V zásade je to ale skôr o hľadaní okna v obrane súpera, keď sa vám oplatí zaútočiť. Je to naozaj veľmi jednoduché a rýchle, pričom to spestrujú špeciálne útoky. Možno by nezaškodilo, ak by to spracovali trošku hlbšie, čo by tomuto športu v hre prinieslo väčšiu variabilitu.

Bežecké disciplíny v hre budú vychádzať z toho, čo v podobných tituloch poznáme už roky. Ak teda hráte tlačidlami, stláčate ako o život. Ak hráte pohybom, hýbete rukami ako o život. A keďže sme hrali beh cez prekážky, v správny moment musíte skočiť. Na záver máte ešte možnosť predbehnúť súperov pomocou svojej schopnosti. Bohužiaľ sa tu ukázalo, že pohybové ovládanie opäť nefunguje úplne presne a niektoré akcie jednoducho nezaregistrovalo. Snáď to do vydania v Sege opravia.

E3 demo novej Mario & Sonic olympiády ukázalo starú známu hrateľnosť

Podobné problémy, aj keď trošku menšie, sa ukázali aj v surfovaní a skateboardingu, pričom obe disciplíny majú jadro prakticky rovnaké – ide o triky a body, ktoré z nich získate. V surfovaní sa však musíte udržať na vlne, správne sa otočiť a najmä po skokoch dobre dopadnúť. Skateboarding je voľnejší, keďže sa dostanete do parku s rampami a zábradliami, kde už sami jazdíte a vyberáte si, kde spravíte aký trik, pričom nechýba grindovanie a podobne.

Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 nám vo svojom E3 deme ukázal, že môžeme očakávať to, čím je séria typická už dlho. Nová hra je mierená na to, aby ste si ju užili spolu s priateľmi na jednom gauči, s jednoduchým ovládaním, ľúbivou grafikou a okamžitou hrateľnosťou. To všetko tu je a uvidíme, ako to bude fungovať pri vydaní, no zatiaľ je zrejmé, že ak očakávate nejaké novinky oproti predchodcom, v hrateľnosti ich asi nenájdete.





E3 demo novej Mario & Sonic olympiády ukázalo starú známu hrateľnosť  E3 demo novej Mario & Sonic olympiády ukázalo starú známu hrateľnosť  E3 demo novej Mario & Sonic olympiády ukázalo starú známu hrateľnosť
E3 demo novej Mario & Sonic olympiády ukázalo starú známu hrateľnosť  E3 demo novej Mario & Sonic olympiády ukázalo starú známu hrateľnosť  E3 demo novej Mario & Sonic olympiády ukázalo starú známu hrateľnosť
E3 demo novej Mario & Sonic olympiády ukázalo starú známu hrateľnosť
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19750)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk