V Prahe sa nám bližšie predstavil Dying Light 2 a Sniper: Ghost Warrior - Contracts

Okrem toho sme dostali možnosť zahrať si najnovší diel F1 krátko pred vydaním

pridal play3man 29.6.2019 o 17:07 pod hry
V Prahe sa nám bližšie predstavil Dying Light 2 a Sniper: Ghost Warrior - Contracts

HRY > NOVINKY >

Ak sledujete náš Instagram, tak pravdepodobne už viete, že sme sa tento utorok zúčastnili akcie v Prahe, ktorú organizovali lokálni vydavatelia Comgad a Playman. Aj v ich duchu sa totiž niesla celá akcia, nakoľko práve títo známi distribútori sa rozhodli pre spojenie síl. Možno vám tieto mená neevokujú nič konkrétne, no Comgad je lokálny vydavateľ hier, ako Kingdom Come: Deliverance či pripravovaný Cyberpunk 2077, pričom Playman má pod svojimi krídlami Far Cry, Assassin's Creed série či DiRT Rally. Z aktuálnych a nie až tak vzdialených titulov sa starajú o lokálne vydanie hier Dying Light 2Sniper: Ghost Warrior - Contracts, pričom práve o tejto dvojice sa celá akcia točila.

F1 2019

Doplnkovou zábavou na vyskúšanie a súčasné meranie síl herných redaktorov z Českej republiky a Slovenska bola hra F1 2019. Tá síce oficiálne vyšla v štandardnej edícii v piatok, 28. júna 2019, no verzia so skorým prístupom bola dostupná práve od utorka, 25. júna. Nebola to teda až tak exkluzívna možnosť zahrať si ešte nedostupnú novinku, no aj napriek tomu sme v hre pár minút strávili a to navyše na volante. Pre podrobnejšie hodnotenie si samozrejme budete musieť počkať na našu recenziu, no aj po pár minútach bolo jasné, že hra je verná svojmu názvu.

Preteky sú náročné a chyby vám rozhodne neodpúšťa. Aj menšia kolízia nás stála pozíciu, ktorú sme už skrátka nemohli získať späť. To samozrejme platilo aj o fyzike. Síce sme si nestihli vyskúšať všetky možné nastavenia, no ťažká noha na plyne v nesprávnej situácii automaticky znamenala neovládateľný šmyk. Po vizuálnej stránke vyzerá F1 2019 dobre, hru sme hrali na klasickej Xbox One S konzole, no prítomná bola aj verzia na Xbox One X, ktorá vynikala predovšetkým ostrejším obrazom. Možno by si však zaslúžila bohatšie a živšie spracovanie okruhov.

Sniper Ghost Warrior Contracts

Hneď po hernej sekcii s F1 2019 nasledovala prezentácia hrateľnosti Sniper: Ghost Warrior - Contracts. Tu sme sa síce k hraniu nedostali, no prítomný bol jeden z vývojárov hry zo štúdia CI Games, ktorý naživo hral už známy úsek z hry. Ak ste totiž hru sledovali na tohtoročnej E3, tak ste videli presne to isté, čo my, každopádne s tým rozdielom, že išlo skutočne o živé hranie bez prípadne vystrihnutých nepodarených záberov. Strih by tu však ani nebol nutný, nakoľko hra bežala plynulo a bez najmenších problémov. Nie všetko sa ale pri hraní podarilo, a tak sme mohli vidieť aj niekoľko smrtí. Samotná ukážka je pomerne krátka, no aj napriek tomu obsahuje viacero zaujímavých situácií.

Ako pri každom Sniper titule, aj tu je dôležitá presnosť a mimoriadna trpezlivosť. Nechýbajú presne mierené animácie, ktoré umocňujú každú jednu presne mierenú strelu. Hlavnou úlohou pri tejto misii bolo samozrejme zlikvidovanie jednej konkrétnej osoby, pričom ako sa k tomuto cieľu dostanete je len na vás. Hra ponúka určitú voľnosť, a tak sa k nej dá pristupovať odlišne s odlišnými výsledkami. Úlohu tak viete splniť za naozaj krátky čas, no taktiež sa viete prípadnými chybami výrazne zdržať. Zakopnutie vás ale môže stáť veľmi ľahko život. Ak nie ste dostatočne obozretní a presní, nepriateľ dokáže rýchlo zalarmovať svojich kolegov a dostávate sa do nepríjemnej prestrelky. Vizuálne hra pôsobila naozaj dobre, chladné prostredie zasnežených hôr vytváralo veľmi dobrú atmosféru.

Dying Light 2

Poslednou zastávkou akcie bolo neverejné E3 video z hry Dying Light 2. To nám pochopiteľne ukázalo ešte nevidené zábery, ktoré zachytávali predovšetkým veľké a rozmanité mesto poznačené katastrofou. Vo veľkej miere boli zobrazované rôzne možnosti hry a to predovšetkým spôsob presunu po mape. Hlavná postava si z drvivej väčšiny prekážok nerobila veľkú hlavu a skrátka ich zdolávala parkourovým spôsobom, vrátane behu po stenách. Ukážka mala stupňujúcu atmosféru a taktiež zobrazovala dôraz na príbehovú stránku hry. To bolo pochopiteľne prezentované rozhovormi s NPC postavami či rôznymi animáciami - napríklad cestou v aute. Možno je škoda, že väčšina postáv v hrách, ktoré sa nachádzajú v pozícii za volantom, jazdí veľmi neprirodzene. Teda animácie sú veľmi rázne, čo pôsobí pomerne neprirodzene. 

V ukážke nechýbal ani paragliding ako jedna z možností zdolávať veľké výšky. Pochopiteľne prišlo aj na konkrétne súboje, ktoré pôsobili zábavne a zjavne nebezpečne. Teda je nutná orientácia v priestore a čo najlepšia znalosť vašich schopností. Tu sa dostávam k obojstrannej zbrani. Objavila sa tu totiž klasická strelná zbraň, s ktorou môžete znepríjemniť život súperom na diaľku, no ak sa dostanete do situácie, kedy musíte zasiahnuť zblízka, stačí ju otočiť a máte k dispozícii celkom účinnú zbraň.





Páči sa mi! (+1)






V Prahe sa nám bližšie predstavil Dying Light 2 a Sniper: Ghost Warrior - Contracts
PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Codemasters / Codemasters
Štýl: Racing
Dátum vydania: 28. jún 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19860)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk