Pracovné podmienky v Treyarchu boli pri vývoji Call of Duty Black Ops 4 zlé

Black Ops 4 pôvodne malo dostať zaujímavé osvieženie v kampani, pričom Battle Royale nebolo plánované vôbec, bolo spravené za pár mesiacov.

pridal saver 27.6.2019 o 9:05 pod hry
Pracovné podmienky v Treyarchu boli pri vývoji Call of Duty Black Ops 4 zlé

HRY > NOVINKY >

Black Ops 4 pôvodne malo dostať zaujímavú kampaň, pričom Battle royale nebolo plánované vôbec, bolo spravené za pár mesiacov. Toto a aj ďalšie detaily ako zlé pracovné podmienky a kultúra vo firme bolo práve rozobrané v článku na kotaku.

Zrušená kampaň v Call of Duty bola plánovaná s doplnkom 2 vs 2 multiplayeru, kde by vždy dvaja a dvaja hráči hrali svoju časť hry, pričom napríklad by dvaja hrali svoj príbeh a útočili na niečo, iní dvaja hráči by danú oblasť alebo človeka obraňovali. Pričom priebežne by sa obrany a útoky striedali s tým, že by ste mohli vymeniť aj frakciu za ktorú bojujete. Ak by ste nemali online hráčov, mohli by ste ich nahradiť AI.  Celé by to bolo v postapokalyptickom svete.  Nakoniec to celé nejako nesadlo a ani sa nestíhalo a tak to vzdali.

Informácie dodávajú, že Battle Royale sa začalo vyvíjať len začiatkom roka 2018, kedy začal zúfalý Treyarch hľadať náhradu za kampaň. Videli úspech PUBG a Fortnite a bolo to rozhodnuté. 

Článok okrem toho spomína výrazné nadčasy, alebo oddeľovanie testerov od vývojárov, kde museli mať vlastné parkovisko ďalej od pracoviska, nemohli sa stretávať s tímom a boli výrazne obmedzovaní. Raz dostali pozvánku na firemnú party, kde sa však mohli zdržať len 20 minút a nemohli nič piť. Alebo, keď vývojový tím dostáva jedlo zadarmo, testeri mohli prísť len o hodinu neskôr po zvyšky.  Pritom, aby neodchádzali na obed, jedlo museli jesť priamo za svojim stolom. Často, ak robili do noci zabúdali im nechať zapnutú klímu.  Pritom napriek masívnym ziskom hry, testerom platia len 13 dolárov na hodinu a robili 70 hodín týždenne. Je to veľký kontrast, keďže nový COO Activisionu dostal len 15 miliónov dolárov ako nástupný bonus.

Ostatní zamestnanci majú síce vyššie platy, ale celý rok 2018 nadčasovali a robili 64 hodín týždenne, ak niečo nešlo, piatky robili 12 hodín a niekedy aj nedele. Podobne ťažko ako testeri sa mali aj externí zamestnanci, ktorým platili na hodinu o polovicu viac, ak robili nad 8 hodín, dvojnásobok ak robili nad 12 hodín. Tí k tomu ostávali bez bonusov, bez dovoleniek, s obmedzeným počtom dní na PN. 

Zároveň, ak sa napríklad firma pýtala na zdravie vo firme, nepýtali sa to testerov. Jednoducho firma ich spolu s externistami berie ako ľahko nahraditeľných a neznamenajú pre nich nič. Potom, ak sa objaví nejaká chyba, ktorá prešla do finálnej verzie sa vedenie pýta, ako sa to mohlo stať.  

Zamestnanci firmy sa vyjadrili aj k samotnej hre a hovoria, že séria je už príliš vyčerpaná, stále robia to isté a hra sa nikam nehýbe. Ukazujú pritom na refresh Assassins Creed série, ktorá sa výrazne pohla vpred a to aj vďaka väčším pauzám medzi hrami. Activision však nechce nechať svoje COD oddýchnuť, čo má za následok absenciu inovácií, používanie rovnakého enginu, výpadky častí hry, neustále nadčasy, vyčerpanosť zamestnancov. A bude to ešte horšie, keďže od tohto roka je séria znovu postavená len na dvoch hlavných štúdiách, ktoré si budú hry striedať každé dva roky. Totiž Sledgehammer už z kolotoča vypadlo a stalo sa z neho pomocné štúdio. Treyarch sa teraz zoderie, aby budúci rok priniesol nové Call of Duty.

Vedenie Treyarchu sa už k problému vyjadrilo a hovorí, že každého zamestnanca berú seriózne, a do budúcnosti chcú vytvoriť výrazne lepšie vyváženie práce a života. Chcú to spraviť cez lepšie plánovanie. Hovorí, že potrebujú otvorenú komunikáciu a zamestnanci sa nemajú obávať komunikovať so svojimi manažérmi alebo aj s vedením o problémoch. 





Páči sa mi! (+7)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19884)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk