Ako sa hrá prvý Devil May Cry na Switchi?

Dokáže kultová prvá časť série Devil May Cry zaujať aj po 18 rokoch od pôvodného vydania?

pridal matus_ace 25.6.2019 o 9:10 pod hry
Ako sa hrá prvý Devil May Cry na Switchi?

HRY > NOVINKY >

Príbeh boja ľudstva proti temnote je tak nadčasový, že má stále čo ponúknuť. Ak k tomu pridáte charizmatické postavy, je šanca, že sa z toho stane kultová klasika. A presne to je z dnešného pohľadu aj prvá časť série Devil May Cry. Tá sa tento rok síce dočkala už päťky, v Capcome si aj tak povedali, že by sa oplatilo na trh vrátiť s úplným začiatkom série a to v novom porte pre Switch. Mnohí tak majú šancu spoznať začiatky Danteho, známeho lovca démonov, ktorého komplikovaná rodinná sága začína na ostrove Mallet Island. Tam ho zlákal Mundus, princ temnoty, prostredníctvom krásky Trish, ktorá je Dantemu tak trochu povedomá.

Strácate sa v tom? Nevadí. V priebehu hry sa do príbehu naozaj radi zahryznete a to najmä kvôli postavám. Tie sú však len jedným ozubeným kolieskom v tomto stroji, ktorý dobre funguje už neuveriteľných 18 rokov. Hra je tak možno staršia ako mnohí z vás, no stále dokáže zaujať. Vsadila totiž na štýlovú akciu, v ktorej kombinujete boj s mečom spolu so strelnými zbraňami. Do cesty sa vám tak v jej priebehu stavajú démonické bytosti, ktoré porciujete bleskovými útokmi mečom, prípadne si pomôžete brokovnicou a ďalšími zbraňami.

Ako sa hrá prvý Devil May Cry na Switchi?

Postupne čelíte čoraz náročnejším protivníkom, no rovnako sa vám do rúk dostanú aj mocnejšie zbrane a odomknete tiež viac z démonického potenciálu hlavného hrdinu spolu s jeho schopnosťami. Pomôcť vám tiež môžu rôzne druhy orbov. Tie tu slúžia ako platidlo, predlžujú váš život, či vás dokážu priviesť späť k životu – závisí len od farby. Orby padajú z nepriateľov, prípadne sú skryté po leveloch. Hra ponúka celkovo 23 misií a ak si k tomu pripočítate ďalších 12 tajných misií, je to porcia obsahu na pekných pár hodín.

Nie je to však len o sekaní a strieľaní, ale hra ponúka aj nejaké to skúmanie prostredia spolu s hádankami. Predsa len sú jej korene v sérii Resident Evil a niečo z toho sa do hry taktiež prenieslo. Musíte tak hľadať kľúče, plniť isté úlohy a nimi si otvárať dvere a podobne. Nie všetko však v hre zostarlo najlepšie a často sú niektoré z týchto vecí náročné len kvôli tomu, že hra využíva statickú kameru a jednoducho nevidíte, kam idete, prípadne kam by ste mali ísť. Pre dnešného hráča bude toto pravdepodobne jeden z najväčších nedostatkov hry, no ak ho prekonáte, to ostatné je už iba lepšie.

Nemôžem pochváliť Capcom v oblasti portu, keďže aj keď sa hra aj po toľkých rokoch hrá stále veľmi dobre, so Switch verziou si veľa práce nedali. Hra tak nevyužíva žiadne z možností konzoly, či už je to dotykové ovládanie, alebo čokoľvek iné. Jediným Switch benefitom tak zostáva, že si ju môžete so sebou zobrať na cesty a hrať v handheldovom režime, kde však funguje dobre. Obavy môžete mať len o to, aby ste svojej konzole niečo sami nespravili, ak vás nahnevá vyššia obťažnosť, ktorou je hra typická. Nepoteší veľkosť. Hra vyšla len digitálne a zaberá 9,3GB, takže vám zo základného úložného priestoru konzoly zoberie dosť miesta. Rovnako nepoteší fakt, že niektoré príbehové animácie nevyužívajú 16:9 pomer obrazovky.

Capcom na Switch priniesol port z PS4 verzie prvej hry v rámci HD kolekcie, čo je rozhodne plusom, keďže hra beží vo vyššom rozlíšení a problém jej nerobí ani snímkovanie. Na druh stranu je to trošku hanba. Pokojne na Switch mohli priniesť celú kolekciu, keď je už dostupná na PS4, z ktorej to aj tak len preportovali. Aj keď je hra stále kvalitná a dobre sa hrá aj na cestách, sami musíte zvážiť, či sa vám za jednu časť oplatí dať dvacku, keď inde dostanete všetky 3 pôvodné hry za 30 eur.





Ako sa hrá prvý Devil May Cry na Switchi?  Ako sa hrá prvý Devil May Cry na Switchi?  Ako sa hrá prvý Devil May Cry na Switchi?
Ako sa hrá prvý Devil May Cry na Switchi?  Ako sa hrá prvý Devil May Cry na Switchi?  Ako sa hrá prvý Devil May Cry na Switchi?
Ako sa hrá prvý Devil May Cry na Switchi?  Ako sa hrá prvý Devil May Cry na Switchi?  Ako sa hrá prvý Devil May Cry na Switchi?
Páči sa mi! (+1)






Ako sa hrá prvý Devil May Cry na Switchi?
Switch

Vývoj: Capcom
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania:  jún 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19598)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk