Spencer: Cenu nového Xboxu oznámime hneď, ako to bude možné, nemyslím, že to bude naša posledná konzola

Phil Spencer v sérii rozhovorov rozoberá najnovší Xbox, na ktorom pracujú a veci okolo neho. Hovorí o dizajne, cene, ale aj o budúcnosti konzol. Zároveň hovorí, že mu je ľúto, že tento rok nebolo na E3 aj Sony.

pridal Gam_er 18.6.2019 o 13:49 pod hry
Spencer: Cenu nového Xboxu oznámime hneď, ako to bude možné, nemyslím, že to bude naša posledná konzola

HRY > NOVINKY >

Šéf Xbox divízie Phil Spencer viedol počas E3 mnohé rozhovory, kde hovoril o budúcom smerovaní firmy, aktuálnych oznámeniach i pripravovaných projektoch xCloud či Xbox Scarlett. V prípade novej konzoly začal Microsoft rokovať s vývojármi tretích strán na jeseň, asi pred 9 mesiacmi. Niekoľko informácií, kódové označenie a špecifikácie sa dostávali von.

Pri Scorpiu začali o samotnej konzole hovoriť 18 mesiacov pred jej vstupom do predaja. Mysleli si, že tak je to dobré a pri Scarlett bude situácia zrejme podobná. Spencer už vie, ako bude vyzerať:

„Viem, ako bude vyzerať. Myslím, že je to super vyzerajúca nová cool vec, ktorá bude zaujímavá, ale zatiaľ nemáme finálny ID (Industrial Design). Scarlett sme teda neukázali preto, že nechceme dať vonku z polovice hotový ID a povedať, že takto zhruba bude konzola vyzerať. Na ukážku si teda počkáme dovtedy, kým nebude hotová. Aj keď sme si vedomí, že to nie je práve vec, ktorá bude určovať nákupné správanie. To isté si myslíme aj o názve. Dúfam však, že sa nikto o tento produkt nezaujíma a nerozhoduje o jeho kúpe na základe názvu.”

Relevantný pri kúpe konzoly bude skôr cena, čo si Spencer tiež uvedomuje. Hovorí, že ho oznámia tak skoro, ako to bude možné. Niektorí veria, že budúca generácia konzol, teda PS5 a Xbox Scarlett, bude posledná. Šušká sa to najmä preto, že v hernom priemysle je očakávané rozšírenie streamingu. Phil Spencer a Microsoft však neplánujú, že by bol Xbox Scarlett ich poslednou konzolou. Zároveň však tvrdia, že všetko, čo príde po Scarlett, musí byť zmysluplné: 

„Mysleli sme si, že 4K bude zmysluplné. Ak ste si to nemysleli vy, tak ste si mohli kúpiť Xbox One S, PlayStation, alebo čokoľvek iné. Ak ste však túžili po 4K, 6 Tflops výkonu a všetkých tých veciach, ktoré sme spomínali, chceli sme sa uistiť, že vám to vieme ponúknuť. Museli sme si byť istí tým, že máme dostatočnú priepustnosť pamätí a výkonné GPU na to, aby sme vám dodali 4K.

Čo sa týka ďalšej generácie, úprimne z toho, čo viem, obaja z nás (Sony a Microsoft) pripravia niečo naozaj zmysluplné. Čo však bude ďalej, zatiaľ presne neviem. Určite to však nebude o tom, že neplánujeme robiť ďalšiu konzolu.”

Čo sa týka streamingu s projektom xCloud, Spencer si nie je istý tým, že by kvôli nemu konzoly zastarali. Ak by sa tak stalo, nešlo by o vec v krátkodobom, ale minimálne strednodobom horizonte:

„Nemyslím si, že by xCloud nahradilo klasické konzoly. Ak sa tak stane, neočakávam to v dohľadnej dobe. Mohol by som sa však mýliť. V tomto prípade sa na to pozerám ako na analógiu Netflixu a Spotify. Som predplatiteľom oboch služieb, ale nie je to pre mňa o tom, že by som kvôli tomu mal menej zariadení. Mám ich skôr viac.

Cena konzol nie je pre každého, ale nie je to ani tisíck dolárov. Takže myšlienka, že mám doma osobitné zariadenie, na ktorom hrám hry sa mi nezdá cudzia. Dokonca ani v prípade, že veľa streamujem. Ale znova, ide o ťažkú otázku a ja naozaj neviem v tomto momente odpovedať jednoznačne. Fakt netuším, čo by mohlo znamenať pre Scarlett a podobné zariadenia. Nemám to však ani potrebu zisťovať rok, dva alebo tri po vydaní Scarlett.”

Spencer vo svojich vyjadreniach nezabudol spomenúť aj Sony, ktoré sa tento rok na E3 nezúčastnilo. Aj keď sa možno budú mnohí čudovať, on sám si želal, aby to bolo inak:

Želal som si, aby tu Sony bolo. Mrzí ma tiež to, že chýbala aj konferencia Activisionu. E3 nie je až taká dobrá, keď tu tieto spoločnosti nie sú.

V prípade Sony sa dá očakávať, že chce svoje veci oznámiť na vlastnom evente PlayStation Experience, ktorý usporadúva každý rok v decembri. 





Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19544)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk