Bývalý zamestnanec Valve hovorí, že vývoj vo firme prakticky nefunguje

Jeden z vývojárov Valve priblížil, ako to vo firme funguje a ako ju peniaze pokazili.

pridal saver 8.6.2019 o 16:06 pod hry
Bývalý zamestnanec Valve hovorí, že vývoj vo firme prakticky nefunguje

HRY > NOVINKY >

To, že Valve pokazili peniaze zo Steamu, sa spomína pravidelne a potvrdzuje to aj vývojár, ktorý tam pracoval pred niekoľkými rokmi. Hovorí, že by mohol napísať celú knihu o tom, čo všetko tam je zle.

Najväčší problém je to, že úspech je najhorší učiteľ. Totiž Valve zistilo, že kozmetické mikrotransakcie sú zlatá baňa a každý tím vo firme je smerovaný k tejto vízii. Keď tam pracoval, Artifact začal s plným vývojom a žiadne nové hry neboli vyvíjané. Bola tam malá skupina, ktorá pracovala na Left 4 Dead 3, ale to bolo krátko nato zrušené. Niekoľko zamestnancov sa zaoberalo predprodukciou pre Half Life 3, ktorý nebude podľa neho nikdy vydaný, ale úplne všetka pozornosť sa sústredila na kozmetické veci a ekonomiku hier - DOTA, CS:GO a TF2 (aj keď s TF2 už asi sekli a dlho tam nebol žiadny veľký update). 
 
Hovorí, že jeden senior zamestnanec povedal, že Valve nikdy nespraví singleplayer hru, pretože nie je hodná toľkej námahy. Portal 2 zarobil len 200 miliónov dolárov a také drobné toho nie sú hodné, keď môžu zarobiť stovky miliónov ročne predajom digitálnych klobúkov a skinov na zbrane. Ktoré navyše vytvárajú samotní hráči. 
 
Teoreticky môžu zamestnanci robiť na čom chcú a čo si myslia, že je hodnotné. Reálne však majú robiť len na tom, čo si ľudia okolo nich myslia, že je hodnotné, inak budú vyhodení. Menej ako polovica nových zamestnancov tam prežije prvý rok. Väčšinou to tak znamená to, že robia na tom, čo si senior zamestnanci myslia, že je dôležité, pretože sú tam dlhšie a pretože majú moc. 
 
Problém s firmou je ten, že tam nie sú definované pracovné zaradenia, alebo priamo seniorita. Všetko je tam neviditeľné a nerozpoznateľné. On si v prvých mesiacoch nevedel nájsť dobrý projekt, na ktorom robil, a tak mu jeden z partnerov firmy odporučil, aby odišiel zo svojho aktuálneho tímu a premyslel si, na čom by chcel robiť, inak bude prepustený. Zobral si jeho radu k srdcu a spravil niekoľko vlastných nápadov. O týždeň neskôr prišiel za ním, aby mu ich ukázal. Ten sa na neho nahneval, kričal, že nie je jeho šéf a ukázal mu výraznú dávku nezáujmu, poslal ho preč, nech si od niekoho iného zistí, na čom má pracovať. 
 
Takže mal možnosť vyhodiť ho, ale zároveň to nespravil, lebo by to znamenalo, že má aj zodpovednosť, alebo aspoň aký taký náznak snahy. Bol to len obyčajný Joe bez nejakej špeciálnej úlohy vo firme. Rovnako vo firme nie je žiadna rozumná odozva, keďže nikto poriadne nevie, kto bude robiť výkonné rozhodnutia. Môžete si nechať poradiť od niekoho, kto je tam 10 rokov, ale ak nie sú v skupine, ktorá vám bola pridelená na vyhodnotenie, tak jeho rady sú na nič 

Hovorí, že robil s niektorými veľmi šikovnými ľuďmi, ale bolo to jedno z najnefunkčnejších a pokazených pracovných prostredí, aké kedy videl.





Páči sa mi! (+13)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19546)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk