Kampaň v COD: Modern Warfare bude mať tradičnú dĺžku, autori chcú ukázať viac realizmu, emócií a vyspelejší tón hry

Modern Warfare 2019 sprevádza spŕška nových informácií. Autori hovoria o príbehu, jeho dĺžke a o tom, čo chcú s tohtoročným Call of Duty dosiahnuť.

pridal Gam_er 7.6.2019 o 9:59 pod hry
Kampaň v COD: Modern Warfare bude mať tradičnú dĺžku, autori chcú ukázať viac realizmu, emócií a vyspelejší tón hry

HRY > NOVINKY >

V tohtoročnom Call of Duty: Modern Warfare uvidíme návrat kampane pre jedného hráča. Tento režim totiž po prvýkrát v histórii značky chýbal v minuloročnom Call of Duty: Black Ops 4. Nové Call of Duty s podtitulom Modern Warfare má priniesť veľké množstvo zmien v sérii, ako napríklad údajný nový engine a cross-play. Dĺžka kampane Modern Warfare 2019 sa však z väčšej časti podľa Infinity Ward udržiava na priemernej hernej dobe. Hráči tak majú očakávať tradičnú dĺžku kampane:

„Na kampani stále pracujeme. Každé jedno vylepšenie, doplnok, obťažnosť či podobné veci majú vplyv na hernú dobu. Keďže na veciach stále robíme, nevieme presne stanoviť celkovú dĺžku hrania. Jednoducho čakajte tradičnú dĺžku kampane Call of Duty.”

Ide, samozrejme, o subjektívnu odpoveď, pretože každý človek má pri dokončení hry iný čas. Ak by sme to mali odhadovať, čakajte niečo okolo 6 hodín. Kampaň sa môže zdať krátka, ale sú hráči, ktorým vyhovuje a určite si ju zahrajú. Na margo traileru, ktorý sme videli, ten vraj bol robený z verzie klasickej PS4 konzoly a nie na vyšších verziách konzol alebo PC. Týmto tvrdením by sme si však neboli až takí istí, trailer bol totiž v 4K.

K hre samotnej prezradili viac tiež Joel Emslie (studio art director) a Jacob Minkoff (campaign gameplay director). Z traileru sa zdá, že hra kladie väčší dôraz na realizmus, pre tvorcov má byť tento smer teraz prirodzený:

„Realizmus je pre nás veľmi prirodzený. Tón hry je teraz oveľa vyspelejší, takže ju chceme mať v prostredí, ktoré cítime, že je vhodné pre tento náboj. Išli sme preto za najrealistickejšími vizuálmi, aké sme vedeli dať dokopy. To platí aj pre mechaniky.

Veľmi tvrdo sme pracovali na tom, aby sme hru zredukovali na to, ako sa teraz cítite pri hraní a ako vyzerá, čo, samozrejme, zahŕňa aj zvuky. Zdalo sa nám ako prirodzené odtrhnúť sa od niečoho, čo bolo fantastické v trojdielnej sérii a urobiť to úplne iným smerom. Call of Duty zobralo mnohé bombastické kúsky z filmov, či iných akčných počinov a posunulo ich tak ďaleko, ako to bolo možné. Nemôžete však len otočiť číselníkom hodiniek pred dvanástou a vrátiť ho na jedenástu. 

V určitom bode, ak chcete mať na ľudí znova emocionálny vplyv, veci sa od roku 2007 posunuli. Nemôžete sa len tak vrátiť späť. Musíte veci urobiť zrelšie, intímnejšie, odvážnejšie a filmovejšie. Myslíme, že toto je trajektória mnohých dobrých značiek. Veľa vecí však z našej strany prišlo prirodzene.”

Na margo realistickosti autori dodávajú, že čím realistickejší je vizuál hry, tým ľahšie ho berú oči hráča ako normálny. Tým pádom hráčovi nevadí sedieť mnoho hodín:

„Pre hru je teda oveľa lepšie, keď vyzerá realistickejšie, pretože vaše očné svaly sa tak nenamáhajú, keď hra vyzerá ako skutočný svet okolo. Môžete tak s ňou stráviť viac času bez toho, aby ste s ňou museli bojovať. Realistický vizuál, to je náš cieľ.”

Reč prišla aj na to, že sa vývojári nevyhnú zobrazeniu skutočných udalostí, ktoré otriasli svetom. Minimálne sa dostaneme k podobným vizualizáciám. Nie je to však jednoduché:

„Je to moderná vojna. Napriek tomu však ide o médium, v ktorom sa obávame dotyku niektorých tém. Vždy sme mali podobné starosti. Ide o naozaj tramuatické udalosti a musíme byť citliví aj k obetiam. Spolupracovali sme s ľuďmi z celého sveta, konzultantmi z rôznych kultúr a národov, aby sme zabezpečili, že budeme presne a úctivo reprezentovať tieto typy udalostí. Máme dvoch konzultantov na Blízkom východe, ktorí pracujú so všetkými našimi skriptami, všetkými našimi arabskými jazykmi.”

Už dlhšie vieme tiež to, že s príbehom nového Call of Duty pomáha posila z tímu Uncharted. Vývojári dodávajú, že sa snažia o hlboký príbeh, ktorý ľudí dokonca dokáže dojať, čo by ste u hry podobného typu zrejme nečakali. Dokonca vraj niekoľko testerov príbehu plakalo. Nech je to tak či onak, realitu ukáže až 25. október, kedy Call of Duty Modern Warfare vychádza na PC, PS4 a Xbox One. 





Páči sa mi! (+5)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18414)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk