Austrálske úrady začali vyšetrovať Sony kvôli zavádzaniu hráčov

Ide o politiku vrátenia peňazí v prípade, že hráči nakúpia digitálne v PlayStation Store. Podľa austrálskych zákonov k týmto nakupujúcim musí Sony pristupovať rovnako, ako keby nakúpili v kamennej predajni.

pridal Gam_er 31.5.2019 o 10:54 pod hry
Austrálske úrady začali vyšetrovať Sony kvôli zavádzaniu hráčov

HRY > NOVINKY >

ACCC (Australian Competition and Consumer Commission) dnes ozámilo, že podniká právne konanie na Federálnom súde proti spoločnosti Sony Interactive Entertainment za to, že vydala falošné alebo zavádzajúce vyhlásenia pre austrálskych spotrebiteľov na svojej internetovej stránke a v obchode PlayStation Store. 

Týka sa to kontroverznej politiky vrátenia peňazí spoločnosti Sony, o ktorej sa v poslednej dobe veľa hovorí. Podľa ACCC je problém v tom, že spoločnosť Sony Europe oznámila spotrebiteľom, že nemusí poskytovať náhrady za hry, ktoré boli stiahnuté z PlayStation Store, prípadne ak od nákupu uplynulo 14 dní. ACCC tvrdí, že tento postup nie je v súlade s austrálskymi spotrebiteľskými zákonmi.

„Tvrdíme, že spoločnosť Sony Europe poskytla svojim zákazníkom nepravdivé a zavádzajúce informácie o ich právach v súvislosti s hrami predávanými prostredníctvom obchodu PlayStation Store,“ povedal predseda ACCC, Rod Sims, ktorý dodáva:

Záruky pre spotrebiteľov podľa zákona nezaniknú po stiahnutí digitálneho produktu, ako im tvrdila spoločnosť Sony Europe. Spotrebitelia majú právo na vrátenie pôvodnej platby aj v tomto prípade. Postup pri digitálnom predaji má byť rovnaký, ako keby si zákazník kúpil fyzickú kópiu hry v kamennom obchode.

Spotrebitelia, ktorí nakupujú digitálne produkty online, majú presne tie isté práva ako spotrebitelia vo fyzickom obchode. Správanie spoločnosti Sony Europe mohlo zabrániť austrálskym spotrebiteľom, že nepožiadajú o vrátenie peňazí, výmenu alebo opravu chybnej hry, aj keď im na to austrálske zákony dávajú právo.“

Úplné vyhlásenie ACCC si môžete prečítať tu.





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19939)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk