E3 2019: Čo uvidíme na E3 press konferenciách a kedy budú?

Poďme sa spoločne pozrieť na to, čo nás čaká tento rok počas najznámejšej hernej výstavy. Zhrnieme si, ktoré štúdiá prídu a čo ukážu.

pridal Gam_er 25.5.2019 o 9:55 pod hry
E3 2019: Čo uvidíme na E3 press konferenciách a kedy budú?

HRY > NOVINKY >

Najznámejšia herná výstava sa po roku opäť vracia aj napriek tomu, že podľa mnohých ľudí z odvetvia stráca svoj kredit. Dôkazom je aj fakt, že E3 tento rok vynechajú svoje tlačové konferencie Sony a Electronic Arts. EA bude mať svoj EA Play event pred E3. Výstava však stále bude hostiť niekoľko veľkých vydavateľov a vývojárov, od ktorých sa očakáva množstvo nových oznámení či trailerov. 

E3 2019 bude prebiehať 11. - 13. júna v Los Angeles a zoznam potvrdených účastníkov sa postupne plní. Okrem toho však internet obleteli správy, že by sa o rok výstava presunula na iné miesto. Ešte pred oficiálnym začatím výstavy nás čaká viacero sprievodných eventov. Zhrňme si teda to, čo vieme a čo očakávame. Samozrejmosťou budú však aj rôzne prekvapenia. 

Sobota 8. jún 

EA Play 

Ako prvé si slovo uchmatne Electronic Arts, ktoré bude hostiť svoj vlastný EA Play event odohrávajúci sa v Hollywood Palladiu. Účastníci si budú môcť zahrať rôzne hry od EA či pozrieť prezentácie noviniek. Vydavateľ na E3 nebude mať svoju tlačovú konferenciu a sústredí sa iba na event predtým. 

E3 2019: Čo uvidíme na E3 press konferenciách a kedy budú?

V prípade EA sa môžeme tešiť na viac detailov k Star Wars: Jedi Fallen Order, ktoré bolo predstavené len nedávno. Okrem noviniek máme sľúbený aj prvý gameplay s tým, že hra potom vychádza v novembri. Pracuje na nej Respawn Entertainment a v súvislosti s ním sa šepká aj o Titanfall 3 či nejakom spin-offe z tohto univerza, ktorý by mohla EA odteasovať už tento rok. Zároveň sa ráta s väčším rozšírením do Apex Legends

Samozrejmosťou sú nové prírastky k športovým sériám Madden, FIFA, NHL a NBA Live či expanzia k The Sims 4, ktorá by mala pokračovať v záhadnom StrangerVille príbehu..

Novinky očakávame aj od PopCap štúdia, ktoré má na starosti sériu Plants vs Zombies, kde by sme sa mali dočkať nového dielu. Na jeseň sa má vrátiť aj nesmrteľné Need for Speed, znovu  pod taktovkou GhostGames, aj keď to na E3 nepríde. Prísť môžu samozrejme aj nejaké prekvapenia a mnohí by si želali aspoň teaser k Dragon Age 4. BioWare však teraz malo plnú hlavu Anthem, takže je to veľmi otázne. 

 

Nedeľa 9. jún 

Devolver Digital (4:00)

Devolver znovu príde na E3 a ponúkne svoje zábavné predpripravené video parodujúce press konferencie veľkých firiem. Samozrejme popritom ohlásia a ukážu niektoré zo svojich titulov ako Serious Sam 4: Planet Badass,  Sometimes Always Monsters možno pokračovanie Talos Principle.

Microsoft (22:00)

Microsoft bude ako jediný hostiť tradičnú E3 konferenciu, bude to ich najväčšia konferencia doteraz doprevádzaná vlastným FanFest eventom. Predstavia nový Xbox, aj keď zatiaľ len zbežne, kde čakáme základné špecifikácie podobne ako to spravili pri Xbox One X, rovnako bližšie predstavia svoj streamovací systém xCloud, ktorý už beží v alpha teste a na jeseň čakáme beta test.  Určite nebudú chýbať novinky v Game Passe, možno ohlásia aj PC špecifický Game Pass.

E3 2019: Čo uvidíme na E3 press konferenciách a kedy budú?

Samozrejme nemôžu chýbať ani nové hry, z ktorých veľké nadšenie vzbudzujú návraty najsilnejších značiek Microsoftu, teda Gears 5, ktorý príde túto jeseň zrejme v septembri, nasledovať ho bude aj PC špecifické Gears Tactics a mobilé Gears Pop. Z aktuálnych hier príde Ori and the Will of the Wisps, ukáže sa aj Cyberpunk 2077, The Outer Worlds. Z prichádzajúcich má byť predstavené Age of Empires IV, nová hra od Ninja Theory - Bleeding Edge,  možno uvidíme prvý teaser na Fable, novú Forzu, ktorá by mala mať raytracing a samozrejme aj Halo Infinite.  Minimálne Forza a Halo budú launch titulmi nového Xboxu, zrejme sa pridá aj Bleeding Edge.   Plus Microsoft bude mať aj viac titulov tretích strán.

Microsoft k tomu určite ohlási aj nové štúdia, ktoré odkúpil a eventuálne aj slim verziu Xbox One S, ktorá sa spomína na vydanie na jeseň.

Bethesda (02:30)

V tomto prípade ja takmer samozrejmé, že budeme počuť o aktualizáciách pre staršie tituly The Elder Scrolls Online a Fallout 76. Ide totiž o dve najväčšie MMO hry od Bethesdy, pri ktorých by sa mal ukázať aj Doom Eternal od partnera id Software. Medzi oznámeniami a ponukou čakáme aj viac noviniek z portfólia mobilných a free-to-play záležitostí. Tie zahŕňajú napríklad Elder Scrolls Blades či kartovku The Elder Scrolls: Legends, ktorá bude v duchu Hearthstone.

E3 2019: Čo uvidíme na E3 press konferenciách a kedy budú?

Nanešťastie tí z vás, ktorí očakávajú plnohodnotný prírastok do série Elder Scrolls či ukážku sci-fi novinky Starfield, budú pravdepodobne sklamaní. Výkonný producent Todd Howard totiž vyhlásil, že o týchto hrách je stále príliš skoro hovoriť a fanúšikov poprosil o trpezlivosť. S istotou teda na E3 nebudú. Možno sa ukážu rozšírenia do Rage 2 a určite sa nezabudne ani na Wolfenstein: Youngblood.  Nebude však chýbať nejaká väčšia novinka, alebo viac.

 

Pondelok 10. jún

E3VR (18:00)

Menšiu prednahratú prezentáciu bude mať aj UploadVR stránka, ktorá zhrnie ponuku prichádzajúcich VR titulov. Príde tam aj Kinda Funny. Kinda Funny bude mať neskôr aj vlastnú prezentáciu o 23:30.

PC Gaming Show (19:00) 

Od tejto prezentácie sa dá očakávať podobné ako minulý rok a teda prezentácia rôznych indie vývojárov a ich hier, kde príde napríklad Trine 4, Outer Wilds, autori Warframe, alebo Terrarie. Doplní to Epic so svojimi ohláseniami. Možno uvidíme aj niečo s hardvéru, aj keď AMD si tentoraz spravilo vlastný event, ktorý bude PC gaming show nasledovať.

E3 2019: Čo uvidíme na E3 press konferenciách a kedy budú?

AMD Next Horizon event (21:00) 

AMD bude mať svoju prezentáciu v pondelok 10. júna o 21:00.  Ich prezentácia sa bude volať Next Horizon Gaming a nebude orientovaná len na PC. Lisa Su predstaví detaily nových technológií na PC, kde čakáme predstavenie nových grafík, možno procesorov. Priblíži aj niečo z konzolového sveta, možno viac povie o Xbox Two, ktorý bude aspoň čiastočne priblížený o deň skôr na Microsoft konferencii. Celé to doplní podporou cloudu.

Pridá aj ukážky titulov, ktoré prídu tento rok. Tam napríklad podporu AMD má Borderlands 3. 

Ubisoft (22:00)

Francúzsky gigant už tradične E3 nevynechá. Určite tam ukáže svoj práve ohlásený Ghost Recon: Breakpoint. Isté je, že budeme počuť viac o Beyond Good and Evil 2 a možno sa dočkáme aj nového gameplayu, podobne pri Skull and the Bones, ktoré bolo síce odložené na budúci rok, ale hádam už uvidíme reálny gameplay.  Okrem týchto známych hier sa internetom šíria úniky, že Ubisoft oznámi tri či štyri nové tituly. Zatiaľ môžeme len špekulovať, o čo pôjde. 

E3 2019: Čo uvidíme na E3 press konferenciách a kedy budú?

Niektoré leaky spomínajú Watch Dogs 3 a neutíchajúce hlasy fanúšikov prahnú po ďalšej Splinter Cell hre. Je otázne, či uvidíme niečo z toho, alebo Ubisoft prekvapí úplne novými oznámeniami. Isté však je, že ak čakáte na nový Assassin's Creed, budete sklamaní. Hlavná séria totiž preskočí tento rok a plnohodnotnej novinky sa dočkáme až v roku 2020, kde sa hovorí o ére Vikingov. Je možné, že sa napokon dočkáme aspoň teaseru. 

Square Enix (03:00)

Po januárovom, inak dlho očakávanom vydaní Kingdom Hearts 3, bolo Square Enix pomerne ticho. S istotou vieme, že momentálne pracujú na Dragon Quest Builders 2 pre Nintendo Switch, ktoré bolo oznámené na udalosti Nintendo Direct, rovnako ako Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age - Definitive Edition. Túto dvojku teda s istotou čakáme. 

E3 2019: Čo uvidíme na E3 press konferenciách a kedy budú?

Okrem nich budeme pravdepodobne počuť viac o ďalšej epizóde Life is Strange 2 či DLC pre Kingdom Hearts III. Menej pravdepodobné, ale stále možné je, že budeme počuť viac o The Avengers Project, ktorý vyvíja Crystal Dyamics a Eidos Montreal, či Final Fantasy VII Remake, ktoré v roku 2017 vymenilo vývojárov a prešlo od CyberConnect2 k internému tímu Square. Je však príliš skoro, aby sme počuli o Final Fantasy 16? Áno, je. 

 

Utorok 11. jún

Nintendo (18:00)

Herné sviatky uzavrie v utorok Nintendo, ktoré sa ukáže najprv digitálne v evente Nintendo Direct a potom fyzicky vo vlastnom stánku. Čo sa týka hier, ktoré Nintendo v tomto roku prinesie, spoločnosť hovorí, že sa dozvieme viac o Pokémon Sword a Shield, ktoré sa očakávajú do konca roka 2019. Plus chýbať nebudú ani The Legend of Zelda: Link's Awakening Remake a Super Mario Maker 2

E3 2019: Čo uvidíme na E3 press konferenciách a kedy budú?

Viac by sme sa mohli dozvedieť o Animal Crossing, ktoré bolo oznámené pred rokom s oknom vydania v prvej polovici tohto roka. Nintendo však zatiaľ nezaručilo, že na výstave bude Tom Nook. Okrem tohto základného jadra hier vieme, že Nintendo vyvíja Luigi’s Mansion 3 a Fire Emblem: Three Houses, pričom práve druhý menovaný má prísť v auguste, pokiaľ ho neodložia. Nintendo by svoj čas mohlo využiť aj k ďalšiemu Super Smash Bros. Ultimate DLC character packu. 

K veľkým tlačovkám sa zvyknú pridávať aj ďalšie third party štúdiá, ktoré môžu mať tiež zaujímavú ponuku. Ukáže sa Control s augstovým dátumom vydania, chýbať zrejme nebudú Dying Light 2Borderlands 3 či The Outer Worlds. Minimálne odteasovať by sa mohlo Resident Evil 8, mnohí prahnú po oznámení ďalšieho Batman titulu, ktorý by podľa posledných leakov mal niesť názov Court of Owls, či zatiaľ neoznámeného titulu od Rocksteady

E3 2019: Čo uvidíme na E3 press konferenciách a kedy budú?

Z ďalších hier by mnohí radi videli očakávané Harry Potter RPG, nový prírastok do série Pána prsteňov Lord of the Rings: Gollum či ďalší Dead Island. Niektoré leaky sa zrejme potvrdia, na iné si ešte budeme musieť počkať. Treba však rátať aj s tým, že každá z firiem môže okrem už známych vecí alebo domnienok aj prekvapiť niečim úplne novým a neočakávaným. 

Zo zaujímavostí v menších prezentáciách na E3 bude aj Netflix, ktorý predstaví tituly podľa svojich seriálov.





Páči sa mi! (+5)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk