Switch už predal takmer 35 miliónov kusov, Smash Bros predal viac kusov ako celá Wii U konzola

Nintendo zverejnilo aktuálne predaje konzol a aj hier, ktoré sa škriabu poriadne vysoko

pridal matus_ace 26.4.2019 o 6:55 pod hry
Switch už predal takmer 35 miliónov kusov, Smash Bros predal viac kusov ako celá Wii U konzola

HRY > NOVINKY >

Nintendo prinieslo novú finančnú správu za ročné obdobie od 31. marca 2018 do 31. marca 2019, ktorú si celú môžete preštudovať tu. Pre nás sú z nej najzaujímavejšie čísla samotných konzol a hier, ktoré pokračujú v nastúpenom trende. Doteraz sa predalo 37,74 milióna kusov Nintendo Switch konzol, takže to bolo za posledný rok 16,95 miliónov kusov, čo je len o 50000 kusov menej ako v poslednom odhade z januára. Samotná spoločnosť odhaduje, že do konca marca 2020 dosiahnu globálne predaje 52,74 milióna kusov. Famitsu okrem toho odhaduje, že sa predaje konzoly v Japonsku blížia celkovým predajom PS4 v krajine od jej vydania.

Switch už predal takmer 35 miliónov kusov, Smash Bros predal viac kusov ako celá Wii U konzola

Nintendo 3DS už naozaj spomaľuje a môžeme badať, že sa chýli ku koncu svojej životnosti, pričom toto bude asi posledný rok úspešného handheldu. Ten doteraz predal viac ako 75 miliónov kusov, čo síce nedosahuje úspech Nintendo DS, ale stále je to veľmi slušné.

Čo sa týka samotných hier, na Switch sa ich zatiaľ predalo 187 miliónov. Na 3DS to je už skoro 380 miliónov. Na Switch je najpredávanejšou hrou Mario Kart 8 Deluxe, ktorý už predal 16,69 milióna kusov. Nasleduje Super Mario Odyssey s 14,44 miliónmi kusov. Tretie miesto je zaujímavé, keďže tam je bojovka Super Smash Bros. Ultimate. Tá za 4 mesiace predala 13,81 miliónov kusov. Celkové predaje Wii U konzoly boli 13,56 miliónov kusov, takže táto jedna hra predala za 4 mesiace viac kusov ako predchádzajúca konzola za celú svoju existenciu. Zelda: Breath of the Wild má takmer 13 miliónov a Pokemon: Let's Go cez 10 miliónov kusov.

Nintendo sa tiež vyjadrilo k špekuláciám o novej verzii Switchu, ktoré vyvrátili aspoň tým, že na E3 neplánujú predstaviť nový hardvér. Prezident Nintenda Shuntaro Furukawa však povedal, že ako spoločnosť stále pracujú na novom hardvéri a predstavia ho vtedy, keď sú schopní ho predať. Zdá sa tak, že sú si vedomí týchto všetkých dohadov a hovoria, že niečo nové bude, len je otázne, kedy sa dočkáme.

Zároveň Nintendo dáva zbohom starým konzolám a službám. Zo svojej oficiálnej stránky totiž pomaly odstraňujú sekcie pre Nintendo Wii, Nintendo DS, WiiWare a podobne.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19811)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk