Rozhovor o Counter Terrorist Agency - poľskej hre o boji proti terorizmu

Jeden z autorov nám prezradil viac o vzniku novej taktickej hry, s ktorou navyše potrebujú pomoc od hráčov v podobe Kickstarter kampane

pridal matus_ace 24.4.2019 o 20:16 pod hry
Rozhovor o Counter Terrorist Agency - poľskej hre o boji proti terorizmu

HRY > NOVINKY >

Poľská herná scéna je naozaj veľmi dobre rozbehnutá a mnohé väčšie aj menšie štúdiá chrlia jednu hru za druhou, pričom rôzne žánre nechýbajú. Dnes sa bližšie pozrieme na prichádzajúci titul Counter Terrorist Agency od nezávislého štúdia WarSaw Games. To sa spojilo s vydavateľom taktického titulu 911 Operator a pripravujú ďalší titul v podobnom duchu. Ešte pred dokončením ale potrebujú pomoc priamo od hráčov prostredníctvom Kickstarter kampane. V rozhovore sme sa tak pýtali nielen na hru samotnú, ale aj na to, prečo sa rozhodli spustiť túto kampaň a čo to pre nich znamená.

Na otázky nám odpovedal Paweł “Fleczer” Flanc, jeden zo zakladateľov WarSaw Games. Ten je grafickým a zvukovým dizajnérom, no zároveň aj skladateľom v štúdiu. Predtým roky pracoval v hudobnom priemysle, získal 5 zlatých platní za rôzne albumy aj single. Do herného biznisu vstúpil v roku 2016.

Môžete stručne predstaviť svoje štúdio a svoju hru?

Sme partia priateľov, ktorí sa rozhodli niečo spolu vytvoriť. Korene máme v softvérovom vývoji, reklame a hudobnom priemysle. Counter Terrorist Agency je našou druhou hrou, ktorá vyjde celosvetovo. Je kombináciou RTS a manažmentovky/simulácie. V hre je vašou úlohou riadiť najmodernejšiu organizáciu, bojovať proti medzinárodnému terorizmu a zabrániť útokom po celom svete. Môžete využívať najmodernejšie techniky dozoru, objavovať spojenia, odpočúvať podozrivé telefonáty, čítať súkromné konverzácie, vypočúvať podozrivých, eliminovať hrozby a likvidovať teroristické siete.

Na hre môžeme badať nejaké spoločné črty s 911 Operator. Aké sú ale rozdiely medzi hrami?

na prvý pohľad môžu hry pôsobiť podobne, v oboch riadite rôzne jednotky a reagujete na rôzne situácie. Hlavným rozdielom je, samozrejme, téma. V CTA ako agent potrebujete analyzovať telefonáty, čítať emaily a správy na rôznych sociálnych sieťach. Vyberiete si podozrivých občanov, odpočúvate ich, získať informácie o tom, či je členom/členkou väčšie siete, alebo je to vlk samotár. Musíte robiť morálne rozhodnutia, vyberať menšie zlo a nebude to jednoduché.

Rozhovor o Counter Terrorist Agency - poľskej hre o boji proti terorizmu

Hra vychádza z naozaj náročnej témy. Prečo ste si vybrali práve túto?

No, váhali sme nad tým. Vedeli sme, že je to náročná a chúlostivá téma. Hlavne vo chvíľach, kedy sa svet snaží nájsť spôsob, ako sa vyrovnať s terorizmom a kedy ním bola moderná spoločnosť vo väčšej či menšej miere dotknutá. S týmto na mysli sme od začiatku vedeli, že musíme zvažovať naše kroky. Prečo sme sa teda pre túto tému rozhodli? Chceme ľuďom ukázať, že terorizmus nemá farbu pleti, nie je to záležitosť nejakého konkrétneho náboženstva a rozhodne nemá národnosť alebo etnicitu. Je to vojna presvedčení.

Sú v hre nejaké reálne aspekty alebo udalosti, na ktoré odkazujete?

Rozhodne nie. Nechceme odkazovať na skutočné udalosti, lebo nechceme nikomu ublížiť. Venujeme sa diskusii o terorizme vo všeobecnosti a nezakladáme si na jednej konkrétnej téme viac ako na iných.

Prečo vlastne potrebujete kampaň na Kickstarteri na dokončenie hry?

Odpoveď je jednoduchá. Chceme do hry implementovať viac obsahu, viac scenárov, viac telefonátov, emailov a textov. Veríme, že vďaka tomu dokážeme poskytnúť lepší pohľad na skutočnú škálu moderného problému, ktorým globálny terorizmus jednoznačne je.

Zvažujete aj vydanie na Epic Games Store? Čo sú podľa vás klady a zápory tejto platformy?

Sme si vedomí toho, že vojna medzi Steamom a Epic Games Store je teraz horúcou témou. Ak mám byť úprimný, podľa mňa potrvá dlhú dobu, kým sa Epic Games Store postaví na nohy a stane sa skutočnou hrozbou pre Steam. Ľudia majú tucty a tucty hier na svojich Steam účtoch a jedinou možnou zbraňou, ktorou môže Epic bojovať, sú exkluzívne tituly. Aby som to zhrnul, v súčasnosti nemáme v pláne vydanie na Epic Games Store, keďže je Steam komunita stále väčšia. So záujmom ale budeme sledovať, ako sa táto vojna vyvinie.

Mohla by takáto taktická hra vyjsť aj na konzoly? Zvažujete aj toto vydanie?

Áno, prečo nie. Samozrejme by to bola väčšia výzva ako jednoduchá platformová hra, ale stále je tu šanca, že uvidíte CTA na niektorých konzolách.

Aby sme to zhrnuli, čo je podľa vás to najdôležitejšie, kvôli čomu by sme si mali zahrať vašu hru?

Ak ste fanúšikmi hier Plague Inc, Orwell alebo 911 Operator, potom je Counter Terrorist Agency práve pre vás. Okrem toho, kto by nechcel zažiť moc, ktorú má v rukách hlava takejto organizácie? Špehujte niekoho súkromný život, rozhodujte o niekoho osude, vylepšujte agentúru a snažte sa zabrániť možnej hrozbe. Kto je nevinný? Kto nie je svätý? Kedy by ste mali konať, vstúpiť do akcie? Je v poriadku zbaviť sa problematického podozrivého? Na vašich rozhodnutiach záleží. Takže ak vás láka hranie mixu stratégie a simulácie/manažmentovky, potom je Counter Terrorist Agency stvorená pre vás.

Ďakujem za rozhovor.





Páči sa mi!






Rozhovor o Counter Terrorist Agency - poľskej hre o boji proti terorizmu
PC

Vývoj: Games Operators / WarSaw Games
Štýl: Managementová / Realtime
Dátum vydania: 5. december 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19825)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk