Týždenník - Notre-Dame a Assassin

Assassin ovládol tento týždeň a to hlavne vďaka požiaru v Notre-Dame.

pridal saver 21.4.2019 o 22:50 pod hry
Týždenník - Notre-Dame a Assassin

HRY > NOVINKY >

Assassin ovládol tento týždeň a to hlavne vďaka požiaru v Notre-Dame katedrále. Tú totiž detailne autori prepracovali v Assassin's Creed Unity a uvažuje sa, že môže pomôcť pri jej rekonštrukcii. Ubisoft neváhal a rovno ponúkol hru na PC zadarmo. Za toto dostal Ubisoft veľa pozitívnych recenzií na Steame a je otázne, či to nie je review flooding. My sme sa pozreli, v ktorých hrách ešte môžete katedrálu vidieť

Z Assassinov to však tento týždeň nebolo všetko, keďže sme priniesli ako recenziu na Assassin's Creed III Remastered, tak Ubisoft ponúkol aj prvý trailer na Atlantis rozšírenie pre Assassin's Creed: Odyssey. 

Popritom sme tu mali veľkú nádielku noviniek od Microsoftu - tento týždeň ohlásil Xbox One S All Digital Edition, ktorá u nás vyjde budúci mesiac za 229 eur. Microsoft k tomu potvrdil aj Xbox Game Pass Ultimate, spojenie Xbox Live Gold a Game passu za 15 dolárov mesačne. Doplnil to ohlásením mobilne ladeného Forza Street titulu, ako aj novými hrami v spätnej kompatibilite vylepšenými do 4K. Nakoniec ohlásil aj Minecraft film na rok 2022, ako aj hlavnú postavu do Halo TV seriálu, ktorý sa začne natáčať koncom roka. Pre zaujímavosť Witcher TV seriál bude mať premiéru v poslednom štvrťroku tohto roka.

K tomu sme sa dozvedeli, že Nintendo pravdepodobne plánuje menšiu verziu Switchu na túto jesennú sezónu a zároveň Sony oficiálne potvrdilo architektúru PS5, v ktorej bude Zen 2 a Navi grafika, potvrdili aj SSD disk. Chcú to dodať za cenu, ktorá bude zaujímavá vzhľadom na možnosti konzoly. Podľa informácií z druhej strany bude nová Xbox konzola výkonnejšia a s modernejšou architektúrou. Microsoft tam ešte oficiálne nič nepotvrdil, ale ohlásenie čakáme už na E3. Obe konzoly vyjdú najskôr budúci rok. Pôvodne sme PS5 čakali na jar a Xbox Two na jeseň, ale možno sa to celé posunie.

Z iných noviniek už vieme, že GTA 6 je vo vývoji, ale stále netušíme kedy príde. Podobne sme sa dozvedeli, že je v príprave Age of Empires II Definitive edition, ktoré už dostalo rating, ale stále nie je oficiálne ohlásené. Oficiálne bolo ohlásené nové spracovanie komiksu XIII, ktoré vyjde už koncom roka.  Zo starších hier práve God of War oslavuje rok a autori pripravili výročný trailer, hra dostane aj dokument o vývoji.

Keď sme pri Sony, to práve naznačilo dôvod sprísnenia sexuálnej cenzúry v hrách vychádzajúcich na PS4 a je to pre #metoo kampaň, kde sa obávajú, aby ich do podobného škandálu niečo nevtiahlo. Preto bol cenzurovaný aj holý zadok v Devil May Cry 5 na PS4, a preto japonskí vývojári musia svoje poloodhalené hry na PS4 cenzurovať, alebo s nimi rovno prechádzajú na Switch, kde obmedzenia nemajú.

Zo zaujímavostí sa ozval aj pôvodný tvorca God of War, David Jaffe, ktorý v poslednej dobe nemá šťastie na výber tém a hrateľnosti do svojich titulov, ale hovorí, že chce krátke 3-4 hodinové hry. Nemá čas hrávať 40 hodín. Uvidíme, ako mu to vyjde. Teraz s nástupom streamingu a služieb ako Game pass by to mohlo mať reálny trh.

Svoj trh medzitým zháňa aj Epic Store, ku ktorému sa vyjadril ako šéf Gearboxu, ktorý tam prinesie Borderlands 3, tak aj šéf Saber Interactive, ktorý tam práve priniesol World War Z. Obaja sa zhodujú na tom, že Epic chce zničiť monopol Steamu a vyrovnať PC trh.

Viac informácií prišlo aj o Star Wars Jedi: Fallen Order, ktorý je vo vývoji už od roku 2014 a nie je to narýchlo vytvorený titul. Stále však ani Amy Hennig nevie pochopiť, ako EA dovolilo vytvoriť takýto singleplayerový titul bez mikrotransakcií. Jej titul totiž takú možnosť nemal a navyše musel fungovať na Frostbite engine, ktorý im zobral drahocenný čas.

Z hardvéru sme tu mali prvé dojmy a recenzie s Galaxy Foldu, otváracieho mobilu od Samsungu, ktoré hneď nahradili problémy, kedy recenzenti strhávali fólie zo zariadenia a displej prestal fungovať. Mobil vychádza už tento týždeň a za 2000 eur to bude zaujímavý test schopností používateľov, ako ho nepokaziť. Na druhej strane hry na ňom vyzerajú pôsobivo.  

Doplnili nám to grafické karty, kde sa poodhalila GTX1650 grafika, ktorá by mala mať výkon GTX1060 3GB a nasledovať ju bude GTX1650ti, ktorá posunie výkon na GTX1060 6GB.

Z recenzií sme priniesli spomínaný remaster Assassin's Creed III, pridali sme recenziu na Dance of Death: Du Lac&Fey. Otestovali sme aj malý sympatický a výkonný mobil Samsung Galaxy S10e a nechýbal ani nový pdf Magazín 113.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18426)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk