Od zajtra si budete môcť zmeniť vaše PSN ID

Sony už vopred avizovanú službu konečne spúšťa pre všetkých zákazníkov

pridal play3man 10.4.2019 o 19:18 pod hry
Od zajtra si budete môcť zmeniť vaše PSN ID

HRY > NOVINKY >

Ešte v októbri minulého roka Sony konečne oficiálne potvrdilo príchod toľko chcenej funkcie - zmeny PSN ID, teda prezývky, ktorú hráči používajú pri hraní. Teraz však prišiel ten čas, keď sa blíži jej sprístupnenie pre všetkých používateľov. Po sérii testovaní si budete môcť zmeniť vaše meno už zajtra. Spolu s touto informáciou nám však prinieslo aj celkom komplexný zoznam otázok a odpovedí, ktoré vysvetľujú podstatné veci. Hneď tou prvou je, kde budete môcť zmenu vykonať - bude to možné len cez PlayStation 4 a webový prehliadač. Cez PS3 a PS Vita si teda meno nezmeníte.

Ako už bolo zverejnené pri oznámení v októbri, za prvú zmenu nebudete musieť platiť. Každá ďalšia zmena je už však spoplatnená. Pre členov PlayStation Plus ide o 5€, ostatní si zaplatia dvojnásobok, teda 10€. Pri zmene si môžete zvoliť, aby sa po dobu 30 dní zobrazovala vedľa vášho nového ID to pôvodné, ak by ste chceli vašim priateľom uľahčiť stotožnenie sa s vašou novou identitou. Zaujímavé je, že ak si aj svoje meno zmeníte, aj napriek tomu zostáva rezervované len pre vás, a teda nikto iný si ho nebude môcť vybrať. Dáva to však zmysel, nakoľko sa kedykoľvek môžete vrátiť k vášmu pôvodnému menu, alebo akémukoľvek, ktoré ste v minulosti používali. Ak tak chcete urobiť, budete musieť kontaktovať technickú podporu.

Rovnako pri oznámení bolo zverejnené, že nie všetky hry budú s touto zmenou kompatibilné. Niektoré hry môžu mať väčšie problémy, iné menšie. Každopádne, každá hra vydaná po 1. apríli 2018 by nemala mať so zmenou problém. Taktiež je pozitívne, že počet titulov s kritickými problémami je len veľmi malý. Akékoľvek prípadné problémy sú však na zvážení každého hráča, či aj napriek nim chce pristúpiť k zmene mena.

Ak nejaká hra má kritické problémy, znamená to, že môžete prísť o herný postup, získanú hernú menu, a to aj takú, za ktorú ste reálne zaplatili, prípadne môžete stratiť vami vytvorený obsah. Jedna z najväčších hier, ktorej sa tieto problémy týkajú, je LittleBigPlanet 3. Pri tituloch, ktoré majú menšie problémy, sa vám nemusí nové meno zobrazovať správne, môže vás odhlásiť z PlayStation účtu, prípadne sa vám môžu resetovať nastavenia zvuku, obrazu a podobne. Celý zoznam hier, ktoré majú menšie či väčšie problémy, prípadne fungujú úplne bez problémov, nájdete na oficiálnej stránke.





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19517)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk