Týždenník - novinky z GDC

Tento týždeň sme tu mali množstvo noviniek z Game developer konferencie, doplnil nám to The Division 2 a aj ukážky z Battle Royale režimu pre Battlefield V.

pridal saver 24.3.2019 o 22:12 pod hry
Týždenník - novinky z GDC

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň sme tu mali množstvo noviniek z Game developer konferencie, doplnil nám to The Division 2 a aj ukážky z Firestorm režimu pre Battlefield V. Ten príde už tento týždeň a ponúkne skutočne vojnový battle royale. Uvidíme, ako to celé sadne. Popritom DICE zverejnilo aj plány na ďalší obsah do hry na tento rok, kde budú pribúdať nové mapy a režimy, na jeseň príde celý nový front, zrejme v Pacifiku.

Čo sa týka GDC konferencie, tá bola tento rok veľmi silná a možno dokonca priniesla viac informácií a noviniek ako E3. Síce veľké hry tu väčšinou nie sú ohlasované, ale je tu veľa menších hier a hlavne veľa technologických ohlásení a prezentácií. Napríklad tentoraz Nvidia otvorila raytracing pre staršie GTX karty, aj keď tam budú fungovať len menej náročné funkcie. Popritom dostal raytracing aj Shadow of the Tomb Raider, kam pribudli raytracingové tiene. Na benchmarky sme sa už aj stihli pozrieť.

Z hardvéru predstavil Oculus svoj nový Oculus Rift S headset, ktorý je snaha o lacnejšiu verziu Riftu na Mixed reality systéme, teda bez nutnosti externých kamier. Má vyššie rozlíšenie ako pôvodný Rift, ale zároveň displej už nie je Amoled, ale LCD. Uvidíme, ako na tom bude s kvalitou obrazu. Ak však budete chcieť ísť po kvalite obrazu, určite sa pozrite po HP Reverb, Mixed reality headsete, ktorý vyjde budúci mesiac a ponúkne 4K rozlíšenie a to za decentných 600 dolárov.

Valve nechýbalo a ukázalo nový dizajn Steam aplikácie. Epic toho však ukázal viac a spomenul, že Metro Exodus, ktoré dostalo Epic Games exkluzivitu, sa predávalo slušne a to 2.5 krát lepšie ako predchádzajúca hra na Steame. Spomenuli tiež, že majú 85 miliónov používateľov, ako aj to, že na rozdiel od Steamu chcú ponúkať len kvalitné hry. K tomu Epic stiahol ďalšie exkluzivity a z PS4 potiahol Quantic Dream tituly, ako Beyond, Detroit a Heavy Rain. Príde k nemu aj Control, Outer Worlds a ďalšie. Väčšina rovno ohlásila ročnú exkluzivitu. Epic k tomu prezentoval aj svoj Unreal engine, kde priniesol hneď niekoľko videí približujúcich jeho funkcie a hry. Napríklad ukážky funkcií, raytracingu alebo aj deštrukcie. 

Nechýbal ani Unity engine, ktorý rovnako ponúkol svoju prezentáciu a ukázal aj svoj raytracing, ako aj bližšie predstavil System Shock 3, ktorý je na ňom, ako aj prvý teaser na Oddworld. Pridal aj kyberpunkové mesto na stiahnutie. Z iných hier boli na GDC ohlásené aj Vampire The Maquerade - Bloodlines 2 a aj pokračovanie Project IGI.

 

Celé to doplnilo aj Google, ktoré predstavilo svoju streamovaciu službu Stadia, ktorá je podobná ako PS Now, Geforce Now, alebo aj xCloud, ale Google si musí na nej začať budovať svoju knižnicu hier. Postavili ju na serveroch s 10Tflop grafikami, čo je prekvapivo málo, ak mieria na 4K/60fps. Skôr však používatelia budú riešiť odozvu a kockatenie obrazu, ktoré stále nie sú dotiahnuté.

Podobne svoj xCloud ukázal aj Microsoft, ktorý v prvej fáze bude cieliť na mobily a predviedol aj to, ako sa budú hry ovládať. Popritom bolo leaknuté balenie Xbox One S All Digital Edition konzoly, ktorá bude bez bluray mechaniky a vyjde v máji. Microsoft predstavil aj Halo: Master Hhief kolekciu pre PC, ktorá príde ako na Microsoft Store, tak aj Steam, pričom bude prepojená cez Xbox Live. Prepájanie cez Xbox Live sa stalo jedným z cieľov Microsoftu a napríklad Xbox Live API už majú dostupné aj vývojári na mobiloch.

 

Svoju indie prezentáciu malo aj Nintendo, ktoré okrem iných titulov predstavilo aj Cuphead pre Switch, arkádový Microsoft titul, ktorý tam sami pustili, aby ho mohli prepojiť cez Xbox Live. Kde Microsoft spolupracuje s Nintendom na zapracovaní aj do ďalších titulov. 

Zo zaujímavého hardvéru bol v Číne predstavený Xiaomi Black Shark 2, herne ladený mobil za približne 500 eur s doteraz najvyšším výkonom v mobilnej oblasti.

 

Pridali sme aj videorecenziu na Devil May Cry 5 a spolu s tým sme spísali aj históriu celej série. Z recenzií sme sa pozreli na nový The Division 2, ohodnotili sme aj peknú adventúru Truberbrook a aj dosť nepeknú akciu Left Alive. Pozreli sme sa aj na Degrees of separation alebo golfový titul Golf Peaks. Otestovali sme aj Samsung Galaxy S10 plus mobil. 

Nakoniec sme si vyhodnotili foto súťaž o Metro Exodus, zhrnuli aj históriu Sectoru, keďže tento mesiac už máme 20 rokov. V tejto histórii budeme ešte pokračovať v našej Sector.sk Game Salon sekcii na Anime Show.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19597)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk