Microsoft prináša Xbox Live na iOS a Android, vývojárom pridáva aj multiplayerové možnosti cloudu

Microsoft prišiel na GDC pripravený a rozširuje veľa svojich balíkov softvéru a služieb.

pridal saver 14.3.2019 o 18:35 pod hry
Microsoft prináša Xbox Live na iOS a Android, vývojárom pridáva aj multiplayerové možnosti cloudu

HRY > NOVINKY >

Microsoft ešte pred GDC ohlásil Xbox Live pre iOS a Android. Zatiaľ však nie pre Switch. Vývojári tak môžu expandovať so zapracovaním live prvkov na mobily. Môžu zapracovať achievementy, gamescore, priateľov, loginy, štatistiky, kluby, family settings a ďalšie funkcie.

Microsoft si to už predtým vyskúšal na niekoľkých tituloch a hlavne Minecrafte a teraz to posúva ďalej vývojárom v podobného mobile SDK. Hovoria, že to bude pre vývojárov jednoduché, jednoduchšie ako svojho času Windows Phone SDK.

Firma rozširuje aj svoj balík služieb pre vývojárov Azure Playfabktorý pridáva Playfab matchmaking službu postavenú na Xbox Live matchmakingu. Doplní to  Playfab Party, ktorá umožňuje realtime prekladanie a prepisovanie do hlasových služieb. Pridávajú aj Playfab Game Insights na monitorovanie hier pre vývojárov, Playfab Pub Sub bude služba pre správy, ktorá hráčov informuje o updatoch alebo matchmaking notifikáciách. Nakoniec pribudne Playfab User Generated Content ponúkajúci vytváranie, sharovanie a generovanie obsahu (funguje teraz na Minecrafte).  

Je to ďalší krok k ich prepojeniu 2 miliárd hráčov. Popritom vydávajú Microsoft Game Stack, ktorý spája rôzne vývojárske produkty, ako Azure, PlayFab, DirectX, Visual Studio, Xbox Live, App Center a Havok do jedného bundle. Vývojári si budú môcť vybrať, čo z neho použijú, nebudú musieť hľadať ďalšie nástroje. Pôvodne to bol balík len Microsoft nástrojov, ale teraz sa bude rozrastať o ďalšie. Z noviniek pribúda hlavne možnosť zapracovania cloudu, ako na multiplayer, tak dáta a aj na výpočty ako ukázal Crackdown 3. Nakoniec aj Project xCloud.





Microsoft prináša Xbox Live na iOS a Android, vývojárom pridáva aj multiplayerové možnosti cloudu  Microsoft prináša Xbox Live na iOS a Android, vývojárom pridáva aj multiplayerové možnosti cloudu  Microsoft prináša Xbox Live na iOS a Android, vývojárom pridáva aj multiplayerové možnosti cloudu
Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk