Shawn Layden zo Sony očakáva budúcnosť, v ktorej nebudú exkluzivity, ani oddelené konzoly, všetko bude prepojené

Aj Sony sa už postupne začína pripravovať na budúcnosť bez exkluzivít, bez konzol, budúcnosť, kedy bude všetko spojené a pôjde len o herný zážitok.

pridal saver 14.3.2019 o 9:00 pod hry
Shawn Layden zo Sony očakáva budúcnosť, v ktorej nebudú exkluzivity, ani oddelené konzoly, všetko bude prepojené

HRY > NOVINKY >

Po tom, ako sa už dlhšie Microsoft pripravuje na spojenie platforiem a Phil Spencer hovorí o spolupráci, už aj Shawn Layden zo Sony Interactive Entertainment začína preberať túto rétoriku, pritom ako vidí, kam to všetko smeruje.

Shawn Layden, ktorý rovno hovorí o postkonzolovom svete, v ktorom budú Playstation, Xbox a Nintendo viac unifikované ako kedykoľvek predtým. Dodáva, že platformy nie sú malé herné getá, ktoré sú úplne rozdielne, ale všetci sú súčasťou rovnakej hernej komunity, rozdiel je len v tom, že do nej vstupujú rôznymi dverami. Myslí si, že budúcnosť bude rozšírením tejto metafory. Teda všetko bude unifikované a prepojené a bude len na hráčovi, ktorými dverami vstúpi. Platformy už nebudú samostatnými úkrytmi pre hráča. 

Je to prekvapivý obrat zo strany Sony, ale budúcnosť sa nedá zastaviť a aj oni už vidia, ako na scénu prichádza Google a Amazon a všetko sa zmení. V tomto sa pridáva ako k Microsoftu, tak aj EA, alebo Take Two a Bethesde, ktorých šéfovia rovnako vidia, ako sa steny medzi platformami búrajú. Hovoria, že konzoly čoskoro prejdú transformáciou, keďže skutočne nie je dôvod na to, aby boli oddelené. Je to ako DVD, ktoré funguje na všetkých prehrávačoch.

Layden sa vyjadril aj k E3, kde hovorí, že v roku 2019 nemajú nič nové, čo by ukázali a už nechcú len ukazovať, aké malé pokroky spravili v jednotlivých tituloch. Je to tým, že už nevydávajú 15-20 titulov naraz, je už ich menej a majú menej o čom rozprávať. 

Vidí ešte problém v generáciách konzol, ktorý pre absenciu spätnej kompatibility majú. Je to odseknutie generácie, ktoré sa nedeje pri filmoch ani hudbe, ale len pri hrách. Shawn Layden túto tému sveta, kedy už nebudú existovať generácie konzol, rozvedie na príhovore na DICE tento týždeň.





Páči sa mi! (+6)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19766)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk