Sweeney: Epic Games Store chce ponúknuť odlišný model ako Steam

Tim Sweney porozprával o tom, ako Fortnite pomohlo zrýchliť plány firmy na založenie vlastného Epic Games Store a o tom, čím sa chce odlíšiť od konkurencie.

pridal Gam_er 13.3.2019 o 14:39 pod hry
Sweeney: Epic Games Store chce ponúknuť odlišný model ako Steam

HRY > NOVINKY >

V najnovšom rozhovore zakladateľ Epic Games, Tim Sweney, diskutoval o tom, ako Fortnite pomohlo zrýchliť plány firmy na založenie vlastného Epic Games Store v komplexnej podobe, ktorá poskytuje služby a má prostriedky na zlákanie vývojárov:

„Myslím, že herný biznis sa v najbližších piatich rokoch zmení. A to viac ako v posledných desiatich rokoch. Posledné zvyšky starého maloobchodného modelu hier sa rozpadajú a najväčšími úspechmi sú rýchlo sa pohybujúce indie hry a rýchlo sa pohybujúci veľkí konkurenti - príkladom sú Fortnite a Apex Legends. Všetky staré rozhodnutia je preto potrebné prehodnotiť.

Technológiu sme budovali dlho predtým, než sme mali vypracovaný biznis model na jej podporu. Fortnite všetko zrýchlilo tým, že priviedlo veľké publikum angažovaných hráčov potrebných na úspešné spustenie obchodu a veľkých úspor pre vývojárov (88% z tržieb hier).

Áno, pracovali sme na tom, aby sa vývojárom skutočne oplatilo prejsť do obchodu Epic Games. Úspech Fortnite nám priniesol voľnosť, ktorú môžeme obetovať na pomoc vývojárom. Dávame vývojárom hier a vydavateľom obchodný model, ktorý sme vždy chceli aj my v úlohe vývojárov.”

Niektorí spotrebitelia nie sú spokojní s exkluzívnou iniciatívou Epic Games Store, ale Sweeney povedal, že neexistuje iný spôsob, ako sa postaviť proti Steamu:

„Pridaním niekoľkých možností a okrajových funkcií sa nedá postaviť proti dominantnému obchodu na trhu. Tieto bitky sa vyhrávajú ponukou hier, atraktívnymi cenami pre spotrebiteľov a dostatočnými výnosmi pre vývojárov.”

Sweeney neskôr uviedol, že Epic Games Store prejde významnou revolúciou a jeho ponuka hier by mala presiahnuť počet 250. Samotný obchodný model chce byť odlišný než v prípade Steamu či App Store:

„Veríme, že ultimátnym smerom pre hráčov k tomu, aby objavili naše nové hry, nebude náš obchod, ale tvorcovia, ktorých získame. To je dôvod, prečo je program podpory tvorcov ‘Support a Creator’ integrovaný do našich obchodných operácií. Návštevnosť kanálov tvorcov výrazne prerástla akéhokoľvek iného predajcu. V Kórei a Číne sú primárne herné distribučné vektory sociálne: WeChat, KakaoTalk a QQ, ktoré tam fungujú lepšie než klasické digitálne obchody.”

Obchodný model Epic Storu sa pomaly ale isto zlepšuje a zostáva len počkať, kam to služba dotiahne a ako sa na trhu usídli. Je to iný smer ako ostatné obchody.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19596)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk