Týždenník - Démoni a zombíci

Uplynulý týždeň nám osviežil Devil May Cry, pozreli sme sa na Days Gone, zhrnuli sme aj autá z Motor Show. Zaskočila nás hra s tématikou znásilnenia.

pridal saver 10.3.2019 o 21:32 pod hry
Týždenník - Démoni a zombíci

HRY > NOVINKY >

Capcomu ide karta a po kvalitnom Monster Hunter World a Resident Evil 2 remake práve vydáva Devil May Cry 5, ktorá kvalitou ide rovnako vysoko (v recenzii u nás dostal 9.0) a fanúšikovia sa môžu tešiť. Aj keď z nejakého dôvodu prvý patch pre hru cenzúruje PS4 verziu hru. Napriek tejto drobnosti vyzerá, že Capcom má krízu za sebou a má to do budúcnosti dobre rozbehnuté. Uvidíme, čo v takejto kvalite prinesie ako ďalšie. Keď už spomíname Capcom, zhrnuli sme históriu ich legendárnej Resident Evil série.

Sony popritom usporiadalo aj prezentačný event na ich zombie titul v otvorenom svete Days Gone, ktorý sme už vyskúšali a oproti stavu z minulého roka sa pekne zlepšil. Titul je už plne dokončený a dátum vydania je stanovený na koniec apríla. Tento týždeň prinesieme aj interview s Emmanuelom Rothom.

Veľká kauza sa cez týždeň strhla okolo titulu Rape Day, ktorý je vizuálnou novelou v postapokalyptickom zombie svete. Čo by nebolo nič zvláštne, keby ste nehrali za chlapíka znásilňujúceho ženy, ktoré našiel a uniesol. Hra bola pár týždňov nahodená na Steame čakajúca na ohlásenie. No po veľkej negatívnej odozve ho Valve hneď stiahlo a neodsúhlasilo. Napriek tomu z toho celého autor dostal veľkú reklamu. Na situáciu reagovala aj UK vláda, ktorá hovorí, že sa na ponuku hier Steamu a systém zverejňovania musí pozrieť bližšie.

Z iného súdka sa začali leakovať informácie o Firestorm, battle royale režime pre Battlefield V, ktorý príde už tento mesiac. Máme tu ako prezentačné video, tak aj pravidlá, ktoré hovoria o štandardných battle royale pravidlách s tým, že na bojisku budú doplnkové misie s obsadzovaním kontrolných bodov, v nich sa bude dať získať špeciálna zbraň alebo vozidlo. Ak máte radšej akcie v tesnejších priestoroch, objavilo sa aj nové video z Ready or Not, taktickej akcie na štýl SWAT.

Na nový problém si zarobil aj Anthem, ktorý reštaroval PS4 konzoly s tým, že niektorí hráči hovoria, že sa im konzola aj pokazila. EA zamieta problémy s pokazením zo svojej strany, ale chyby, ktoré spôsobovali reštarty odstraňuje aktuálnym patchom. Na Anthem sme práve priniesli aj videorecenziu:

Zo strany Xbox One sme sa dozvedeli, že čoskoro, už v máji, uvidíme novú verziu Xbox One S a to bez bluray mechaniky. Ohlásenie čakáme už tento alebo budúci mesiac. Bude zaujímavé sledovať cenu a dizajn. Zatiaľ sa však môžeme pozrieť, ako vznikal Cyberpunk 2077.

Cez víkend začala aj automobilová výstava v Ženeve, kde vidieť, ako už firmy naplno prechádzajú na elektriku a okrem konceptov a drahých vozidiel začínajú sériovo ponúkať už aj klasické autá s elektromotormi. Svoje nové autá však predstavilo aj Ferrari, Bugatti alebo Koenigsegg.

Zo zaujímavostí Nintendo ohlásilo očakávané VR pre Switch, aj keď zatiaľ len v podobe kartónového Labo Kitu, na ktorom si to hráči budú môcť vyskúšať. Uvidíme však, ako to bude fungovať pri displeji s nízkym rozlíšením a nízkym refreshom.

V recenziách sme sa okrem Devil May Cry 5 pozreli na finálnu verziu Space Engineers, doplnili sme to motorkami v Trials Rising, ale aj Warplanes WW2 dogfight pre Switch a menší titul Tabletop Gods. Celý týždeň nám uzavrel DiRT Rally 2.0.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19903)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk