Shadows: Awakening je podľa vás najlepšou slovenskou hrou roka 2018. Čo ale rok 2019?

Vaše hlasovanie bolo naozaj jednoznačné. Ako to ale môže dopadnúť o rok?

Shadows: Awakening je podľa vás najlepšou slovenskou hrou roka 2018. Čo ale rok 2019?

HRY > NOVINKY >

Pred necelým mesiacom sme vám priniesli článok mapujúci slovenskú hernú scénu v roku 2018, ktorý ponúkol prehľad hier vydaných v minulom roku, ktoré sa nám podarilo zozbierať. Oslovili sme jednotlivcov, väčšie a aj menšie štúdiá, aby sa nám pochválili s tým, čo v minulom roku priniesli. No a nakoniec sme vás nechali hlasovať. Výsledok bol očakávaný a prekvapenie sa nekonalo - za najlepšiu slovenskú hru ste si zvolili akčnú RPG Shadows: Awakening, ktorá konečne dokončila príbeh rozbehnutý ešte v roku 2014.

Určite sa oplatí pozrieť si celý prehľad, ktorý ukazuje, že bola herná scéna na slovensku naozaj pestrá. Vznikali hry prakticky pre všetky platformy, nechýbala ani virtuálna realita, no a zastúpené boli mnohé žánre. Pri takejto príležitosti sa teda oplatí pozrieť na to, čo sa nám rysuje v tomto roku a rozhodne to nevyzerá najhoršie. Už teraz je vonku kolekcia Air Conflicts: Double Pack pre Nintendo Switch, vylepšená verzia klasickej stratégie State of War a na Steame vyšiel logický titul Euclidean Skies.

Shadows: Awakening je podľa vás najlepšou slovenskou hrou roka 2018. Čo ale rok 2019?

Tento rok sa taktiež ponesie v znamení portov už vydaných hier na ďalšie platformy. Slovenské tímy totiž rast, naberajú skúsenosti a s tým sa im otvárajú aj možnosti osloviť publikum na iných systémoch. Nedávno sme vás informovali, že sa na konzoly Xbox One, PS4 a Nintendo Switch chystá steampunkový dungeon crawler Vaporum. Nové platformy chce ale dobyť aj pekelná akcia Hellmut: The Badass from Hell. Taktiež survivalovka Cube Life: Island Survival HD sa ešte objaví. Z iného súdka je stratégia Loria, ktorá síce platformy nerozšíri, ale keďže si hráči pýtali multiplayer, jej autor oň rozšíri hru.

Shadows: Awakening je podľa vás najlepšou slovenskou hrou roka 2018. Čo ale rok 2019?

No a nebude núdza ani o úplne nové tituly. Bratislavské štúdiá Pixel Federation a Powerplay Studios pokračujú vo svojej tvorbe, ktorou si získali milióny fanúšikov. Westernovka Blood will be spilled sa po rokoch vývoja konečne blíži do cieľa. Stratégia Underflow je podobným príkladom, kedy ju jej malý tím autorov konečne plánuje tento rok vydať. Boris Zápotocký pokračuje v menších logických hrách a po minuloročnom titule Car Puzzler nám ešte v tomto polroku prinesie svoj ďalší titul Bon Voyage. Niekoľko projektov majú v príprave aj Struct 9, medzi nimi hlavne The Fallen Kings.

Shadows: Awakening je podľa vás najlepšou slovenskou hrou roka 2018. Čo ale rok 2019?

Ak sa pozrieme do vzdialenejšej budúcnosti, aj tá má pre nás pripravené zaujímavé slovenské tituly. Chcete si vybudovať svoj socialistický raj, alebo sa len presvedčiť, že je ten režim neudržateľný? Príde tycoon Workers & Resources: Soviet Republic. Chcete prepracovaný príbeh, zaujímavé postavy a zameranie na ich psychológiu. Na Slovensku vzniká Sacred Fire. Získal si vás v minulosti drobný adventúrny titul Gomo? Tento rok sa dozvieme viac o jeho pokračovaní. Ak ste na taktické hry v XCOM štýle, no nesedí vás sci-fi zameranie, Secret War vás zavedie do obdobia 2. svetovej vojny. Krvavé akčné RPG sú zastúpené hrou A_0 a rozhodne nesmiem zabudnúť na dvojicu krásne vyzerajúcich pixel-artových platformoviek: v YesterMorrow budete napredovať vďaka manipulácii s časom a v Jester's Quest sa vydáte zachrániť princeznú ako šaško na jednorožcovi.

Shadows: Awakening je podľa vás najlepšou slovenskou hrou roka 2018. Čo ale rok 2019?

Rozhodne toho teda nebude málo nielen v tomto roku, ale ani v tých ďalších. Čísla ukazujú, že slovenský herný priemysel rastie a určite aspoň niektorá z uvedených hier vzbudila vašu zvedavosť. Navyše sú tu ďalšie tituly, o ktorých buď ešte hovoriť nemôžeme, alebo o nich autori ešte nechcú nič prezradiť. Ďalej ale budeme prinášať najviac správ o slovenskej hernej tvorbe a ak sa o nej chcete dozvedieť viac, koncom mesiaca prebehne v Bratislave AnimeShow, kde sa predvedie práve množstvo nielen zahraničných, ale aj slovenských vývojárov v prednáškach v rámci našej hernej sekcie. Program začneme zverejňovať čoskoro.





Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19572)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk