Tím stojaci za HoloLens žiada Microsoft o zrušenie kontraktu s armádou, nechcú podporovať vojnu

Podľa ich slov pracovali s cieľom priniesť niečo nové do herného priemyslu a nie zlepšiť útočnú silu americkej armády

pridal play3man 27.2.2019 o 9:42 pod hry
Tím stojaci za HoloLens žiada Microsoft o zrušenie kontraktu s armádou, nechcú podporovať vojnu

HRY > NOVINKY >

Microsoft už niekoľko rokov láka v prezentačných videách na možnosti ich zariadenia rozšírenej reality s názvom HoloLens. Okuliare prvej generácie sa vo vývojárskej verzii dostali na trh už pred približne tromi rokmi a pár dní dozadu firma oznámila druhú generáciu. Kde si však prvá generácia  našla väčšie uplatnenie je armáda, konkrétne tá americká, ktorá si od Microsoftu objednala zariadenia v celkovej hodnote 479 miliónov dolárov.

O tejto objednávke sme písali už dávnejšie, no ako sa teraz ukazuje, takýto prístup firmy sa nepáči konkrétnemu tímu, ktorý na vývoji HoloLens pracoval. Ten si hovorí "Microsoft Workers 4 Good" a na oficiálnom účte na Twitteri zverejnili otvorený list s názvom "HoloLens For Good. Not War." V ňom píšu, že si sú vedomí rozhodnutia Microsoftu poskytnúť americkej armáde technológiu, ktorú vytvorili, a ktorá má pomôcť krajine zvýšiť "útočnú silu".

Ďalej svoje slová dopĺňajú o dosť jasné stanovisko a požiadavku: "Nepodpísali sme vývoj zbraní, takže chceme mať právo hovoriť do toho, ako bude naša práca použitá." Tvrdia, že množstvo ľudí, ktorí na vývoji tohto zariadenia pre virtuálnu realitu pracovali, robili svoju prácu s dobrým úmyslom. S úmyslom pomôcť architektom alebo inžinierom dizajnovať budovy či autá, učiť všetko od komplexných operácií až po hranie na klavíri, a taktiež s myšlienkou posunúť hranice herného priemyslu. Ale teraz zistili, že má byť použitý aj v boji: "Bude vypustený na bojiská, aby zmenil vojnu na simulovanú videohru, čím chcú vojakov odosobniť od krutej reality v podobe krviprelievania."

Nadella, šéf Microsoftu, už na to odpovedal a hovorí: "Za prvé, vítame dialóg s našimi zamestnancami. Už sme o tom diskutovali, keď sa prvýkrát táto téma rozbiehala, diskutovali sme a urobili sme zásadné rozhodnutie, že nebudeme zadržiavať technológiu pre inštitúcie, ktoré sme zvolili, na ochranu slobody, ktorú máme radi. S týmto rozhodnutím sme boli veľmi transparentní a v tomto dialógu budeme naďalej pokračovať."

Zo zaujímavostí v armáde sa využíva veľa produktov Microsoftu, okrem ich softvéru napríklad aj Xbox gamepady, ktoré sa používajú ako v ponorkách, tak aj pri navádzaní dronov.





Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19626)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk