Sony spomína na PS3 ako na veľký prešľap. Hovorí, čo sa na nej naučili a ako ovplynila PS4

Shawn Layden hovorí o temnom období značky PlayStation, za ktorým stála PS3. Bola predražená, nepočúvali hráčov a robili veľa chýb. Ako tento čas ovplyvnil ich fungovanie?

pridal Gam_er 15.2.2019 o 11:01 pod hardware
Sony spomína na PS3 ako na veľký prešľap. Hovorí, čo sa na nej naučili a ako ovplynila PS4

HARDWARE > NOVINKY >

Počas svojho hlavného prejavu na DICE 2019 šéf SIE Shawn Layden hovoril o lekciách, ktoré sa naučili pri vývoji hier, vrátane krokov vedľa s PlayStation 3, ktoré sa prejavili na zmenách pri PS4. Layden zmieňuje najmä tri hlavné lekcie pri vývoji hier, ktorými sú kvalita nadovšetko, prínos nových nápadov, počúvať fanúšikov ohľadom toho, ako chcú hrať

Ku kvalite nadovšetko Layden povedal:

„PlayStation 2 bola priemyselný triumf. Zostáva jednou z najpredávanejších konzol všetkých čias. Jej náprotivok však bola PlayStation 3, veľký prešľap v 25 ročnej histórii značky PlayStation. Ako sme ju občas zvykli nazývať, PS3 bola náš Icarus moment. Pre náš biznis išlo o ostrý pád. Nepočúvali sme našich zákazníkov. Vytvorili sme nie najpríjemnejšie vývojárske prostredie. Reagovali sme príliš pomaly a naša sieť bola nedostatočne rozvinutá. A najhorší bol, ak si spomínate, cenový bod.

Zatiaľ čo PlayStation 3 a náš boj vyjadriť relevantnosť boli dobre zastrešené, to, čo nebolo tak dobre pokryté, bola výzva, ktorou sme v tej dobe pretransformovali našu spoločnosť na to, čím sme dnes. Zdvojnásobili sme úsilie na vývoj úžasných hier a posilnili naše partnerstvá pre budúcu generáciu.

Začali sme počúvať hráčov. Počúvali sme Marka Cerneho (vedúci architekt PS4). Vytvorili sme PS4, konzolu pre vývojárov, rovnako ako pre fanúšikov. Zamerali sme sa na kvalitu našich hier a na to, aby obstáli v skúške časom ako umelecké diela.”

Čo sa týka lekcie o prínose nových nápadov, Layden hovoril najmä o Guerrilla Games. O tom, ako sa tím presunul z first person strieľačky Killzone na Horizon: Zero Dawn. Na margo toho povedal, že vytvoriť novú IP nie je vždy jednoduché, ale je to nevyhnutné. 

Prejav sa dotkol aj PS VR:

„S VR sa stále učíme. Veľa, po celý čas. Sústredíme sa na pojmy, ako ponorenie, pocit prítomnosti a pohltenie, ale deskriptory sú stále nemotorné. Stále budí dojem ako experiment, ale napokon, keď niečo neskúsime, nemôžeme to vedieť.”

Layden dokonca pochválil aj konkurenciu pri bode o tom, ako ľudia chcú hrať. Vyzdvihol totiž úsilie Microsoftu, ktoré sa týka Xbox Adaptive Controlleru. Spomenul tiež to, ako ich štúdio Naughty Dog otvorilo dvere pomocou rôznych režimov prístupnosti a to, ako sa Sony snaží vytvárať možnosti prístupu do všetkých svojich hier. Shawn nezabudol ani na Nintendo, ku ktorému povedal, že by ho ľudia nikdy nemali podceňovať. Na margo konkurencie uzavrel svoju reč slovami, že všetci sú najlepší vo svojom úsilí. 





Páči sa mi! (+12)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19861)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk