Týždenník - Metro Explodus

Metro Exodus sa tento týždeň ocitlo v poriadnej kontroverzii po tom, ako sa hráči dozvedeli, že hra odchádza zo Steamu a prechádza na Epic Store.

pridal saver 3.2.2019 o 22:25 pod hry
Týždenník - Metro Explodus

HRY > NOVINKY >

Metro Exodus sa tento týždeň ocitlo v poriadnej kontroverzii po tom, ako sa hráči dozvedeli, že hra na PC odchádza zo Steamu a prechádza na Epic Store. Deep Silver sa totiž s Epicom dohodlo na exkluzivite na rok, a teda dovtedy bude dostupná len tam. Zaplatili im a aj keď im to pomohlo zaistiť financie rovno aj na ďalšiu hru, nedomysleli dopad, aký to bude mať. Store hry totiž zmenili necelé tri týždne pred vydaním. Našťastie tí, čo si hru predobjednali, dostanú ju na Steame, ostatní už na Epic store a to aj retail verzie.

Celé to malo za následok kontroverziu, do ktorej sa pridala aj materská firma Deep Silveru, THQ Nordic, ktoré o tom zrejme nevedelo a nesúhlasilo s tým. Vyjadril sa aj jeden z vývojárov zo 4A games, ktorého nahnevalo, ako sa hráči k ich hre vyjadrujú a plánujú ju kvôli prechodu bojkovovať. Dodal, že ak ju budú bojkotovať a predaje budú slabé, ďalšia hra na PC nemusí vyjsť. Celé to práve teraz zachraňovalo Deep Silver, ktoré potvrdilo, že to bolo len ich rozhodnutie a že spomínaný vývojár povedal len svoj názor, oni plánujú v značke pokračovať aj na PC.

K téme sa vyjadril aj Tim Sweeney z Epicu, ktorý hovorí, že kupovanie exkluzivít je legitímny nástroj a dodáva, že ich cieľom je zlepšiť situáciu pre všetkých. Totiž PC herný svet potrebuje, aby Steam nebol dominantný a nediktoval si podmienky pre vývojárov. Zároveň dodal, že svoj store budú postupne vylepšovať a plne bude spustený neskôr tento rok. Keď sme pri Epicu, ten tento víkend spravil vo Fortnite epický koncert, ktorého sa zúčastnilo 10 miliónov hráčov.

Z iných noviniek sme tu mali prezentácie Crackdownu 3, ktorý ukázal kampaň a aj multiplayer, v ktorom ponúkne prvé spustenie cloudovej technológie. Na nej sa bude ďalej stavať a ďalšie first party tituly ju už zapracovávajú. Nevieme, či už v Microsofte pripravujú SDK aj pre vývojárov, ale vieme, že pripravujú Xbox Live crossplay SDK, ktoré umožní spojiť PC, Xbox One, Android, iOS, Switch platformy. PS4 zatiaľ nie, keďže Sony to ešte nepovolilo (zatiaľ fungujú Fortnite a Rocket League).

Ukázal sa aj nový update na PUBG, ktorý v novom update prináša zaujímavé canted mieritko. Možno by niečo podobné mohli aplikovať aj ďalšie hry.  Napríklad COD ohľadom ktorého sa Activision pochválil, že ich Call of Duty hry sú už 10 rokov najpredávanejšími na US trhy. Každý rok sa totiž aktuálny titul umiestnil na vrchole rebríčka. Zaujímavé, ako sú hráči verní tejto značke. U nás v EU je to pre zmenu FIFA (CoD býva druhé). Čo sa týka kvality však Activision nie je práve najlepší a za uplynulý rok to bol Capcom, ktorý dostal najlepší priemer svojich vydaných hier. Nasledovala ho SEGA a tretie bolo EA.  

 

EA práve teraz spustilo betu Anthem pre všetkých a dopadla oveľa lepšie ako minulý týždeň. Už to išlo oveľa lepšie a hráči si tak mohli vyskúšať, ako im tento sci-fi Ironman štýl sadne. Podobný online štýl prinesie aj The Division 2, ktorý svoju betu spustí budúci víkend. Bude však len pre obmedzený počet hráčov.

Objavila sa aj informácia, že tento rok uvidíme Batman: Arkham Crisis hru do Arkham série, aj keď nevieme, kedy bude ohlásená ani kedy vyjde. Oproti tomu práve vyšiel PC Building Simulator, v ktorom síce nebudete Batman, ale dostanete druhé najlepšie zamestnanie na svete a to opravár PC.

Dozvedeli sme sa aj viac o Quantic Dream, ktorý sa spojil s čínskym NetEase a začínajú multiplatformový vývoj. Stále však chcú ostať vo svojom štýle interaktívnych adventúr. NetEase mimochodom nedávno podobne investovalo do Bungie, vďaka tomu sa mohla firma osamostatniť od Activisionu, ktorý ich kreativitu ničil. 

My sme k tomu priniesli videorecenziu na kvalitný Resident Evil 2, otestovali sme aj Ace Combat 7, na ktorý sme sa pozreli očami simulačného hráča. Pridali sme dojmy z Anthemu, recenziu na zaujímavú skákačku Planet Alpha a pridali sme test retro konzoly Atari Flashback 9 Boom. Nakoniec sme to  vyhodnotili sme čitateľskú hru roka 2018, ktorou sa samozrejme stal Red Dead Redemption 2 a uzavreli celý rok Sector Ročenkou 2018. V nej na 500 stranách nájdete všetky veľké tituly roka.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19869)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk