Týždenník - Resident Evil 2 sa vrátil

Resident Evil ukázal, akú kvalitu by mohli tituly tohto roka prinášať.

pridal saver 27.1.2019 o 20:44 pod hry
Týždenník - Resident Evil 2 sa vrátil

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň sa niesol v znamení vydania Resident Evil 2, prvého veľkého titulu tohto roka, ktorý rovno nastavil latku kvality na tento rok. Priniesol veľmi slušný remake, ktorý ukazuje, že hrateľnosť dokáže zatieniť slabší príbeh a dialógy. Priemerom recenzií na 9.1, u nás podobne dostal 9.0. Mimochodom, Netflix už pripravuje aj Resident Evil TV seriál.

Keď sme pri hororoch, mali sme tu prvý trailer na slovenský VR titul Deadness, ktorý zaujal aj slovenským dabingom. Uvidíme, čo nakoniec ponúkne. Zatiaľ vyzerá zaujímavo.

Z iných noviniek sme sa dozvedeli, že Uncharted sa pri vývoji podobal na Tomb Raider, až po vydaní Gears of War prebral jeho štýl hrateľnosti. Keď sme pri PS4 titule, ďalším veľkým bude Days Gone, ktorý nám ukázal nový pohľad do svojho sveta.

Z prichádzajúcich hier sa ukázal Metro Exodus, ktorý priniesol požiadavky, predstavil zbrane, podobne v rovnaký deň vychádza Far Cry: New Dawn ukázal trailer, priblížil hrateľnosť, ktorá dostane RPG prvky

Z hardvéru sme tu mali tentoraz leak o špecifikáciách Xbox Two konzoly, ktorá podľa neho bude mať 8 jadro, 12Tflops grafiku, rýchle SSD a aj podporu raytracingu. Pričom cloud verzia má mať podobnú konfiguráciu, ale procesor so 4Tflops. Rovnaký leaker hovorí, že PS5 bude mať 8 Tflops. Uvidíme, ako to nakoniec bude, prvé ohlásenia by sme mohli počuť už tento rok. Ako ich konkurencia prichádza aj Mad Box konzola, ktorá sľubuje 4k 120fps výkon a ukazuje sa teraz s konzolou a aj gamepadom s displejmi. Stále je však tri roky vzdialená. Ak teda vôbec vyjde.

Mimochodom, s príchodom novej generácie sa začínajú veľmi dobre rozbiehať emulátory predchádzajúcej generácie. Už si takmer plynulo zahráme Red Dead Redemption z Xbox360. Podobne sa veľmi zlepšuje aj PS3 emulátor a z nových sa už rozbehol Switch emulátor.

Z iných zaujímavosti sme tu mali informáciu o rozbehnutí esports pre Farming Simulator, nečakané. Rovnako je nečakané pridanie survival režimu do survival titulu Fallout 76, viac očakávanejšie bolo ohlásenie vydania survivalovky Subnautica Below Zero, ktorá príde už tento týždeň. A dátum už dostala aj ďalšia hra od Avalanche a to Generation Zero, ktorá vyjde 26. marca.

 

Blíži sa aj vývojárska konferencia GDC, pred ktorou nám vždy vývojári vyplnia ankety o svojich preferenciách. Teraz sa ukázalo, že záujem o vývoj na PC je stále najvyšší, rovnako vládne Steam, aj keď vidieť, ako sa vývojári pozerajú aj po iných systémoch a hlavne vlastnej distribúcii. Nezabúdajú ani na VR a AR, aj keď už pomaly zabúdajú na crowdfunding. 

Popritom sme si do našej Lifestyle rubriky zhrnuli ukážky konzolových zátiší, ako aj  PC brlohov, a keďže sa do predaja dostal nový i5 9400f procesor spolu s RTX2060, pozreli sme sa koľko vyjde takáto zostava

 

Z našich článkov sme to rozbehli s mobilnými recenziami, kde sme otestovali Samsung Galaxy A7 a Galaxy A9 a spísali sme naše dojmy z prezentácie Asus ROG Zephyrus notebooku. Doplnili sme to recenziami na menšie hry, ako Townsmen pre Switch, peknú českú skákačku Feudal Alloy a aj mexickú skákačku Guacamelee 2. Vrátili sme sa aj späť do sveta Dragon's Lair v trilógii a pozreli sme sa na novú stratégiu Jona Shafera - At the Gates. A samozrejme sme priniesli už spomínaný Resident Evil 2. Keďže dnes končí hlasovanie o hru roka 2018, zhrnuli sme si všetkých výhercov od roku 2000.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19856)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk