Víziou Microsoftu je byť Netflixom herného priemyslu pomocou projektu xCloud

Satya Nadella porozprával viac k snáham, ktoré má Microsoft s pripravovaným projektom xCloud.

pridal Gam_er 18.1.2019 o 16:21 pod hry
Víziou Microsoftu je byť Netflixom herného priemyslu pomocou projektu xCloud

HRY > NOVINKY >

Šéf Microsoftu Satya Nadella mal tento týždeň stretnutie s novinármi, v ktorom uviedol, že svoje nové snaženie definujú ako Netflix pre hry. Ich aktuálne veľkou ambíciou je cloud, kde pripravujú svoj Project xCloud, zameraný na streaming hier. Jeho myšlienka je jednoduchá: hrajte svoje obľúbené hry na akomkoľvek zariadení. To všetko chce Microsoft dosiahnuť, samozrejme, v čo najvyššej kvalite, čo však závisí najmä od vysokorýchlostného internetového pripojenia, ktorým nedisponujú všetky domácnosti.

Koncept je jednoduchý, ale problémom je stále latencia, keďže hry budú vyžadovať presné načasovanie reakcií. Streaming však stále má pomalšiu odozvu, ktorá nie je vhodná na hranie. Na forme streamovania hier napriek tomu teraz pracuje takmer každá veľká spoločnosť v tomto obore. Microsoft si však myslí, že je v najlepšej pozícii, aby vyriešil túto otázku. Nadella vidí výhodu v tom, že spoločnosť má v hernom priemysle zastúpenie v podobe Xboxu a bohaté skúsenosti. Odvoláva sa najmä na bohatú ponuku a vlastné hry, kde zmieňuje Halo a Forzu. 

Šéf Microsoftu poukázal tiež na služby Xbox Live, ktoré si platia desiatky miliónov používateľov mesačne a schopnosť Microsoftu synergizovať medzi platformou Windows a Xbox:

„Máme štrukturálnu pozíciu v tom, že sme vlastne všetkým, čím v tomto smere potrebujeme byť. Teda konzolovou aj počítačovou firmou. Práve to je veľkým predpokladom k tomu stať sa väčším, pokiaľ ide o hranie hier.”

Za jeho slovami sa skrýva iniciatíva Microsoftu nazvaná Play Anywhere. Jej cieľom bolo ukázať hráčom dobrú vôľu tým, že si môžu kúpiť ľubovoľnú hru buď na platformu Xbox, alebo na Windows s tým, že ju budú mať na oboch platformách naraz, bez dodatočných nákladov. Ide o súčasť skupiny Xbox produktov, ktoré vedie Phil Spencer, aby sa Xbox stal skôr platformou, nie iba hardvérom:

„Dnes máme 2 miliardy ľudí, ktorí hrajú hry na našej planéte. Nebudeme predávať 2 miliardy konzol. Mnohí z týchto ľudí nemajú vlastnú televíziu, mnohí z nich nikdy nevlastnili počítač. Pre mnohých ľudí je práve telefón ich výpočtovým zariadením. Je to naozaj o zastihnutí zákazníka kdekoľvek, na akomkoľvek zariadení, ktoré majú.”

XCloud, ktorý je označený ako Netflix zameraný na hry, by mal začať svoje verejné testovanie ešte niekedy tento rok. 





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18386)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk