Čo všetko sme sa dozvedeli o Mortal Kombat 11?

Bude to doteraz najkrvavejšia časť v sérii, ktorá posúva Fatality brutalitou na úplne novú úroveň.

pridal matus_ace 18.1.2019 o 7:14 pod hry
Čo všetko sme sa dozvedeli o Mortal Kombat 11?

HRY > NOVINKY >

NetherRealm Studios nám síce Mortal Kombat 11 oficiálne predstavili minulý rok na The Game Awards, plné odhalenie hry si ale nechali na svoj vlastný event, ktorý sa uskutočnil včera večer a upútal množstvo divákov nielen na mieste konania, ale aj online. Tí sa dočkali najmä fontán plných krvi, ktoré od Mortal Kombat hry isto čakáte. No taktiež aj ďalších noviniek a informácií.

Vieme tak napríklad, že toto má byť najbrutálnejšia časť v sérii a aby to nezostalo len pri slovách, ponúkli nám autori trailer, ktorý zostrihal niekoľko nových Fatality útokov, kde odletujú končatiny, lietajú vnútornosti a nejedno oko nezostane suché.

Čo sa týka samotných herných mechanizmov, v tomto ohľade sme sa veľa nedozvedeli. Bude to Mortal Kombat, takže kľúčové aspekty hrateľnosti musia zostať zachované, no aj tak autori upravili hneď niekoľko prvkov. Zdá sa napríklad, že sa v klasickej podobe nevrátia známe X-Ray útoky, ale stále v hre v nejakej podobe budú. Namiesto toho sú tu teraz Fatal Blows, ktoré síce nie sú úplne fatálne, ale stále s nimi dokážete súperovi dosť uškodiť. Váš život sa však musí dostať na istú úroveň, aby ste ich mohli použiť. Novinkou je aj rozdelenie jedného ukazovateľa špeciálnych schopností na dva - ofenzívny a defenzívny. Pribudne tiež Perfect Block mechanika, ktorá po správne načasovanom zablokovaní otvorí okno na nový útok. Vráti sa interaktivita s prostredím.

Zatiaľ je otázne, ktoré postavy v hre nakoniec uvidíme. Tvorcovia nám totiž predstavili prvých pár priamo v hre a ďalšie budeme vidieť v streamoch čoskoro. Vracajú sa Sonya Blade (ktorú si v hre strihne Ronda Rousey), Scorpion, Sub-Zero, Raiden (tentoraz temný a zdá sa, že aj antagonista), Baraka a Skarlet, ktorá je známa skôr starším fanúšikom série, no objavila sa aj v DLC pre MK9.

Úplne novou postavou je Geras, ktorý dokáže manipulovať časom a bude mať zjavne dôležitú rolu v príbehu hry. Toho nám bližšie predstavil aj samostatný trailer. No a už dlhšie vieme, že Shao Kahn bude bonusom pre tých, ktorí si hru predobjednajú. Príbehový trailer nám naznačil aj ďalšie postavy, z ktorých boli najvýraznejší Kung Lao a Liu Kang, takže týchto by sme tu čakali taktiež. Autori odteasovali ešte jednu postavu, ale len naozaj bleskovou ukážkou, takže nevieme isto, kto by to mal byť. Je však možné, že to bude Kabal. Podľa menu hry v streame to vyzerá tak, že by mala hra ponúknuť 25 postáv.

Príbeh bude pokračovať tam kde predošlé hry skončili a pôjde hlavne o Raidena, ktorého uvidíme v podobe, ako sme ho doteraz nepoznali. Ten je totiž tak zaslepený tým, že chce poraziť svojich nepriateľov, až mu to trochu zatemní mozog. Ale možno v tom má prsty aj niekto iný, kto sa zahráva s prúdom času, keďže nám prológ predstavil ženskú postavu nazvanú Kronika. Tá priamo manipuluje časom a uvidíme, aký je vzťah medzi ňou a Gerasom.

Injustice 2 je zjavne teraz pre autorov dosť veľkým vzorom, keďže niekoľko zmien ide presne v jej štýle a najvýraznejšou je vybavenie postáv. Každá postava má nielen 3 základné variácie, ale aj možnosti úpravy konkrétnych častí oblečenia a vybavenia, ktoré si ešte ďalej môžete vylepšovať (cez augment sloty). Postavy tak môžu vyzerať úplne inak, no taktiež môžu byť silnejšie. Kozmetiky tu bude určite veľa a ak pôjde presne v štýle Injustice 2, nemusí to byť zlé, keďže sa veci dali získať hraním a v MP nemali dopad. Aj tu si ale budeme musieť počať na plné predstavenie.

Mortal Kombat 11 vychádza 21. apríla, no multiplayerová beta 28. marca, kedy budeme mať dojmy z hry už aj od hráčov. Dovtedy ale budú prebiehať pravidelné streamy, kde autori predstavia jednotlivé časti hry a nové postavy.  Zatiaľ tu máme predstavenú špeciálnu Kollector’s Edition hry aj s maskou Scorpiona.

Čo všetko sme sa dozvedeli o Mortal Kombat 11?





Čo všetko sme sa dozvedeli o Mortal Kombat 11?  Čo všetko sme sa dozvedeli o Mortal Kombat 11?  Čo všetko sme sa dozvedeli o Mortal Kombat 11?
Čo všetko sme sa dozvedeli o Mortal Kombat 11?  Čo všetko sme sa dozvedeli o Mortal Kombat 11?  Čo všetko sme sa dozvedeli o Mortal Kombat 11?
Čo všetko sme sa dozvedeli o Mortal Kombat 11?  Čo všetko sme sa dozvedeli o Mortal Kombat 11?
Páči sa mi! (+5)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19901)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk