Týždenník - CES týždeň

Tento týždeň bol plný technologických noviniek z CES výstavy, kde sa nám ukázali nové procesory, grafiky a veľa elektroniky.

pridal saver 13.1.2019 o 21:06 pod hry
Týždenník - CES týždeň

HRY > NOVINKY >

CES prinieslo veľa ohlásení, z ktorých boli pre nás dôležité ohlásenia Intelu, AMD, Nvidie, ale aj iných herných firiem, ktoré priniesli herný hardvér.

Intel ukázal svoje aktuálne procesory z 9. generácie, kde prinesie aj sériu bez grafického čipu, ohlásil aj príchod 10nm procesorov na tento rok, konkrétne to budú notebookové verzie. AMD zase ohlásilo príchod 7nm procesorov na polovicu tohto roka a aj prvú grafiku na 7nm technológii a to Radeon 7, bude však rovnako nacenený ako RTX2080 (699 dolárov) a aj s rovnakým výkonom. Má však viac pamäte a to 16GB. Zároveň však napriek 7nm bude mať aj vyššiu spotrebu a nebude mať raytracing.

Celé to doplnila Nvidia, ktorá predstavila RTX2060, tá rovno dostala aj testy. Cenovo ide o najlepšie postavenú raytracingovú kartu, ktorá ponúkne výkon GTX1070ti, s pretaktovaním takmer GTX1080. Bude mať síce 6GB pamäte, ale cenu 350 dolárov, čo je o 125 dolárov menej ako je nacenená GTX1070ti. U nás by mala byť za 369 eur. Uvidíme však, ako nacenia svoje karty ostatní výrobcovia. Karta vyjde v utorok. 

Nvidia pridala aj ohlásenie notebookových RTX grafík a aj rozšírenie G-syncu. To sa bude rozširovať do freesync monitorov, ale len do tých s plnou podporou VESA štandardu, a teda plnou podporou frekvencií. Preto teraz bez problémov funguje len niekoľko monitorov. 

Z iných CES noviniek napríklad:

- Alienware ukázal upgradovateľný notebook.
- Alienware to doplnil aj masívnym 55 palcový monitor.
- Razer k tomu predstavil aj svoj prvý monitor.
- HTC ukázalo novinky do svojej virtuálnej reality.
- LG ukázalo rolovateľný displej, ktorý príde tento rok
- Samsung ukázal Microled TV
- Asus ukázal svoje monitory.
- Samsung predstavil herný notebook.
- Asus priniesol aj zaujímavý ROG mothership notebook.
- Mix noviniek z CES
- Ukážky vozidiel predstavených na CES
- Razer ukázal svoju gaučovú myš a klávesnicu Razer Turret a predstavil aj tituly podporované myšou a klávesnicou na Xbox One.

Popritom konzola Mad Box dostala svoj finálny dizajn, stále je však ešte tri roky vzdialená. Uvidíme, či z toho nakoniec niečo bude, keďže Slightly Mad Studios je malá firma a aj keď jej šéf spomína, že záujem o konzolu majú hneď traja investori, stále tam nie je nič finálne. 

Z hier Glukhovsky ohlásil špeciálnu edíciu Metro hry, k tomu Metro ponúklo nové zábery a dostalo aj Xbox One bundle so všetkými Metro hrami. Hra vychádza už o mesiac a marketing sa stupňuje.

SECTROVIDEO58699.

Rovnako vo februári vyjde aj Anthem, ktorý dostal svoj CES trailer a požiadavky na PC a pridal aj marcový The Division 2, ktorý si už pod seba zobralo AMD a bude ho ponúkať zadarmo ku svojej karte Radeon 7. Pridá aj Resident Evil 2 a Devil May Cry 5.

Z iných noviniek práve vyšla Catherine Classic na PC, konzoly pre zmenu dostali Hitman HD collection ponúkajúcu len čisté porty Absolution a Blood Money s minimom vylepšení. K tomu 3DMark vypustil raytracingový benchmark Port Royal. Ale správou týždňa bol rozchod Bungie a Activisionu, firmy sa po siedmych rokoch rozchádzajú a Bungie si necháva Destiny. Počas svojej spolupráce spravili len dve hry namiesto plánovaných štyroch a aj keď Destiny 1 a aj 2 sa zo začiatku slušne predávali, Bungie má stále problém s udržaním si hráčov po vydaní. Masívne im odchádzajú.

V oblasti recenzií sme sa pozreli na Pillars of Eternity II: Deadfire - The Forgotten Sanctum expanziu, ako aj na Nippon Marathon a Switch tituly Fitness Boxing a New Super Mario Bros U Deluxe. Doplnili sme to interview o Cyberpunku a aj s Goichi Sudom o Travis Strikes Back. Z hardvéru sme otestovali OnePlus 6T a sériu myší s wireless nabíjaním.

Nakoniec sme to doplnili článkom Sector v kocke 2018. Zhrnuli sme ktoré, hry od nás dostali ocenenia hry roka, pridali sme aj hry roka 2018 a nakoniec aj spustili čitateľské hlasovanie. Môžete tak vyberať svoje hry roka.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19600)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk