Ktoré hry od nás doteraz získali ocenenie Hra roka?

Obzrime sa hlboko do histórie Sectoru a prejdime si spoločne hry, ktoré našu redakcie za tie roky najviac zaujali.

pridal matus_ace 7.1.2019 o 21:02 pod hry
Ktoré hry od nás doteraz získali ocenenie Hra roka?

HRY > NOVINKY >

Čoskoro sa pozrieme na to, ktoré hry redakciu Sectoru najviac oslovili v minulom roku, pričom o post najlepšej hry minulého roka sa opäť pobilo hneď niekoľko silných titulov. Ešte predtým sa ale spolu s nami obzrite do našej minulosti. Sector je už totiž poriadne starý, možno starší ako mnohí z vás a my sme sa rozhodli prehrabať sa vlastnými archívmi a pripomenúť si hry, ktoré našu redakciu (v ktorej sa za tie roky premlelo dosť veľa redaktorov) v minulosti zaujali najviac.

Niektoré veci zo začiatkov Sectoru už naša databáza bohužiaľ neobsahuje, takže začneme až rokom 1999, kedy sme hry roka síce ešte nevyhodnocovali, ale môžeme si pozrieť aspoň najlepšie hodnotené hry v danom roku. Neskôr sme už najlepšie hry roka začali vyhodnocovať, ale ročníky 2005, 2006 a 2007 nemali hromadné hodnotenie, ale hodnotenie rozdelené podľa platforiem. Z nich si však vyberieme najlepšie hodnotenú hru na prvých priečkach.

1999

Omikron: The Nomad Soul - najvyššie hodnotenú hru roka 1999 recenzoval saver a je to táto dnes ikonická akčná adventúra.

2000

Homeworld - dnes už kultová vesmírna stratégia si od nás v roku 2000 odniesla hodnotenie 9,7 (vtedy sme ešte nepoužívali dvadsiatkovú sústavu hodnotenia) a o jej kvalitách svedčí aj to, že keď sa v roku 2015 dočkala remastru, stále v recenzii bodovala veľmi vysoko.

2001

NHL 2002 - tí starší z vás si tento ročník určite veľmi dobre pamätajú ako jeden z tých najlepších vôbec. Zaujímavé zmeny, perfektne vyladená hrateľnosť, množstvo noviniek, no tiež legendárne vymyslené mená v slovenskej reprezentácii. Tým všetkým hra bodovala.

2002

Age of Wonders II - rok 2002 bol veľmi silný. Vyšla tam očakávaná česká Mafia, prvý diel série Battlefield, skvele pokračoval No One Lives Forever a tiež Hitman. Najvyššie hodnotenie ale získala dvojka série Age of Wonders.

2003

Call of Duty - dnes už síce poriadne obohratá platňa, ale v roku 2003 nová a svieža značka, ktorá ešte ďalej posunula to, čo nám predstavil Medal of Honor: Allied Assault. Hra ponúkla niekoľko zaujímavých kampaní a parádnu akciu. Navyše sme už priniesli prvé vyhodnotenie, ktoré si môžete prečítať.

Ktoré hry od nás doteraz získali ocenenie Hra roka?

2004

GTA: San Andreas - ďalšie úplné vyhodnotenie a jeho víťazom bolo jednoznačne San Andreas, ktoré oproti svojim predchodcom ešte rozšírilo už tak bohaté možnosti. Fanúšikovia série na hru doteraz radi spomínajú.

2005

God of War - tu sme už hodnotenia rozdelili podľa platforiem, takže si môžete sami pozrieť naše rebríčky najlepších hier pre PC, PS2, Xbox, NDS, PSP a N-gage. Víťaz však môže byť len jeden a v tomto prípade to bola prvá Kratova výprava.

2006

Shadow of the Colossus - PS3 už bola na horizonte, aj tak však PS2 priniesla ešte jeden obrovský hit, ktorý sa dodnes (aj vďaka remastru) teší veľkej popularite. Opäť si môžete pozrieť jednotlivé rebríčky, tentoraz pre PC, PS2, Xbox 360, Wii, NDS a PSP.

2007

Bioshock - aj rok 2007 bol neuveriteľne silný, opäť sme vám priniesli rebríčky rozdelené do kategorií podľa platforiem: PC, Xbox 360, PS3, PS2, PSP, Wii a NDS. Jedna hra to však výrazne prevalcovala a získala si svojim unikátnym svetom a príbehom množstvo fanúšikov.

Ktoré hry od nás doteraz získali ocenenie Hra roka?

2008

GTA 4 - v roku 2008 sme hodnotenie zjednotili do jedného rebríčka, ktorému dominovalo očakávané pokračovanie série GTA, ktorá prvý raz zavítala na vtedy aktuálne konzoly.

2009

Dragon Age: Origins - BioWare sa vrátili k fantasy vo veľkom štýle a priniesli naozaj parádnu RPG, ktorá rozbehla sériu, ktorá je tu s nami stále a jej ďalšie pokračovanie je pred nami. Celý rebríček si môžete pozrieť v sumarizujúcom článku.

2010

Mass Effect 2 - BioWare sme ocenili aj rok po Dragon Age: Origins, kedy si väčšinu redakcie získala skvelé pokračovanie Mass Effect série, ktoré nielenže stavalo na úspešnom predchodcovi, ale prinieslo vylepšenia v každej oblasti. Celý rebríček nájdete tu.

2011

Batman: Arkham City - boj o najvyššiu priečku bol v roku 2011 naozaj tuhý, ale opakovala sa situácia z roku 2010, kde si titul najlepšej hry odnieslo po každej stránke vynikajúco vylepšené pokračovanie milovanej hry. Zvyšnú časť rebríčka si môžete pozrieť tu.

2012

Dishonored - možno bolo až prekvapením, že v tak silnom roku, kedy po rokoch vyšlo nové Diablo, nový Max Payne, Far Cry 3 a iné hry, si nás nakoniec najviac získala novinka od Bethesdy. Bolo to však príjemné prekvapenie.

2013

Bioshock Infinite - získala si nás prvá časť, bodovala aj druhá, takže sa dalo čakať, že si nás podmaní aj tretia. Jej svet v oblakoch mal snáď ešte väčšie čaro ako predchodcovia a charizmatická Elizabeth bola len čerešničkou. Kde sa umiestnilo GTA V? To nájdete vo zvyšku rebríčka.

Ktoré hry od nás doteraz získali ocenenie Hra roka?

2014

Wolfenstein: The New Order - v roku 2014 sme redakčnými hlasmi najvyššie dostali návrat akčnej klasiky, ktorý posunul Wolfenstein univerzum do alternatívnej doby, kedy nacisti vyhrali 2. svetovú vojnu. Do celkového rebríčka sa dostalo aj niekoľko indie prekvapení.

2015

Zaklínač 3: Divoký hon - tu bolo snáď rozhodnuté už dopredu, keďže Geralt na svojej tretej výprave prevalcoval prakticky všetko a CD Projekt RED potvrdili svoju pozíciu medzi vývojárskou elitou. Za sebou v rebríčku nechali aj dlhšie fungujúce značky.

2016

Uncharted 4 - v roku 2016 na celom svete súperili najmä Uncharted 4 a Overwatch, pričom u nás sa do boja o čelnú pozíciu zamiešali ešte tri iné značky. Viac sa už dozviete, ak si rozkliknete celý rebríček.

2017

The Legend of Zelda: Breath of the Wild - oproti tomu to bolo v minulom roku viac jednoznačné a dominoval nielen Switch, ale aj jeho nová Zelda hra, ktorá ukázala krásny otvorený svet s nevídanou voľnosťou. Ani hry na ostatných priečkach rebríčka sa však nemali za čo hanbiť.

Rok 2018 taktiež priniesol niekoľko silných titulov a už čoskoro sa dozviete, ktorý z nich to vyhral u nás. Zatiaľ ale môžete skúsiť v diskusii tipovať, či sa s nami podeliť o to, čo minulý rok najviac zaujalo vás.

Ktoré hry od nás doteraz získali ocenenie Hra roka?





Páči sa mi! (+6)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19853)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk