Týždenník - Far Cry sa vrátil

Ohlásenie novej Titan RTX grafiky, The Game Awards s novými ohláseniami hier a Avengers trailer vládli tomuto týždňu.

pridal saver 9.12.2018 o 21:57 pod hry
Týždenník - Far Cry sa vrátil

HRY > NOVINKY >

Ohlásenie novej Titan RTX grafiky, The Game Awards s novými ohláseniami hier a Avengers trailer vládli tomuto týždňu. Avengers ukázal trailer na budúcoročné zavŕšenie udalostí predchádzajúceho filmu a znovu vo veľkom štýle.

Samotné The Game Awards vyhral tento rok God of War po súbojoch s Red Dead Redemption II v rôznych kategóriách. Vyhodnotenie doprevádzalo 10 ohlásení nových hier, kde najvýraznejším bolo ohlásenie Far Cry: New Dawn, nový spin-off, ktorý skráti čakanie na Far Cry 6. Autori nás vtiahnu do obdobia 17 rokov po udalostiach pôvodnej hry, kde sa po atómovej vojne začína vo svete anarchia. My ju budeme spoznávať z pohľadu dvoch sestier, ktoré majú vlastný gang a práve plánujú zaútočiť na ešte väčší gang, ktorý aktuálne ovláda údolie. 

Druhým najvýraznejším bolo ohlásenie The Outer Worlds, novej hry od Obsidianu, ktorý takto ukazuje, že má aj na väčšie tituly ako izometrické RPG. Prakticky sa vracia späť k štýlu Fallout: New Vegas, ale presúva ho do vesmíru a pridáva viac akcie a možností. Titul vyjde budúci rok.

Z ďalších hier boli ukázané Psychounauts 2, Strangers Things 3, alebo aj Mortal Kombat 11, pridal sa aj teaser na Crash Team nitro Racing alebo Marvel Ultimate Alliance 3, ktoré bude exkluzívne pre Switch. Pridal sa aj teaser na nový Dragon Age, aj keď len veľmi strohý.

 

Z iných vecí cez týždeň dostal Battlefield V nový update, ktorý zvýšil RTX výkon aj o 50% a viac a k tomu hra dostala update, ktorý pridal novú tankovú mapu, novú kampaň a aj tréningovú mapu. Boli spustené aj Tides of War misie, v ktorých sa dajú odomykať nové zbrane. Zo stratégií bol prekvapivo ohlásený titul Conan Unconquered, v ktorom budeme stavať a obraňovať svoje mesto. Zo zaujímavých multiplayeroviek prešiel cez víkend na free 2 play Counter Strike GO, ktorý k tomu pridal aj vlastný battle royale režim. Síce menší, ale je to veľký skok vpred pre už zastaralú stagnujúcu hru. 

 

Okrem toho z Battle Royale hier PUBG obohatila zimná mapa, aj keď zatiaľ len v test serveroch na PC, ale čoskoro sa dostane do plnej verzie a v januári aj na konzoly. Mapa priniesla novú zbraň, vozidlo a aj zaujímavosť a to stopy v snehu po nepriateľoch. K tomu práve vyšla aj PS4 verzia hry. Do PUBG mobile práve mapa prichádza. Mimochodom, PUBG Mobile sa stalo najlepšou Android hrou roka podľa Google rebríčkov.

Akoby to nestačilo, zimný update dostal aj Fortnite, kde pre blížiaci sa ľadovec zamrzla časť ostrova. Samozrejme, hra dostala aj vianočné veci a pekným prídavkom sú lietadlá. K tomu sa spúšťa aj Creative režim, v ktorom si hráči môžu vytvoriť vlastné mapy a hrať na nich menšie multiplayerové režimy. A keďže Epicu tak dobre Fortnite ide, rozhodol sa spustiť vlastný Store, ktorým bude výrazne konkurovať Steamu a aj GOG. Totiž pre vývojárov nastavil veľmi dobré ceny a zároveň začína rozdávať hry zadarmo. Prvou bude Subnautica už budúci týždeň, zaistil si aj exkluzivity, kde rovno exkluzívne vyšiel Ashen. Neskôr chcú expandovať aj na Android, kde už sami distribuujú Fortnite.

Expandovať na Android chce aj Microsoft, ktorý tam chce postupne priniesť svoj Game Pass v podobe streamingu. Nakoniec to chce priniesť na čo najviac platforiem. Zároveň sa objavil leak, že nový Xbox má mať Zen 2 procesor a nextgen GPU od AMD. K tomu sa o Zen 2 procesoroch začali šíriť prvé informácie, aj keď nevieme, či sú presné. Plné ohlásenie čakáme začiatkom roka na CES.

  

Z hardvéru bola ohlásená aj najvyššia RTX karta a to samozrejme Titan RTX, ktorá bude stáť 2500 dolárov a ponúkne 24GB pamäte a masívny 16Tflops výkon. Raytracing bude len mierne vyšší ako pri RTX2080ti a to o 1 Gigarays na 11Gigarays. Aby sme mohli výkon raytracing kariet otestovať, 3Dmark začiatkom januára pridá do ponuky nový benchmark.

  

Okrem toho mal svoju prezentáciu aj Qualcomm, ktorý predstavil Snapdragon 855 procesor. Ten bude v mobiloch ako prvý podporovať 5G pripojenie. Pridal aj predstavenie Snapdragonu 8cx , ktorý bude určený pre Windows notebooky. Je to prvý 7nm procesor pre notebooky.

My sme k tomu pridali tipy na vianočné darčeky a samozrejme recenzie, kde sme sa pozreli ne GRIP: Combat Racing, klasiku Asterix a Obelix XXL 2, doplnili sme to Tetris Effect titulom a aj stratégiou Mutant Year Zero. Zrecenzovali sme aj Toki a Deep Sky Derelicts. Z hardvéru sme otestovali iPhone XR, ktorý sklamal pomerom ceny a ponuky, a aj hodinky Galaxy Watch od Samsungu. Z klávesníc sme teraz otestovali Corsair K70 RGB MK2 Low Profile Rapidfire.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19841)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk