Bethesda udelila ban hráčom Fallout 76 za homofóbne útoky, sľubuje ďalšie vylepšenia a dlhodobú podporu

Autori riešili nepríjemný homofóbny incident a páchateľov potrestali trvalým banom. Vydavateľ tiež prisľúbil dlhodobú podporu a mnohé vylepšenia.

pridal Gam_er 1.12.2018 o 17:51 pod hry
Bethesda udelila ban hráčom Fallout 76 za homofóbne útoky, sľubuje ďalšie vylepšenia a dlhodobú podporu

HRY > NOVINKY >

Bethesda to s Fallout 76, ktorý žne kritiku, nemá ľahké. Vývojári na hre naďalej pracujú, no vydavateľ najnovšie riešil skupinu hráčov, ktorú zabanoval kvôli šokujúcemu homofóbnemu útoku. Situácia sa týka incidentu v hre, počas ktorého sa skupina hráčov zamerala na ďalšiu skupine s cieľom obťažovania, pričom v ich proximity chate bolo zaznamenané, že do hry prišli eliminovať všetkých gayov. 

Hra totiž využíva chat založený na proximite, čo znamená, že v predvolenom nastavení môžete hovoriť a počuť ostatných hráčov, ak sa nachádzate v ich blízkosti. Následkom toho vzniká zaujímavá interakcia medzi hráčmi, ktorá sa však môže skončiť aj nepríjemne, ako v prípade tohto incidentu. Skupina agresívnych hráčov pokračovala v sledovaní obťažovanej skupiny, ktorú potom v priebehu 10 minút pozabíjala. Ich vodca s prezývkou NathanTheHicc potom do chatu povedal hanlivé slová ako "queer down" a "decontaminate the aids". 

Jeden z hráčov, ktorý bol obeťou incidentu, celú situáciu zverejnil na svojom Twitteri. Jeho tweet bol potom posunutý k manažérom pre komunitu, ktorí boli podľa hráčových slov veľmi ochotní a láskaví. Ohlásenie hráčov bolo kvôli herným mechanikám trocha problémové. K incidentu sa vyjadril aj samotný strojca NathanTheHicc, ktorý povedal, že jeho verzia je rovnaká, ako tá, ktorú videla verejnosť. Jediný rozdiel podľa neho spočíva v tom, že necíti nenávisť voči komunite homosexuálov. Celé to považoval len za srandu a hravú nezrelosť, ktorú ľutuje a dodáva, že nič podobné už nemá v pláne robiť naďalej. Situácia podľa neho nebola plánovaná, len spontánne rozhodnutie. 

Trestom pre hráčov bol počiatočný trojdňový ban, pričom Bethesda celú situáciu overovala. Po ďalšej kontrole identifikovali všetkých hráčov, ktorí dostali trvalý ban. Aj napriek nepríjemnostiam, ktoré sú z hrou spojené či už pri chovaní hráčov, technických problémoch a podobne, si Bethesda nový prírastok do série Fallout pochvaľuje a hovorí, že ho hrajú milióny hráčov.

„Veľká vďaka všetkým, ktorí hrajú Fallout 76 a vybrali si s nami túto cestu. Milióny z vás hrajú našu hru a hrajú ju naozaj veľa času. Radi sme počúvali vaše príbehy s hrou, zdieľali vaše fotky a bojovali s vami, v snahe obnoviť Appalachiu". 

K tomu Bethesda doplnila aj stanovisko, ktoré sa týka dlhodobej podpory hry, kde treba očakávať zlepšenia a rozšírenia:

„Keď budeme naďalej čítať reakcie a sledovať vaše streamy, lepšie porozumieme problémom, ktoré vás v súvislosti s hrou trápia. Je nám jasné, že sa v nej nachádza veľa frustrujúcich chýb. Chceme však, aby ste vedeli, že sa zaväzujeme k pravidelnému rozširovaniu opráv, pridávaniu nových funkcií a implementácii zmien, ktoré vychádzajú z vašej spätnej väzby.

Taktiež pokračujeme v práci na neuveriteľnom zozname aktualizácií pre hru, vrátane nových úloh, udalostí, frakčnom systéme PvP a ďalších vecí. Sme presvedčení, že s vašou podporou môžeme urobiť Fallout 76 neuveriteľnou skúsenosťou po dobu niekoľkých rokov,” dodáva Bethesda.

Fallout 76 si môžete zahrať na PC, PS4 a Xbox One. 





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk