Tipy na herné vianočné darčeky - aký darček kúpiť hráčovi?

Vianoce sa blížia a pozrime sa na to, čo je momentálne zaujímavé v ponuke v rôznych oblastiach hier, hardvéru, konzol a TV.

pridal saver 5.12.2018 o 23:36 pod hardware
Tipy na herné vianočné darčeky - aký darček kúpiť hráčovi?

HARDWARE > NOVINKY >

Vianoce sa blížia a pozrime sa na to, čo je momentálne zaujímavé v ponuke v rôznych oblastiach hier, hardvéru, konzol a TV. Je toho množstvo, a tak vyberieme niektoré zaujímavé produkty. Nebudú nevyhnutne najlacnejšie, ale budú nové a zaujímavé. 

Pozrime sa na to po kategóriách, ale ak nechcete prechádzať dlhým zoznamom, mobilom alebo smart hodinkami nič nepokazíte. 

 

Pre muža / priateľa / staršieho syna

Toto je ťažká kategória, keďže musíte vedieť, čo daná osoba má a čo potrebuje. Musíte vedieť, akú má platformu, alebo akú by chcel. Podľa toho môžete kúpiť na danú platformu hru, kde ale tiež treba zistiť, aké hry sa mu páčia. Môžete mu kúpiť aj nejakú platformu, napríklad konzolu, akú ešte nemá, alebo nové PC či notebook. Samozrejme, to už záleží od toho, koľko peňazí chcete obetovať. Čím viac, tým lepšie treba premyslieť, aby ste nekúpili zbytočnosť. Aj keď, dnes ak už objednávate z internetu, viete to pekne vrátiť a vymeniť.

Viete kúpiť aj mobil, teraz sa pekne rozbehli herné mobily, ale aj retro konzoly pre starších nostalgikov. Smart hodinkám sa poteší každý.

Plus, ak má PC, dá sa kúpiť upgrade hardvéru, napríklad grafická karta sa dá vylepšiť, procesor, dokúpiť pamäť alebo harddisk. Pritom externý harddisk môže potešiť každého, funguje aj ku konzolám, notebookom, PC.  Rovnako každému hráčovi sa môže zísť herný headset. 

Ak chcete ísť na istotu, viete kúpiť rôzne predplatené karty pre PC alebo konzoly, teda kúpite peniaze do Steamu, na Xbox Live alebo PSN. Plus na Xboxe je parádna možnosť predplatiť mu Game Pass napríklad na celý rok, tam má 200 hier, ktoré sa stále rozširujú. 

Vyberiete si len sumu a nech si už obdarovaný kúpi, čo len chce. A je ešte posledná možnosť a to pozrieť sa po knihách podľa herných značiek, len si treba zistiť, ktoré herné série hráva a k tej mu kúpiť knihu.

Ak to zhrnieme, môžete vyberať:

- hry
- herné postavičky
- hardvér do PC
- PC alebo notebook
- mobil
- smart hodinky
- retro konzoly
- predplatené karty 
- kniha
- monitor, TV
- game pass na Xbox One
- herná stolička

Pre manželku / priateľku / staršiu dcéru

A toto je kategória, kde sa musíte ešte presnejšie triafať do vkusu. Ale ak v tomto prípade rozmýšľate o hernej oblasti, zrejme viete, čo približne chce, alebo čo by sa jej páčilo. Možno niektoré ženy potešia hry, alebo rovno konzoly, notebook. 

Pre menej herne založené stačia mobily, tablety, kde si rozbehajú jednoduché stavanie mestečiek, farmičky, alebo skladanie slov z písmeniek. Ak je však skutočná gejmerka, pre ňu prakticky platí vyššia kategória, teda rovnako ako pre mužov. 

Z konzol ich môže zaujať Switch, ak jej k tomu dokúpite nejaké pekné Mario skákačky. Smart hodinkami tu tiež nič nepokazíte, fit náramkom tiež nie. Len pri hodinkách a náramkoch dávajte pozor na veľkosť, aby neboli väčšie ako ruka.

Vyberajte tak:

- Mobil
- Smart hodinky, fit náramok
- Herné postavičky
- Herná kniha
- Notebook
- Switch konzola

 

Pre dieťa / teenagerov

Deti od tých 6-7 rokov vyššie určite poteší mobil, kde už lacné mobily vedia pekne rozbehať všetky hry. Samozrejme, čím sú starší, tým ich rýchlejší mobil poteší viac. Rovnako smart hodinky to tu istia, ak už teda má mobil a chcete mu dať niečo naviac. Prípadne tablet, aj keď to pri dnešnej veľkosti mobilov už nie je nevyhnutná vec.

Ak nemá PC alebo notebook, tak to poteší vždy, prípadne ho treba raz za čas vymeniť za nový, alebo v prípade desktopov upgradnúť. Tu však dávajte pozor na konfiguráciu, aby ste nekupovali niečo, na čom sa nedá zahrať. Z doplnkov sa pekne dá dokúpiť lepšia klávesnica, alebo lepšia myš. To sú cenovo prijateľné položky. Zaujímavý by mohol byť aj nový monitor.

Ak mu chcete kúpiť konzolu, je tam napríklad Xbox One s Forzou Horizon 4 a Game passom, kde platíte mesačne 10 eur a dieťa má k dispozícii cez 200 hier. PS4 môžete mu kúpiť so Spider-man hrou. Ale pre menšie deti je veľmi zaujímavá Nintendo Switch, ktorá má kartónové Labo hry, tie môže dieťa postaviť a následne sa pomocou nich hrať hry.

Plus, samozrejme, môžete nakúpiť rôzne hry na platformu, akú ste mu kúpili. Najnovšie vyšiel Farming Simulator 19 a dostupná je aj balená verzia Fortnite.

Ak dieťa inklinuje k streamovaniu, alebo chce byť youtuberom, tak sa oplatí mikrofón, kamera, či už malá PC kamera, alebo poriadna kamera. 

Môžete tak vyberať:

- Lego s robotmi, s Minecraftom
- hry - autíčka, Minecraft, Fortnite, PUBG, športy
- mobil, tablet
- smart hodinky
- mikrofón, kameru
- niektorú konzolu
- počítač, notebook
- predplatené karty
- Game pass na Xbox One
- Herná stolička

 

Predplatené karty

Úplne najjednoduchšia vec je darovať predplatené karty, ktoré im do daného systému pridajú peniaze a oni si môžu kúpiť, čo uznajú za vhodné.  Predplatené karty sú na rôzne sumy, a tak si sami môžete vybrať, koľko do toho investujete.

Tipy na herné vianočné darčeky - aký darček kúpiť hráčovi?

Ak kupujete pre PC, tam sú rôzne digitálne systémy, ale najrozšírenejší je Steam, kde môžete kúpiť Steam Gift Card v rôznych hodnotách

Steam Gift Card od 5 do 100 eur 

Ak kupujete na Xbox One, kupujte Xbox Live predplatenú kartu, tá pridá peniaze ako na Xbox One, tak aj do Windows 10 Store. 

Ak máte PS4, tak zoberte Playstation Store predplatenú kartu

Môžete kúpiť už spomínaný Game Pass, ktorý sprístupní 200 hier na Xbox One, ktoré sa postupne rozrastajú. Môžete kúpiť na mesiac, tri mesiace, polroka, alebo na rok. V balíku hier je aj 15 tiež titulov pre PC s Windows 10, kde napríklad budete mať prístupnú Forzu Horizon 4.

Xbox Game Pass 12 Months dostane od  € 

 

 

PC hardvér

Ak chcete pekný darček pre niekoho, kto má počítač, alebo pre seba, nové Intel procesory potešia, aj keď nie sú lacné. Samozrejme, treba k ním aj novú dosku.

Tipy na herné vianočné darčeky - aký darček kúpiť hráčovi?

Intel Core i9-9900K za cenu od
Intel Core i7-9700K za cenu od

Prípadne môžete zložiť celé PC, ktoré sme nedávno rozpisovali v článku s rôznymi konfiguráciami.

Tipy na herné vianočné darčeky - aký darček kúpiť hráčovi?

Možno oveľa viac poteší nová grafická karta, ktorá pôjde do každého počítača. Môžete zobrať nové RTX grafické karty aj s raytracingom.

Titan RTX - zatiaľ ešte nie je v ponuke, ale do Vianoc bude, ak chcete niečo skutočne exkluzívne a nevadí vám obetovať cez 2500 eur, toto bude nová najrýchlejšia karta na svete.

Ale nevyhnutne ju nemusíte mať a môžete zobrať aj nižšie verzie, ale stále veľmi výkonné:

Gigabyte RTX 2070 za cenu od
Gigabyte RTX 2080 za cenu od
MSI RTX 2080 Ti  za cenu od
 
V strednej triede nesklame GTX1060, prípadne nová RX590, aj keď tá má veľkú spotrebu.
XFX RX 590 FatBoy 8GB  za cenu od
 
Ak chcete väčší výber kariet, minule sme robili zhrňujúci článok.

Harddisky vždy potešia a môžete zobrať ako interný, najlepšie SSD, ktoré teraz idú za rozumné ceny, tak aj externý, ktorý sa tiež využije.

Kingston A400 480GB za cenu od
ADATA HD650 2TB, 2,5", za cenu od

Tipy na herné vianočné darčeky - aký darček kúpiť hráčovi?

Headsety využijú všetci hráči a máte tam rôznu ponuku cien od lacných cez strednú triedu okolo 80 eur až po herné hi-endy od 100 alebo aj 300 eur.

Pre streamera alebo youtubera sa oplatia mikrofóny, kde napríklad Blue majú veľmi kvalitnú ponuku.

Reproduktory môžete zobrať k PC rôzne 2+1, prípadne, ak má dobre umiestnený stôl, môžete zobrať aj 4+1. Prípadne mimo PC, deti a mládež potešia malé externé reproduktory, na ktoré sa pripoja mobil. 

JBL Flip3 za cenu od
Genius SW-G2.1 3000 za cenu od  € 
Logitech Z-625 za cenu od  € 

 

Tipy na herné vianočné darčeky - aký darček kúpiť hráčovi?

Klávesnicami nič nepokazíte, vždy sa dá stará vymeniť za novú, lepšiu. Je ich množstvo od lacných po drahé, kde ak chcete, aby vydržala, oplatí sa mechanická, ktorá ide od tých 80 eur, ale ak chcete len, aby to svietilo, môžete zobrať aj lacné 10-20 eurové.

Kingston HyperX HX za cenu od

 

Tipy na herné vianočné darčeky - aký darček kúpiť hráčovi?

Podobne ako pre klávesnice platí univerzálnosť pre myši, kde sa myš dá vždy vymeniť za lepšiu alebo novšiu. Rovnako sú v rôznych cenových kategóriách podľa kvality a značky

Razer DeathAdder Elite za cenu od
Logitech G403 Prodigy za cenu od
SteelSeries Rival 600 za cenu od

 

PC monitor

Tipy na herné vianočné darčeky - aký darček kúpiť hráčovi?

Monitory sa oplatí priebežne meniť za lepšie s vyšším rozlíšením, alebo s vyššou uhlopriečkou. Môžete ísť do lacného 27 palcového Samsungu s 1080p rozlíšením:

Samsung C27F390FH (1920x1080) za cenu od
 
Alebo môžete ísť vyššie do 4K, kde má tiež Samsung peknú cenu:
 
Samsung U28E590D (4k) za cenu od € 
 
Ak chcete ideálny kompromis v rozlíšeniach, 1440p je dobré riešenie a hlavne, ak zoberiete aj so 144hz podporou s G-syncom:
 
Dell S2716DG (2560x1440) za cenu od  € 
 
Prípadne rovno 4K monitor s G-syncom a parádnymi farbami:
 
Acer XB271HK (4k) za cenu od


Kompletný rozpis monitorov si môžete pozrieť tu.

 

Desktop

Tipy na herné vianočné darčeky - aký darček kúpiť hráčovi?

Ak chcete kúpiť celé nové počítače, vybrali sme päť v rôznych kategóriách, od najnižšej po najvyššiu. Z najnižšej tu máme za niečo cez 500 eur základný výkon s Pentium procesorom a GTX1050 grafikou

HAL3000 Online Gamer za cenu od

Ak chcete ísť vyššie, HPéčko už má v peknom balení i5 procesor s GTX1050 grafikou

HP Pavilion 690 za cenu od

Ale ak chcete niečo viac, tak rovno i5 s GTX 1070 grafikou rovno v hernom dizajne

HP Omen 880 za cenu od

Ak radšej niečo s masívnym výkonom, čo aj vydrží, tak zoberte i7 s RTX 2080 grafikou

Acer PREDATOR Orion 5000 za cenu od

Alebo ak idete na ultra maximálny výkon, i9 a dve RTX 2080ti karty vám to ponúknu. Lacné to však nebude

Acer PREDATOR Orion 9000 za cenu od € 


Podrobný výber PC desktopov sme spísali tu.

Notebook

Tipy na herné vianočné darčeky - aký darček kúpiť hráčovi?

Z notebookov máte tiež na výber rôzne cenové kategórie, ale ak chcete niečo pre hry, tak si sledujte, aby mal dedikovanú grafickú kartu, napríklad aspoň GTX 1050, alebo RX 560M. Tú má aj Lenovo Legion

Lenovo Legion Y520 za cenu od

Nad tisícku už idú výkonnejšie notebooky, kde máte napríklad GTX1060 grafiku

HP Omen 15 za cenu od

A ak chcete niečo úplne super, tak i7 a GTX1070 vám spojí MSI v tenkom notebooku

MSI GS73 za cenu od


Podrobný zoznam zaujímavých notebookov si môžete pozrieť tu.

 

Mobil

Tipy na herné vianočné darčeky - aký darček kúpiť hráčovi?

Z mobilov je masívny výber, kde viete kúpiť pekné a lacné mobily už do 200 eur a najvýkonnejšie už idú okolo 300-400 eur. Môžete zobrať napríklad novú Xiaomi Mi8 lite verziu so stredným, alebo plný Mi8 s vysokým výkonom a parádnou kamerou. 

Xiaomi Mi 8 6GB/64GB za cenu od

Samsung teraz teraz spustil zaujímavú novú sériu s A7 a A9 mobilmi s tromi a štyrmi kamerami.

Samsung Galaxy A9 za cenu od

Ak chcete jeden z najlepších mobilov tohto roka, určite chodte do Mate 20 Pro, ponúka parádne kamery a vysoký výkon, ako aj odtlačok prsta v displeji

Alebo ak chcete niečo viac, Note 9 s perom je veľmi dobrá ponuka a rovnako jeden z najlepších mobilov roka.

Ak kupujete pre fanúšika iPhonov, sú tam nové XR, XS a XS Max mobily. Kde si priplatíte.

Apple iPhone XS 64GB za cenu od  € 

Rozsiahly výber mobilov sme nedávno spísali tu.

Herné mobily

Tipy na herné vianočné darčeky - aký darček kúpiť hráčovi?

Ak nechcete kupovať štandardné mobily a chcete niečo špeciálne, tento rok sa už pekne rozbehla kategória herných mobilov. Síce mobilné hry sa doteraz nedali brať nejako vážne, ale teraz s príchodom PUBG a Fortnite už dostávajú aj zmysel. 

ASUS ROG Phone je najlepšie, čo v tejto kategórii máme po strane doplnkov a výkonu a dizajnovo nezaostáva. Ponúka 90Hz AMOLED displej a pretaktovaný Snapdragon 845 procesor:

Asus ROG Phone za cenu od

Razer Phone 2 je podobný a ponúka aj 120Hz LCD displej, dva silné reproduktory a aj podsvietenie

Razer Phone 2 64GB za cenu od

Xiaomi Black Shark je zatiaľ u nás len v prvej verzii, ale stále s vysokým výkonom

Xiaomi Black Shark za cenu od

 

Tablet

Tipy na herné vianočné darčeky - aký darček kúpiť hráčovi?

Tablety už nie sú také žiadané ako niekedy, keďže v kategórii jednoduchého používania ich už prevalcovali mobily a zase vo vyššej kategórii na ne tlačia 2-in-1 PC. 

Samsung skúsil vylepšiť svoj Galaxy Tab a spraviť z neho 2-in-1 zariadenie. Síce ho obmedzuje Android systém, ale napriek tomu ponúka dobré možnosti na zábavu a aj na prácu. 

Samsung Galaxy Tab S4 za cenu od
 
Podobne je na tom aj iPad v Pro verziách, Apple tam spája prácu a zábavu
 
Apple iPad Pro 11  za cenu od
 
Microsoft tento rok skúsil spraviť nižšiu verziu svojho Surface Windows tabletu, kde v ňom ponúka plnohodnotné PC na nenáročné používanie:
 
Microsoft Surface Go za cenu od
 
Naopak, ak chcete náročné používanie, na to tu je Surface Pro, ktorý v sebe veľmi dobre spája notebook a tablet.
 
Microsoft Surface Pro za cenu od

 

Smart hodinky

Tipy na herné vianočné darčeky - aký darček kúpiť hráčovi?

Smart hodinky sú prakticky univerzálny darček, idú teraz veľmi do módy a to ani tak nie preto, aby ste sledovali koľko je hodín, ale pre prepojenie s mobilom, notifikácie, ale aj meranie tepu alebo spánku. 

Xiaomi a aj Huawei ponúkajú pekné a relatívne lacné verzie smart hodiniek, nemajú až také funkcie ako Samsungy, ale môžu vám postačiť. 

 
Samsung teraz práve vydal nové Galaxy Watch hodinky v dvoch veľkostiach, pričom ponúkajú množstvo fitness funkcií, veľa aplikácií, kvalitný displej a aj slušnú výdrž a kvalitný displej. Majú ich aj v zlatoružovej pekne sa hodiacej ženám. Pritom, ak chcete hodinky pre deti, môžete im zobrať lacnejšie Gear Sport.
 
Samsung Gear Sport za cenu od
 
Nakoniec, ak máte iPhone, môžete za pozrieť po Apple hodinkách.
 

 

TV

Tipy na herné vianočné darčeky - aký darček kúpiť hráčovi?

Ak chcete kupovať novú TV, máte teraz masívne výbery 4K TV v rôznych verziách. Môžete ísť do lacných, ale už teraz pekne kvalitných televízorov, kde už pod 500 dostanete 55 palcov s kvalitným obrazom. Len tam nerátaje s kvalitným HDR

Samsung UE55 NU7172 za cenu od

Kvalitné HDR a super kvalitný obraz ponúknu OLED TV, kde LG je v tomto jednotkou, aj keď pri OLED musíte rátať s vypaľovaním obrazu. Akurát som niekde videl, ako sa do obrazovky vypálilo menu z Red Dead Redemption 2. Jednoducho tam nie je dobré, ak hráte dlho a je lepšie nechať obrazovke oddych, alebo pustiť inú hru, aby menu nebolo rovnaké.

LG OLED 55B8 za cenu od

Ak chcete na jednej strane kvalitný a na druhej strane nechcete vypaľovanie, QLED od Samsungu je odpoveďou. Môžete sa pozrieť na Q7, Q8, alebo navyššiu Q9 verziu. 

Samsung QE55 Q9FN za cenu od

Rozsiahlejší zoznam TV nájdete tu.

 

Konzoly - vianočné bundle

Konzoly sú pekným darčekom pod stromček, vždy tu majú jednotlivé firmy zaujímavé balenia aj s hrami. Môžete skúpiť Xbox One, PS4, alebo Switch, kde každá má čo ponúknuť.

Tipy na herné vianočné darčeky - aký darček kúpiť hráčovi?

Ak nepotrebujete 4K rozlíšenie, môžete zobrať Xbox One S s 1TB harddiskom, kde teraz nájdete ako čistú verziu bez hier, veľmi dobré je balenie s Forzou Horizon 4, ako pre deti, tak aj pre dospelých a nesklame ani Minecraft balenie. Zaujímavé je aj balenie s Battlefieldom V. Všetko už s 1TB diskom, priložený je aj Game Pass, ktorý sprístupní 200 hier na mesiac.

Ak chcete ísť do 4K, najlepšia voľba v konzolách je teraz Xbox One X, ktorý ponúka 4K rozlíšenia ako v hrách, tak aj 4K bluray mechanike pre filmy. Je v balení s Forzou Horizon 4 a pridávaná je aj Forza Motorsport 7, alebo je tam pekná biela verzia s Falloutom 76 a nechýba ani Battlefield V balenie.

Tipy na herné vianočné darčeky - aký darček kúpiť hráčovi?

PS4 ponúka slim verziu ešte aj v 500GB verzii, kde ju nájdete samostatnú, ale aj v balení so Spider-manom, alebo FIFA 19.  Zaujímavé je aj balenie s tromi hrami The Last Of Us, Uncharted 4, Ratchet and Clank.

Ak chcete z PS4 dostať viac, PS4 Pro ponúkne vyšší výkon, aj keď len v málo hrách ide v 4K, ale ponúkne kvalitnejší obraz ako základná PS4 verzia. Rovnako je v balení so Spider-manom, alebo FIFA19.

 

Tipy na herné vianočné darčeky - aký darček kúpiť hráčovi?

Nintendu teraz pekne ide ich Switch, kde majú jednu verziu, ale môžete kúpiť ako základnú, tak je teraz v ponuke aj s Pokémon hrami, alebo pre náročnejších hráčov s Diablom III a čoskoro tu bude aj s očakávanou bojovkou Super Smash Bros. Ultimate.

Nintendo Switch za cenu od

Na konzoly sme sa bližšie pozerali nedávno.

 

Ovládače

Tipy na herné vianočné darčeky - aký darček kúpiť hráčovi?

Samozrejme, ku konzolám môžete nakúpiť ďalšie gamepady, keďže väčšinou býva len jeden a niektoré hry podporujú aj hru dvoch hráčov (treba si vždy zistiť, ktoré, lebo ich je stále menej). Ale môžete si kúpiť aj kvalitnejší gamepad, alebo gamepad pre pohybovo obmedzených. Ten práve začal predávať Microsoft pod názvom Adaptive Controller. 

 
Štandardné gamepady môžete zobrať v základnej farbe, ale sú aj rôznofarebné, minecraftovské, vojenské motívy a veľa ďalších.
 
Sony DualShock 4 V2 za cenu od
 
Ak chcete špeciálne vylepšený gamepad pre čo najlepšie hranie, na Xbox One sa pozrite po Elite gamepade a na PS4 napríklad po Razer Raiju
 

Pre Xbox One je tu aj chuťovka a to retro ovládač z prvého Xboxu aj s displejom

Hyperkin Duke za cenu od  € 

 

Retro konzoly

Tipy na herné vianočné darčeky - aký darček kúpiť hráčovi?

Retro konzoly sú netradičný darček. Aj keď väčšinou nemajú dlhodobú hrateľnosť, keďže ide o staré skôr nostalgické hry. Ale zase darček to nemusí byť zlý.

Nová verzia SNES môže klasikov vrátiť späť do 90-tych rokov

 
Pre fanúšikov Playstation konzol je to návrat do starých čias.
 
 
Ak chcete niečo 
 
 

Retro konzoly sme si nedávno rozpísali tu.

 

Hry

Tipy na herné vianočné darčeky - aký darček kúpiť hráčovi?

Z hier je toho množstvo a ešte na to spravíme samostatný článok, ale ak chcete aktuálne najväčšie hity, tak tú sú:

Autíčková Forza Horizon 4 je už klasika, tentoraz ponúka otvorené prostredie Anglicka aj so zmenou ročných období

Forza Horizon 4 pre PC a Xbox One za cenu od
Forza Horizon 4 pre Xbox One za cenu od
 
Pre starších hráčov môžete kúpiť Red Dead Redemption 2, drsnú kovbojskú akciu v otvorenom prostredí Ameriky
 
Red Dead Redemption 2 pre Xbox One za cenu od
Red Dead Redemption 2 pre PS4 za cenu od
 
Deti a fanúšikov farmárskych hier určite zaujme Farming Simulator 19, kde sa musia starať o svoju farmu.
 
Farming Simulator 19 pre PC za cenu od
Farming Simulator 19 pre PS4 za cenu od
Farming Simulator 19 pre Xbox One za cenu od
 
Klasická Battle Royale hra PUBG stále ide a ak máte niekoho, kto hráva Fortnite a chce aj PUBG, tak je to dobrý darček.
 
Playerunknowns’s Battlegrounds pre PC za cenu od
Playerunknowns’s Battlegrounds pre PS4 za cenu od
Playerunknowns’s Battlegrounds Pre Xbox One za cenu od
 

Fortnite je hitovkou roka medzi deťmi a je síce zadarmo, ale môžete kúpiť balenie aj s bonusmi a hernou menou.

Fortnite: Deep Freeze Bundle pre PS4 za cenu od
Fortnite: Deep Freeze Bundle pre Xbox One za cenu od
Fortnite: Deep Freeze Bundle pre Switch za cenu od
Fortnite: Deep Freeze Bundle pre PC za cenu od
 
Ak chcete kúpiť niečo akčné, vojnová akcia Battlefield V nie je zlý výber
 
Battlefield 5 pre PC za cenu od
Battlefield 5 pre PS4 za cenu od
Battlefield 5 pre Xbox One za cenu od
 
Samozrejme, futbal nesmie chýbať ani tento rok
 
FIFA 19 pre PS4 za cenu od
FIFA 19 pre Xbox One za cenu od
FIFA 19 pre PC za cenu od
 
Prípadne zoberte nový príbeh Lary Croftovej
 
Shadow of the Tomb Raider pre PS4 za cenu od
Shadow of the Tomb Raider pre Xbox One za cenu od
Shadow of the Tomb Raider pre PC za cenu od

Parádny je aj nový Assassin's Creed Odyssey v starom Grécku

Assassin's Creed: Odyssey pre PS4 ide od  € 
Assassin's Creed: Odyssey pre Xbox One ide od  € 
Assassin's Creed: Odyssey pre PC ide od  € 

Spider-man pre PS4 nesmie fanúšikom komiksov chýbať

Marvel’s Spider-Man za cenu od
 
Fanúšikov skákačiek poteší Crash, ktorý je už dostupný na všetkých platformách.
 

Ak máte Switch, alebo ho plánujete kúpiť, pre deti tam je parádna ponuka Labo hier. Sú to hry, ku ktorým si ovládače môžu postaviť samotné deti. Od 6 do takých 12 rokov to môže byť veľmi zaujímavé. Už sú v predaji tri rôzne balenia s rôznym zameraním. Pre dievčatá napríklad Variety kit, pre chlapcov Vehicle alebo Robot kit. Na videu si môžete pozrieť skladanie a hranie Vehicle kitu.

Podobne na hračkách je postavený titul Starlink, ten je pre všetky konzoly, ale možno najlepšie vyznie na Switch konzole.

 

VR

Tipy na herné vianočné darčeky - aký darček kúpiť hráčovi?

Virtuálna realita sa rozbieha, síce pomaly, ale predsa a minimálne na občasné zahranie je to pekná vec. Z konzol viete kúpiť virtuálku pre PS4. Tam musíte kúpiť VR headset, kameru a aj ovládače, buď v jednom balení, alebo ak máte už kameru a ovládače, stačí headset. 

 
Oveľa vyššiu kvalitu VR priestoru ponúkajú virtuálky na PC, kde je veľká ponuka za rôzne ceny. Momentálne najkvalitnejšia ja HTC Vive Pro, aj keď samozrejme aj najdrahšia, ale Oculus je tiež veľmi dobrý a Mixed reality headsety sú pre zmenu lacnejšie, ale stále kvalitné.
 
Oculus Rift pre PC za cenu od
HTC Vive Pro pre PC za cenu od

Plus v ponuke sú aj rôzne mobilné virtuálky, ale tam sú samostatné ako Oculus Go, alebo len púzdra na mobil, kde musíte mať presne daný mobil.

 

Hračky a stolné hry

Tipy na herné vianočné darčeky - aký darček kúpiť hráčovi?

Z hračiek môže zaujať napríklad Lego, ktoré už má pekné robotické hračky hlavne v Lego Boost za primeranú cenu. Samozrejme Lego Minecraft, ktorých je už dostatok.

LEGO MINDSTORMS EV3 za cenu od

Zo stolných hier sa pozrite na Monopoly, tá má množstvo edícií, aj keď lokalizované do slovenčiny veľmi nie sú. Ak tak do češtiny. Tam nájdete napríklad:

Hasbro Monopoly: Gamer za cenu  € 

Ak však viete anglicky, môžete skúsiť aj 

Dostupné je už aj Monopoly Fortnite, ale tiež zatiaľ len anglická verzia. Tam pre deti bude zrejme dobré počkať na českú alebo slovenskú.

 

Figúrky

Tipy na herné vianočné darčeky - aký darček kúpiť hráčovi?

Zberateľov, ale aj deti potešia figúrky. Zatiaľ čo zberateľom a hráčom môžete kúpiť seriózne a pekne figúrky z hier, ktoré hrávajú, deti potešia napríklad zábavné Funko postavičky, teraz aj s témou Fortnite. Plus veľa postavičiek má aj Minecraft a zaujímavú sériu herných postavičiek priniesla firma NECA.

K tomu pre zberateľov a pre deti je na Switch rozbehnutá Amiibo séria figúrok, ktoré sa používajú aj v hrách na Switch, Wii U a 3DS. Je ich veľmi veľa, ale napríklad pekná kolekcia je na Splatoon 2, Legend of Zelda, alebo Detective Pikachu, ktorý čoskoro dostane aj film.

 

 

Herné knihy

Tipy na herné vianočné darčeky - aký darček kúpiť hráčovi?

Môžete sa pozrieť aj po knihách. Pozrite sa, akú hru hráva a napríklad Zaklínač, World of Warcraft, Metro, ale aj Assassin's Creed a ďalšie značky majú svoje knižné série. Zaujímavá môže byť World of Warcraft kuchárska kniha.

Kniha Gwent (zaklínač) za cenu od

Pre menších určite Fortnite alebo Minecraft, kde je už dostupných množstvo kníh:

 

Z iných vecí sa môžete pozrieť aj po komiksoch, plagátoch, ale aj rôznych tematicky herných veciach na oblečenie, kde sa dajú nájsť pekné tričká, čiapky, bundy a ďalšie.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk