Aké ceny majú konzoly? Ktorá sa oplatí kúpiť?

Akcie na čierny piatok sú už v rozbehu a ak chcete konzolu pred Vianocami, teraz je dobrý čas na nákup. 

pridal saver 18.11.2018 o 15:17 pod hry
Aké ceny majú konzoly? Ktorá sa oplatí kúpiť?

HRY > NOVINKY >

Akcie na čierny piatok sú už v rozbehu a ak chcete konzolu kúpiť pred Vianocami, respektíve niekomu na Vianoce, teraz je dobrý čas na nákup. Pozrime sa na ceny jednotlivých verzií a aj ich balenia.

V zásade sú teraz na trhu tri konzoly - Xbox One, PS4 a Switch, pričom Xbox One má dve verzie Xbox One S so základným výkonom, a to s 500GB diskom a 1TB diskom a výkonnejšiu Xbox One X, ktorá je s jedno 1TB diskom. Podobne to má PS4, ktorá má základnú PS4 slim verziu s 500GB a 1TB diskom a výkonnejšiu PS4 Pro s 1TB diskom.

Zatiaľ čo Xbox One a PS4 konzoly sú štandardné pripojiteľné k TV a zamerané na grafiku, Switch je odlišná konzola, ktorá umožňuje ako prenosné hranie, tak pripojené k TV. Síce v nižšej kvalite grafiky a poväčšinou s drahšími hrami, ale všetko je orientované na zábavu. Sú tam skladacie rôzne zábavné hry, kartónové Labo hry, ale je tam aj Fortnite, alebo teraz prišlo aj Diablo. Switch však nemá všetky akčné hry ako väčšie konzoly Xbox One a PS4.

Medzi Xbox One a PS4 si môžete vyberať podľa výkonu a podľa ponuky hier. Výkonovo je základná Xbox One konzola najslabšia, kde náročnejšie hry idú skôr v 900p rozlíšení, PS4 je mierne vyššie a hry väčšinou idú v 1080p rozlíšení. PS4 Pro ide výkonom hore a hry idú väčšinou v 1440p rozlíšení a nakoniec je najvýkonnejší Xbox One X, ktorý má aj najviac pamäte a hry na ňom väčšinou idú v 4K rozlíšení a plynulejšie. Väčšina hier je na oboch konzolách, no na PS4 nájdete viac exkluzívnych titulov. Napríklad teraz je tam God of War a Spider-man. Xbox One má oproti tomu Forzu Horizon 4.

Rátajte s tým, že na všetkých troch konzolách sa už platí za multiplayer: na Xbox One si musíte zaplatiť Xbox Live Gold (od 40 eur na rok), na PS4 PS Plus (od 46 eur na rok) a na Switch si zaplatíte Nintendo Switch online. Xbox One má k tomu špeciálnu službu Xbox Game Pass, kde dostanete cez 200 hier za mesačný poplatok 10 eur (6 mesiacov za 50 eur). V predplatnom sú aj všetky nové hry Microsoftu a teda aj Forza Horzion 4.  Podobnú službu má na Xbox One konzolách aj EA a to EA Access.

Ak by sme zhrnuli výhody a nevýhody:

Xbox One S

+ nízka cena
+ Xbox Game pass + EA Access
+ tichý
+ spätná kompatibilita pre stovky Xbox360 titulov
+ podpora pre 4K UHD bluray
- nižšie rozlíšenie náročnejších hier (900p)
- menej exkluzivít ako PS4

Xbox One X 

+ veľmi dobrý pomer ceny a výkonu
+ hry idú v 4K a vyššej kvalite ako na ostatných konzolách
+ spätná kompatibilita s Xbox360, plus pri niektorých tituloch aj so 4K vylepšením
+ Xbox Game Pass + EA Access
+ podpora pre 4K UHD bluray
+ tichý
- menej exkluzivít ako PS4

PS4

+ viac exkluzivít ako Xbox
+ dobrý pomer ceny a výkonu
+ hry idú väčšinou v 1080p rozlíšení (oproti Xbox One S)
+ možnosť pridania VR
- veľa majiteľov sa sťažuje na hlučnosť pri náročnejších hrách

PS4 Pro

+ vyššie, 1440p rozlíšenie ako základná PS4
+ viac exkluzivít ako Xbox
+ možnosť pridania VR
- rovnako aj tu sa veľa používateľov sťažuje na hlučnosť
- nemá 4K bluray mechaniku

Switch

+ prenosnosť
+ veľa rôznych typov zábavných hier aj pre viacerých hráčov a deti
+ viac exkluzivít
- nízky výkon
- vyššia cena hier
- nižšia ponuka akčných a RPG hier

 

 

Aké ceny majú konzoly? Ktorá sa oplatí kúpiť?

Základná 500GB verzia Xbox One S sa zdá, že už končí a už sa len vypredávajú staré bundle, napríklad so Shadow of War, Forzou Horizon 3, alebo Assassin's Creed Origins, ktoré cenami idú od 200 do 249 eur, čím sú drahšie ako 1TB verzia konzoly. Ak teda neuvidíte zaujímavý bundle, oplatí sa radšej zobrať 1TB verziu.  

500GB verziu zrejme už Microsoft budúci rok nahradí verziou bez mechaniky. Táto verzia má 4K UHD bluray mechniku pre prehrávanie 4K filmov.

 

 

Lacnejšie ako 500GB verziu už dostanete 1TB verziu, ktorá klesla pod 200 eur bez hry, ale napríklad s GTA V ide za 219 eur, so Shadow of the Tomb Raider ju má PGSko za 229 eur (Okey má v akcii tento budle za 199 eur). Rovnako aj táto verzia konzoly má 4K UHD bluray mechniku pre prehrávanie 4K filmov.

Na Alze ju kúpite aj vo verzii s PUBG, je tam Kids pack s detskými hrami, Battlefield V príde v utorok za 299 eur. Ale najlepšia edícia je asi s Forzou Horizon 4 a Red Dead Redemption 2 za 323 eur. Samostatná verzia s Forzou ide na alze za 299 eur, pridávajú ku nej Assassins Creed Odyssey. Obe sú dobrý obchod.

 

Aké ceny majú konzoly? Ktorá sa oplatí kúpiť?

Najvýkonnejšia konzola na trhu je teraz Xbox One X a ponúka 4K rozlíšenia v hrách, pridáva vyšší výkon, rýchlejšie načítavanie hier a samozrejme aj 4K UHD bluray prehrávač. Cenovo ide od 376 eur a to s dvomi Darksiders hrami a Killer instinct, za 389 ide balenie so Shadow of the Tomb Raider, ktoré majú ako Mall, tak aj PGSko. 

Alza má teraz za 389 akciu na novú Fallout 76 edíciu. V tejto edícii je biela verzia Xbox One X.  V plnej cene, teda 489 eur až 499 eur, dostanete balenie s Battelfieldom V+Battlefield 1943, alebo spojené balenie s Forza horizon 4+Forza motorsport 7. Obe sú zaujímavé balenia.

 

Aké ceny majú konzoly? Ktorá sa oplatí kúpiť?

500 gigová PS4 ide prekvapivo vysoko nad rovnakou Xbox One verziou, ale na druhej strane za 242 eur ju viete už kúpiť aj so Spider-manom (ten sa teraz dáva ku každej základnej PS4 konzole). Na Alze bude od zajtra akcia so Spider-manom za 249, rovnako aj s Fortnite. Ak budete brať PS4 slim tak toto sa oplatí.

 

1TB verzia PS4 je od 286 eur, kde Games Center má staršiu edíciu s Uncharted 4, Ratchetom a The Last of Us, ale pridáva k tomu aj Spider-mana za 289 eur, čo je veľmi pekné spojenie hier. Na Alze bude od pondelka akcia na viac modelov, ale hlavne na Call of Duty: Black Ops 4 edíciu, ktorá pôjde za 299 eur. 

 

Aké ceny majú konzoly? Ktorá sa oplatí kúpiť?

Vyššia verzia PS4 Pro síce dáva málo hier v čistom 4K a skôr ide v 1440p, ale ponúka kvalitnejší obraz a plynulejší framerate ako PS4 slim verzia konzoly. Dostanete ju od 339 eur teraz v akcii, samozrejme aj so Spider-manom.

Alza bude mať teraz akciu na verziu s Fortnite za 349, ku ktorej pridajú God of War. 

 

Aké ceny majú konzoly? Ktorá sa oplatí kúpiť?

Nintendo Switch ide od € 

Switch od Nintenda je parádna konzola, ktorá kombinuje prenosnosť s možnosťou zapojenia na TV, ale aj inovatívnymi ovládačmi a doplnkami. Teraz ide od 288 eur v šedej farbe, alebo s červeno-modrými ovládačmi. Za 388 eur Mall a aj Alza majú peknú žltú Pokémon verziu s Pokémon Let's Go, Pikachu a Pokéballom. Diablo III verzia je rovnako za 388 eur. Super Smash Bros balenie dostanete za 368 eur na Alze.

 

Ďalšie verzie konzol môžete pozrieť aj na Mall, Alze a v ďalších shopoch, kde majú rôzne príležitostné akcie. Hlavne si často kontrolujte Alzu, ktorá dáva denné akcie.

A ktorú kúpiť?

To ťažko jednoznačne povedať, každá konzola má niečo do seba a svoje špecifické veci, ktorými vyniká a ktoré môžu daného hráča zaujať. Cenové akcie sú však pekné a ak niektorú kupovať tak najlepšie teraz.





Páči sa mi! (+8)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18431)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk