Nintendo zrejme budúci rok prinesie novú verziu Switchu

Podľa nových informácií však chcú udržať Switch v kurze a pripravujú novú verziu. Nintendo zároveň dodáva, že PS4 a Xbox One im nekonkuruje.

pridal Gam_er 4.10.2018 o 16:26 pod hardware
Nintendo zrejme budúci rok prinesie novú verziu Switchu

HARDWARE > NOVINKY >

Nintendo v hernom priemysle zastáva veľmi jedinečné miesto. V tomto momente sú do značnej miery mimo prvej ligy s parádnou grafikou a technológiou. No na druhej strane prinášajú mobilnú možnosť plnohodnotného hrania. Ich softvér je taký silný, že ľudia sú kvôli nemu ochotní kupovať Nintendo konzoly len preto, aby si zahrali ich hry. 

Všetko to teda znamená, že Switch nie je priamou konkurenciou pre PS4 a Xbox One. Toho si je vedomý aj výkonný riaditeľ Nintenda, Reggie Fils-Aime, ktorý zdôraznil, že konkurujú najmä času, ktorý ich fanúšikovia venujú všetkým zábavným aktivitám, pretože sú zameraní na širšiu skupinu zákazníkov:

„Všetok voľný čas zákazníkov je čas zábavy. To je to, s čím súťažíme a čomu chceme konkurovať minútu po minúte. Ten čas, ktorý trávite surfovaním po internete, sledovaním filmu, televíznym vysielaním a podobne. Ide o všetko čas na zábavu, ktorému konkurujeme. Naša konkurenčná ponuka je tak oveľa väčšia, než v prípade priamej konkurencie Sony a Microsoftu. Súťažíme o čas. Keď to robíme, na to, aby sme vyhrali túto bitku, musíme byť kreatívni a inovatívni.”

Je teda celkom jasné, že Nintendo už nechce ísť hlava-nehlava po nekončiacich pretekoch medzi Microsoftom a Sony. Sú zameraní na širšie publikum a idú si vlastnou cestou. Podľa The Wall Street Journal Japan plánujú budúci rok vydať novú verziu Switchu, ktorá by mala prísť v druhej polovici roka 2019. Noviny tvrdia, že majú informácie od dodávateľov hardvéru a zdrojov, ktoré sú priamo spojené s týmto novým projektom. Zdroje uvádzajú, že príchod novej verzie Switchu má byť súčasťou plánu Nintenda udržať predaje konzoly vysoké.

Nová verzia by mala využívať kvalitnejší displej a nové hardvérové funkcie, pričom viac podrobností zatiaľ nie je známych. Noviny tiež uvádzajú, že nový Switch nebude pravdepodobne využívať OLED displeje podobné tým, ktoré bežne vidíme v mobiloch a tabletoch. Zatiaľ je otázne či dajú aj vyššie rozlíšenie displeja, výkon alebo zväčšia uhlopriečku displeja. Možno spravia Switch XL.

Aktuálna verzia Switchu bola na trh po celom svete uvedená v marci 2017 a odvtedy predala už cez 20 miliónov kusov. Nintendo si chcete tento odbyt udržať konzoly a preto je krok k novej verzii očakávaný. Nakoniec Nintendo má v tomto skúsenosti s vylepšovaním svojich handheldov a to aj za cenu, že nie všetky hry sú kompatibilné so starými verziami. Uvidíme ako to bude pri Switchi.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk