Ako ide Assassin's Creed Odyssey na PC?

Assassin's Creed hry nikdy neboli nenáročné a to ako pre svoje detailné prostredia, tak aj pre živý svet s množstvom obyvateľov. Odyssey nie je výnimkou.

pridal saver 4.10.2018 o 11:55 pod
Ako ide Assassin's Creed Odyssey na PC?

> NOVINKY >

Assassin's Creed hry nikdy neboli nenáročné a to ako pre svoje detailné prostredia, tak aj pre živý svet s množstvom obyvateľov. Odyssey nie je výnimkou. Vyzerá však, že oproti Origins je to lepšie dotiahnuté. Špeciálne procesor už nie je neustále vyťažený na 100%.

Na i5 a GTX970 ide benchmark na ultra na priemere 34 fps pri 1080p, ale je to len benchmark samotná hra sa správa mierne inak. Záleží hlavne od počtu obyvateľov na obrazovke, alebo bojujúcich postáv. Preto v bežnom prostredí ide hra na ide na GTX970 ultra aj 40 fps, ale napríklad v úvodnom boji, ktorý je jeden z najnáročnejších v celej hre ide na ultra na 20 fps.  

Ako ide Assassin's Creed Odyssey na PC?

High nastavenia to síce vyriešia prípadne dá sa pekne pohrať s množstvom nastavení, ale najlepšie je zapnúť si automatické prispôsobovanie nastavení podľa framerate. Môžete si určiť 30 fps, 45 fps alebo 60 fps a hra pri náročnejších scénach upraví kvalitu. 

Skúšal som aj na  i7 notebook s GTX1060 a 6GB pamäťou (Asus ROG Strix), ktorý išiel na ultra 35 fps v priemere v prostredí, ale teda podobne ako i5 s GTX970. Oproti nim na i5 notebooku s GTX 1050 4GB (Lenovo Legion) už ultra nastavenia nečakajte a ideálne je medium nastavenie, kde ide cez 30 fps, ale  uvodný veľký boj išiel mierne tesne pod 30 fps a to na low nastaveniach.

Ako ide Assassin's Creed Odyssey na PC?

GameGPU už spravilo aj detailné testy aj s ukážkami minimálnych a maximálnych detailov. Nemajú síce ešte nové RTX karty, ale oproti GTX1080ti čakajte pri RTX2080ti o 10 fps vyšší framerate. Teda GTX1080ti sa v 4K drží medzi 40-50, na RTX2080ti  to je medzi 50-60 fps.  Čo sa týka grafickej pamäte v 4K berie okolo 5GB, v nižších rozlíšeniach je to pod 4GB.  

Výsledky benchmarku v hre na najvyšších detailoch:

Ako ide Assassin's Creed Odyssey na PC?

Náročnosť na procesor sa tu prejavuje na framerate hlavne ak máte GTX1080ti a rýchlejšie karty, kde len niekoľko procesorov si zachováva maximálnych framerate. Škoda, že nemajú aj RTX2080ti, tam by sa to hýbalo viac.

Ako ide Assassin's Creed Odyssey na PC?

Základnej RAM pamäte chce okolo 6GB na vyšśí Geforce kartách, na slabších kartách s nižšou pamäťou 7-8GB a 8 až 9 GB na väčšine Radeon kariet.

Ako ide Assassin's Creed Odyssey na PC?

Vidieť, že hra je síce náročnejšia, ale v prijateľných číslach s tým, že si ju pekne zahráte aj na pomalých kartách. 





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk