Sapkowski chce od CD Projektu ďalšie peniaze za Zaklínača, pýta 14 miliónov eúr

Sapkowski už vie, že keď si za autorské práva vypýtal len 9 500 dolárov, spravil obrovskú chybu. Teraz by chcel ďalšie peniaze.

pridal Gam_er 2.10.2018 o 13:28 pod hry
Sapkowski chce od CD Projektu ďalšie peniaze za Zaklínača, pýta 14 miliónov eúr

HRY > NOVINKY >

Séria Zaklínač je založená na súbore fantasy kníh, ktoré napísal poľský autor Andrzej Sapkowski. Hry na ich základe vzali herný svet doslova búrkou a mnohí by si mohli povedať, že si Sapkowski šťastne mädlí ruky. Opak je však pravdou, pretože ako sme sa minulý rok dozvedeli, autor svojej značke zrejme vôbec neveril. Za licencie si vypýtal iba smiešnych 9 500 dolárov, pričom hry v konečnom dôsledku predali viac ako 20 miliónov kusov a zarobili naozaj obrovské peniaze. 

Tento fakt napokon Sapkowskeho viedol k tomu, že si od CD Projektu pýta ďalšie peniaze, presnejšie jeho právnici poslali list, v ktorom pýtajú ďalších 14 miliónov eúr. Tvrdia, že pôvodná zmluva bola len na jednu hru. Štúdio na snahu Sapkowského zareagovalo slovami, že je to neopodstatnené.

V tlačovej správe CD Projekt uvádza, že podľa ich názoru, sú požiadavky vyjadrené v oznámení neopodstatnené, vzhľadom na vopred stanovenú zmluvu a sumu. Spoločnosť CD Projekt RED získala autorské práva k práci Andrzeja Sapkowskeho legitímne a legálne a znova dodáva, že všetky záväzky už boli uhradené. Suma bola pritom zaplatená v dvoch splátkach. 

Zaklínač 3 predal viac ako 10 miliónov kusov a pomohol CD Projektu RED, aby sa zaradil medzi najlepších vývojárov súčasnosti. Aktuálne pracujú na Cyberpunku 2077, ktorý chcú znova posunúť o niečo ďalej a ukázať, že na to majú. Hra je vo vývoji pre PC, PS4 a Xbox One. 

Sapkowski však nemusí zúfať, určite mu dostatočne dobre zaplatil Netflix za adaptáciu značky do TV seriálu. Toto by sa nikdy nedostalo, keby značku nedal CD Projektu a ten by podľa nej nespravil populárne hry.





Páči sa mi! (+15)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19598)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk