Týždenník - záplava noviniek z Gamescomu

Gamescom väčšinou neponúka toľko ohlásení ako E3 a tento rok nebol výnimkou. Objavilo sa nám však niekoľko zaujímavých vecí od Nvidia kariet, cez Desperados 3 až po The Grand tour hru.

pridal saver 26.8.2018 o 22:08 pod hry
Týždenník - záplava noviniek z Gamescomu

HRY > NOVINKY >

Gamescom väčšinou neponúka toľko ohlásení ako E3, a tento rok nebol výnimkou. Objavilo sa nám však niekoľko zaujímavých vecí. Tie samozrejme viedla Nvidia, ktorá ohlásila svoje nové RTX grafické karty s raytracingom, z hier to doplnilo veľmi príjemné ohlásenie Desperados 3, potešili ukážky zo Sekiro alebo Life is Strange 2. Z ukážok nechýbal Assassin's Creed Odyssey, na ten sme si ponúkli aj hodinový gameplay a dozvedeli sme sa, že budúci rok nevyjde veľká Assassin hra.

Samotná Nvidia predstavila RTX2080ti, RTX2080 a RTX2070, ktoré začnú vychádza 20. septembra. Sú to všetko karty s novým čipom s raytracingom a AI jadrami. Tie ponúknu ako štandardnú grafiku, kde by malo byť zrýchlenie o 50%, tak aj vylepšenú o raytracing, ktorý už pripravuje viac ako 21 hier. Zapracovať môžu rôzne typy raytracingu, ktoré zlepšia nasvietenie, tiene, odlesky, ale aj antialiasing. Pozreli sme sa na to aj detailnejšie v článku. Zatiaľ sa zdá, že s raytracigom niektoré hry mieria na 1080p, ale to nie je prípad Enlisted, kde autori fungujú v 4K s 90fps aj s raytracingom.

Samozrejme, karty nebudú lacné a zatiaľ čo RTX2070 bude stáť okolo 500-600 eur, teda ako teraz GTX1080, tak RTX2080 bude od 800-900 eur, čo je tak ako GTX1080ti a nakoniec RTX2080ti je až od 1250 eur, teda na úrovni Titanu V. Výkonom by mali zodpovedať svojej cene. Slovenské ceny sme si už ukázali v článku.

Doplnili sme to informáciami, ako funguje chladenie v nových Founders kartách od Nvidie, v ktorých celý dizajn prepracovali od základov. Ako aj na novú Ansel RTX funkcia, ktorá ponúkne raytracované screenshoty, filtre a AI upscaling.

 

Desperados III bolo najprekvapivejšie ohlásenie, kde si autori Shadow Tactics zobrali na plecia klasickú taktickú značku a posunú ju vpred (gameplay). Uvidíme, či ako ďalšie spracujú Commandos. Rovnako aj Ubisoft sa vrátil ku klasike a ohlásil nový Settlers titul, ako aj kolekciu starých titulov. Do inej oblasti zabŕdol Amazon, ktorý pripravuje hry k svojej automobilovej relácii The Grand Tour, ukázal sa aj nový Larry, ktorý vyzerá prekvapivo dobre a rovnako aj Life is Strange, ktorý ponukol rovno gameplay.

Z iných vecí napríklad Forza Horizon 4 bude mať na PC nižšie nároky ako trojka, Devil May Cry 5 ukázal svoj gameplay a rovnako aj World War 3. Battlefield ponúkol ako ukážky raytracingu, tak aj nový trailer na tím, ktorý si budete vytvárať a vylepšovať

Vyhodnotené už boli aj najlepšie hry z Gamescomu a vyhral to Sekiro, sekačka od tvorcu Dark Souls a aj Super Smash Bros. Ultimate. Náš výber nájdete tu, ja by som ešte pridal Desperados III. 

Najlepšie video tento týždeň však bolo z DOTA 2 turnaja, kde sa Gabe Newell snažil povedať číslo tri. Samotný turnaj vyhrali nováčikovia z OG tímu a pekne sa nabalili. Pre ostatných je tu aspoň útecha v dvoch nových hrdinoch prichádzajúcich do hry.

Z našich reportov sme už priniesli dojmy z C&C Rivals, mobilného Command and Conqueru, samozrejme sme sa pozreli aj na bombový Cyberpunk 2077, zahrali sme si Shadow of the Tomb Raider. Na výstave nám predviedli aj Spyro remake, skúsili sme si Wolfensteina vo virtuálke, pridali sme dojmy z Diablo 3 na Switch. Preview sme už nahodili na Life is Strange 2, Biomutant a aj FIFA 19 - tá teraz dostane príbehovú časť za tri postavy, kde bude aj ženská futbalistka. Z mobilnýnch hier nás zaujalo The Elder Scrolls Blades a bližšie sme sa pozreli aj na Hearthstone. Na výstave boli aj hardvérové firmy, kde sme sa bližšie pozreli na hernú HP ponuku Omen zariadení. Fotky sme priebežne pridávali na náš live blog a tentoraz sme priniesli aj štyri vlogy, prvý pri príchode, ďalší z prvého dňa, druhého dňa a posledný z odchodu.

Recenzie sme priniesli na Walking Dead - The Final Season: Done Running epizódu a na Bus Simulator 18. Z hardvéru sme znovu ponúkli zábery zo zeleného koberca, teraz na drahšiu sériu myši, klavesnice a headsetu od Speedlinku.

Mimochodom, na Steame je stále zadarmo For Honor.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18487)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk