Pillars of Eternity II dostane tento mesiac DLC Seeker, Slayer, Survivor

V novom platenom prídavku pre obľúbenú RPG sa môžete tešiť na kopu nového obsahu.

pridal rolan 6.9.2018 o 15:59 pod hry
Pillars of Eternity II dostane tento mesiac DLC Seeker, Slayer, Survivor

HRY > NOVINKY >

Pillars of Eternity II: Deadfire je rovnako ako svoj predchodca izometrická RPG s hrateľnosťou ako zo starej školy, určená špecifickému publiku. Začiatkom augusta sme sa dočkali prvého rozšírenia, no autori neotáľajú a koncom septembra prinesú hneď ďalšie. My sme sa s nimi mali príležitosť na tohtoročnom Gamescome osobne porozprávať a tak nám detailne popísali prichádzajúce novinky.

Ústredným dejiskom nového DLC s podtitulom Seeker, Slayer, Survivor bude jeden z mnohých ostrovov. Tento je však špeciálny - obyvatelia sú oddaní Galawainovi, bohovi lovu. Každoročne sa tu tak koná turnaj na jeho počesť. V poslednej dobe sa však začali diať na ostrove podivné veci. Zvieratá napádajú ľudí a tí cítia vo svojich srdciach nepokoj. Povolajú si tak na pomoc Watchera, čiže hráča, ktorý má situáciu prešetriť. Na úvod vášho dobrodružstva tak preskúmate nové oblasti bohovi zasväteného ostrova. Sami autori hovoria, že hráči v rozšíreniach nevyžadujú vyslovene nové mechaniky, no hlavne čerstvý obsah. Teda nové oblasti, postavy, príbehy a predmety.

Avšak predtým, než sa vám podarí situáciu na ostrove vyriešiť, musíte sa najprv preukázať v miestnej aréne. Iba tak budú s vami tunajšie duše a aj niektorí obyvatelia ochotní komunikovať a pomáhať vám v rozlúsknutí záhady. Na všetkých ostrovoch a v oblastiach pôvodnej hry budete nachádzať tajomné artefakty. Tie následne prinesiete tajomnej soche na ostrove, čím sa vám v aréne odomknú rôzne súboje. V praxi to funguje vlastne tak, že si pradávna socha pri každom artefakte spomenie na niekoľko pamätných súbojov, ktoré sa tu udiali a vy sa ich zúčastníte. Každý boj má byť pritom špecifický a bude vyžadovať inú stratégiu. Delia sa ale hlavne na tri kategórie, ktoré vyplývajú z názvu DLC. To sú totiž tri hlavné znaky boha Galawaina.

V súbojoch typy Slayer budete musieť zneškodniť nejakého obrovského nepriateľa. Tu bude hlavne dôležité držať si ho od tela a dokázať udeliť veľké množstvo poškodenia v krátkom čase. Seeker zápasy zasa popri samotnému súboju vyžadujú aj vyriešenie nejakej hádanky. No a v Survival budete musieť ustáť neutíchajúce vlny nepriateľov a pôjde tu preto hlavne o výdrž a o schopnosť manažovať vaše schopnosti a prostriedky tak, aby ste zvládli bojovať po dlhší čas. Mení sa pritom aj samotná aréna. Občas tak bude zaplavená vodou, inokedy plná plošín, po ktorých sa musíte premiestňovať.

Po úspešnom zdolaní série súbojov viazaných na daný artefakt získate nejaký vzácny predmet. Následne si súboje budete môcť odohrať ešte raz, no tie ostávajú rovnaké a nový predmet z už splnenej série nezískate. Postupne si takto budete budovať reputáciu na ostrove a súboje sú hlavným motívom rozšírenia. Máme tu však znova čakať aj pôsobivé príbehové pozadie a charaktery. Autori DLC využívajú aj na rozpovedanie nových príbehov o vašich spoločníkoch. Ako sme už spomínali, chcú fanúšikom priniesť presne to, čo majú radi.

Ku koncu sme sa s autormi pozhovárali o hre vo všeobecnosti a jej budúcnosti. Sú so svojim dielom spokojní a nesmierne sa tešia, že môžu na niečom takomto pracovať. Uvedomujú si, že sa zameriavajú na špecifické publikum hardcore fanúšikov a že pokrývajú určitú dieru na trhu. V ich titule je aj zopár prvkov na zvýšenia prístupnosti, napríklad príebový mód obťažnosti alebo level scaling oblastí. S touto sériou sa ale určite budú naďalej držať zabehnutého scenáru, teda izometrickej RPG s bohatým príbehom. Nevylučujú však aj iné tituly z rovnakého zasadenia. Nepracujú na ničom konkrétnom, no rozmýšľajú napríklad na hre z pohľadu prvej osoby v štýle Elder Scrolls.

Spýtali sme sa aj na lodnú prepravu a súboje v hre, čo je cieľom početnej kritiky. Vedia, že tento nový prvok bol nečakaný a nedopadol práve najlepšie. V budúcnosti tento systém určite plánujú vylepšiť a opraviť prítomné chyby. Nepôjde však o žiadne samostatné rozšírenie, ale o záplatu dostupnú pre všetkých hráčov. Celkovo si autori vážia dôveru zo strany hráčov a rozhodne ich nechcú sklamať. Oznámené je už aj ďalšie, tretie DLC.

Seeker, Slayer, Survivor vychádza 25.septembra.





Páči sa mi! (+1)







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19530)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk