Gamescom 2018: War Thunder prichádza s prekvapením

Ak máte radi helikoptéry, a to či už z filmov alebo hier, tak sa máte na čo tešiť.

pridal rolan 26.8.2018 o 21:25 pod hry
Gamescom 2018: War Thunder prichádza s prekvapením

HRY > NOVINKY >

Počas našich 4 dní na Gamescome sme zažili viacero prekvapení a jedno nás čakalo aj v stánku Gaijin, teda tvorcov online hry War Thunder. Ako isto viete, vývojári sa v hre snažia zahrnúť stroje z rôznych historických období a vhodne ich rozdeliť do rankov. Na začiatok sa nám ale trocha posťažovali, že správne vybalansovanie lietadiel v hre vôbec nie je jednoduchá úloha. Keď si vezmeme tanky, tak tie sa za ten čas od prvej svetovej vojny až tak nezmenili. Pri pridávaní moderných tankov teda treba akurát urobiť vhodné úpravy, bez nutnosti zásadnej zmeny hrateľnosti.

Ak sa ale pozrieme na moderné stíhačky, tak tie majú s prvými bojovými lietadlami spoločné len pramálo. Nepôjdeme v tomto smere do detailov, no už len vzhľadom na niekoľkonásobne väčšiu rýchlosť a moderným auredynamickým tvarom je ovládanie a celkový pocit z nového stroja úplne iná káva. Nehovoriac a moderných zbraniach. Tvorcov hry tak v tomto smere čaká ešte veľa potrebného prieskumu a experimentovania. Na teraz sa preto rozhodli pre možno nečakaný krok.

Gamescom 2018: War Thunder prichádza s prekvapením

Do hry prichádzajú plnohodnotné helikoptéry! A nebude to už len dočasný prídavok, ako tomu bolo 1. apríla 2017. Teraz si na nich autori dali naozaj záležať a je to vidno. Šancu sa s nimi pohrať sme síce nemali, no už z videí bolo jasné, že fyzika týchto mašín je na vysokej úrovni. To sa týka ako samotného ovládania tak aj prepracovanej deštrukcie. Helikoptéry poskytnú hráčom úplne nový zážitok. V hre budú zastupovať akúsi podpornú úlohu, kedy budú veľmi efektívne pri ničení nepriateľských tankov. Zároveň sú ale veľmi zraniteľné voči nepriateľským lietadlám. Podobne ako v iných hrách, aj tu teda budú určené pre špecifickú skupinu hráčov, ktorá bude vedieť naplno využiť ich všestrannosť. Správne sa ich naučiť bude vyžadovať nemalé úsilie, no dobre zahratá helikoptéra má byť schopná zmeniť priebeh hry. Na rozdiel od lietadiel prinesú aj príležitosť využiť terén, teda sa skryť za horu, no zároveň mať dobré pozičné schopnosti a byť neustále v pohybe. Podľa slov autorov sa ich sila ukáže najmä v momentoch, kedy bude mať nepriateľ pozemnú výhodu, no obloha bude pomerne prázdna.

Vo vzduchu sme cítili, že autori tento nový prvok implementovali s nadšením. Ukázali nám aj niekoľko dôvodov, prečo sa rozhodli práve pre helikoptéry. Je pravdou, že ich možno vidieť vo veľkom množstve akčných filmov, no v hrách sa na ne často zabúda. Zároveň tvorcovia veria, že im táto skúsenosť do budúcna pomôže práve aj s implementáciou moderných stíhačiek. Na začiatok majú prísť hlavne ruské a americké modely, no ako už je zvykom, do hry budú pribúdať postupne ďalšie. Osobne som na túto novinku veľmi zvedavý, pretože napríklad v Battlefield 3/4 boli helikoptéry snáď mojim najobľúbenejším prvkom. Okrem toho autori plánujú aj štandardne naďalej pridávať nové tanky, či lietadlá. Aj tu sa však máme dočkať prepracovanejšej fyziky. No a nakoniec uvidíme aj grafické vylepšenia vďaka novým technológiám od Nvidie.





Gamescom 2018: War Thunder prichádza s prekvapením  Gamescom 2018: War Thunder prichádza s prekvapením  Gamescom 2018: War Thunder prichádza s prekvapením
Gamescom 2018: War Thunder prichádza s prekvapením  Gamescom 2018: War Thunder prichádza s prekvapením
Páči sa mi! (+4)

Zaradené pod: warthunder, heli, fps






PC
PS4
Xbox One
Xbox Series X|S
PS5
Free2play

Vývoj: Gaijin Entertainment / Gaijin Entertainment
Štýl: Akcia / Multiplayer
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 1. november 2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19538)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk