Gamescom 2018: Detailne sme sa pozreli na Diablo 3 pre Switch

Blizzard nám ponúkol niekoľko detailov o pripravovanej Switch verzii Diablo a taktiež sme sa na hru bližšie pozreli

pridal matus_ace 25.8.2018 o 12:50 pod hry
Gamescom 2018: Detailne sme sa pozreli na Diablo 3 pre Switch

HRY > NOVINKY >

Sú niektoré hry, o ktorých nevedia hovoriť ani samotní autori, keď ich napríklad prezentujú novinárom. Nie je to ich chyba. Jednoducho tie hry hovoria samé za seba a tým je povedané všetko. Napríklad také Diablo 3: Eternal Collection na Nintendo Switch. Jednoducho to je Diablo 3 a vychádza na Switch. Ak hru milujete na inej platforme a máte Switch, budete ju chcieť aj tam. Ak vás nezaujala inde, nezaujme vás asi ani tu. Ako však asi čakáte, nie je to len o opakovaní toho istého, o čom nás presvedčil aj detailný pohľad na túto verziu v Blizzarde.

Eternal kolekcia ponúkne základnú hru spolu s Reaperom a Necromancerom a so všetkým obsahom, ktorý hra ponúkla doteraz. Teda jej „veľké“ konzolové verzie, s ktorými má túto oblasť spoločnú. Nechýbajú tak sezóny, adventure režim a všetky obťažnosti. Pochopiteľne tak narazíte aj na výročný Diablo 1 event. Čo sa však týka adventure režimu, nemusíte najskôr prejsť kampaň, ale môžete doň rovno skočiť, nakoľko autori vedia, že si hru kúpi aj množstvo pôvodných hráčov, ktorí ju chcú hrať na ceste či úplne offline.

Samotní autori hovoria, že toto je jediná skutočne offline verzia hry, no aj tak vás bude váš progres nasledovať aj v online podobe, kde sa všetko uploadne v momente, keď budete pripojení (na cloudové pozície si ale budete musieť platiť Nintendo Online). A ako asi čakáte, niektoré časti obsahu si budú vyžadovať online, napríklad sezóny. Okrem toho môžete ale celý zvyšok hry hrať offline. Alebo v lokálnej kooperácii s ďalšími troma spoluhráčmi na jednej konzole. Alebo jednoducho spojíte lokálne štyri Switch konzoly. Blizzard prináša podporu v celom spektre možností, aj čo sa týka ovládačov.

Bohužiaľ, hra nebude podporovať crossplatform hranie a je to téma, ku ktorej sa autori nechceli príliš vyjadrovať, aj keď som sa osobne nemohol zbaviť pocitu, že to je niečo, čomu by sa sami rozhodne nebránili. Možno práve s tým súvisí aj obmedzenie, ktoré vám neumožní importovať si svoju starú postavu, ale musíte si pre túto verziu vytvoriť novú.

Úprav sa dočkalo ovládanie, ktoré je hlavne prispôsobené tomu, aby ste si vedeli zahrať aj len s jedným Joy-Con ovládačom a podľa slov autorov práve na ovládaní pracovali najdlhšie. Na vývoji tejto verzie spolupracovali s Iron Galaxy (Skyrim na Switchi) a Nintendom, na ktorých majú len slová chvály. Celkovo trvá vývoj tejto verzie už 9 mesiacov a vydania by sme sa mali dočkať na jeseň. Je však škoda, že hra nevyužije to, čo Switch ponúka. Dokonca ani len dotykové ovládanie. Z exkluzívnych funkcií ponúkne len HD Rumble podporu.

Stále sa to hrá ako Diablo 3, to znamená, že sa to hrá dobre. A dokonca to aj veľmi dobre vyzerá a hra si prevažnú väčšinu času drží 60 fps. Akurát vtedy, keď na obrazovke rozpúta naraz peklo štvorica Necromantov, tak môže hra padnúť na nejakých 55. V dokovanom režime ide hra v 900p, v handheldovom ide zase v 720p. Veľmi potešujúcou správou je, že cartridge obsahuje celú hru (14,2GB), čo je rozdiel oproti politike mnohých vydavateľov. Sťahovanie je nutné len vtedy, ak chcete iný audio balík. A ako už viete, hra obsahuje aj exkluzívne kozmetické predmety inšpirované Zelda sériou.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17922)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk